Пробка за антифриз на двигателя?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Пробка за антифриз на двигателя?

Мнение от metodi80 » 19 Окт 2008, 22:27

Колеги къде се намира пробката за оттичане на антифриза от двигателя при М43?
Вчера тръгнах да сменям антифриза и този ,който е в радиатора го източих но изтекоха около 5 л , а се предполага че трябва да има още поне 3 л ,които най вероятно са останали в двигателя. Та за това искам да знам къде точно се намира пробката?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 19 Окт 2008, 22:40

Да си чувал за термостат или нещо от сорта :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 19 Окт 2008, 22:48

А защо искаш да го смениш антифриза или антифриза тоест ти е вода ?
I'm slowly drifting
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 19 Окт 2008, 23:00

Здравейте!Колега,не знам дали на М43 е като на М40,но при мен въпросната пробка се намира точно под изпускателните колектори в непосредствена близост до кожуха на съединителят.Не можеш да източиш антифриза само от радиатора дори термостатът да е отворил!Трябва да развиеш и пробката!М40 събира 6.5-7л. антифриз.Успех!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 20 Окт 2008, 0:11

///vlado написа:Да си чувал за термостат или нещо от сорта :)

Колега тона ти нещо ми се струва заядлив....
Не знам какво искаш да кажеш ... естествено че съм чувал и точно вчера ,когато източих антифриза го смених и него с нов. Ако се правиш на интересен и на разбирач ... да знаеш че не се получи. Питам съвсем нормално къде е пробката, ако знаеш просто пишеш къде е ако не ,не спами. Ако имаш предвид че термостата играе роля на пробка ,нещо не ми се вярва.....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 20 Окт 2008, 0:17

DirtySouth написа:А защо искаш да го смениш антифриза или антифриза тоест ти е вода ?

Защо искам да сменя антифриза ли .... сега ще ти отговоря ....
По принцип с вода колата си не я карам никога не съм идиот ... '
Написал съм много ясно че източих антифриза ,а не водата .....
Освен това от време на време е хубаво тоя антифриз да се сменява , та за това съм решил да го посменя ... ама отворковци като теб мислят че всички хората пасът трева и вместо да каже къде е пробката (ако знае ) , решава да задава излишни въпроси от сорта " Защо искаш да го смениш". :OT:

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 20 Окт 2008, 0:23

metodi80 написа:
DirtySouth написа:А защо искаш да го смениш антифриза или антифриза тоест ти е вода ?

Защо искам да сменя антифриза ли .... сега ще ти отговоря ....
По принцип с вода колата си не я карам никога не съм идиот ... '
Написал съм много ясно че източих антифриза ,а не водата .....
Освен това от време на време е хубаво тоя антифриз да се сменява , та за това съм решил да го посменя ... ама отворковци като теб мислят че всички хората пасът трева и вместо да каже къде е пробката (ако знае ) , решава да задава излишни въпроси от сорта " Защо искаш да го смениш". :OT:

А ти место да се правиш на оборотен първо провери в търсачката,тази тема е разисквана за последно преди една седмица,или защото те мързи са всички трябва да почнем да ти обясняваме къде е пробката.http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=111119&highlight=%EF%F0%EE%E1%EA%E0
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от savski » 20 Окт 2008, 0:25

metodi80, искам съвсем леко да се намеся сега и няма да спамя в темата ти повече. Не си мисли, че всеки, който те е попитал нещо се заяжда с теб. Мисля, че от трите мнения - това на владо, на DirtySouth и твоето последно - ти най-много се заяждаш! Недей, хората те питат, за да ти помогнат. Не търси под вола теле! А да - и ползвай търсачката;)
Хайде и успех!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
Мечтае да кара: //M Power :)

Re: Пробка за антифриз на двигателя?

Мнение от nelim » 20 Окт 2008, 0:45

metodi80 написа:Колеги къде се намира пробката за оттичане на антифриза от двигателя при М43?
Вчера тръгнах да сменям антифриза и този ,който е в радиатора го източих но изтекоха около 5 л , а се предполага че трябва да има още поне 3 л ,които най вероятно са останали в двигателя. Та за това искам да знам къде точно се намира пробката?

Аз па не съм съгласен че ще изцедиш още 3 литра, откъде ги измисли тия 8 литра охладителна течност при М43.

Освен това е вероятно да имаш течност в питата на парното - ако не си го пуснал да върти и от там клапите са затворени. Пък и ако термостата ти е затворен и от там няма как да изтече всичко, припомпи горния маркуч да се направиш на помпа и виж дали ще излезе още.

Аз лично когато съм сменял , промивал и т.н. никога не съм отвъртвал пробката на блока, даже не я знам къде е
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 20 Окт 2008, 10:14

Що се заяждате всички бре? Кво ви стана изведнъж?

По въпроса ти, като свалихме и водната помпа изтече поне още литър карантии. После като наливахме отново пое към 5.5 литра, явно си остава един литър наляво надясно, който не ще да излезе.

Панаира при мен стана на околовръстното вчера, когато един пич ми извика "СПИРАЙ ВЕДНАГА, текат й водите". Не успя да роди... не бяха ми завили една скоба на редуктора на газовата, както и да е, живи и здрави сме.

Един час съм обикалял да си търся антифриз в неделя. Звъннаха ми 2-3ма души и почнаха да ми говорят глупости, че главата ми била пукната и надувала маркучите и т.н. Аз им обяснявам, те не... заминала била главата...

Както и да е. Забавни преживявания в неделя.

Пробката ти четох, че се намира м/у колекторите като погледнеш отдолу. И аз имах силно желание да промия всичко, но извъртях антифриза поне два пъти, така че :) Май наистина няма нужда да се занимаваш с нея.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 20 Окт 2008, 10:32

боже :mhihi: ... термостати :mhihi: , и то отворени :shock: :mhihi: ...
тапата е под колекторните тръби... и е добре да се точи оттам наистина, когато се сменя антифриза 8) ....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 20 Окт 2008, 12:06

Владо написа:боже :mhihi: ... термостати :mhihi: , и то отворени :shock: :mhihi: ...
тапата е под колекторните тръби... и е добре да се точи оттам наистина, когато се сменя антифриза 8) ....

Ето точно тоя отговор чаках :). Благодаря на "Владо" за обактивния и ясен отговор.

На "GVT" искам да кажа че аз не се праяв на оборотен , аз съм си оборотен! Казваш че аз най много съм се заяждал , аз не мисля така. Освен това точно тая тема ,дето си ми пуснал линк я видях и след това пуснах нова ,защото не получих отоговор на въпросите си .Да знам да ползвам търсачка и я ползвах ,но ти видя ли някъде в тая тема да се казва къде точно е пробката. Има точно едно мнение в което пише че е някъде от дясно, ама то от дясно бая място за болчета има .... не мислиш ли ?!!! Не искам да се заяждам с никои пуснах съвсем нормално тема и зададох въпрос а 70 % от отговорите бяха заяждане за това че съм пуснал темата. Нали форума е за да си помагаме а не да се нападаме ?!!! Айде ключ че тая тема стана доста натоварена от към негативи.

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 20 Окт 2008, 12:43

metodi80 написа:
Владо написа:боже :mhihi: ... термостати :mhihi: , и то отворени :shock: :mhihi: ...

Ето точно тоя отговор чаках :). Благодаря на "Владо" за обактивния и ясен отговор.

На "GVT" искам да кажа че аз не се праяв на оборотен , аз съм си оборотен! Казваш че аз най много съм се заяждал , аз не мисля така. Освен това точно тая тема ,дето си ми пуснал линк я видях и след това пуснах нова ,защото не получих отоговор на въпросите си .Да знам да ползвам търсачка и я ползвах ,но ти видя ли някъде в тая тема да се казва къде точно е пробката. Има точно едно мнение в което пише че е някъде от дясно, ама то от дясно бая място за болчета има .... не мислиш ли ?!!! Не искам да се заяждам с никои пуснах съвсем нормално тема и зададох въпрос а 70 % от отговорите бяха заяждане за това че съм пуснал темата. Нали форума е за да си помагаме а не да се нападаме ?!!! Айде ключ че тая тема стана доста натоварена от към негативи.

Е като видя тази тема и не ти е ясно ,защо просто не попита в нея а трябваше да пускаш нова.На теб приятно ли ти е като отвориш Е36 и да видиш едни и същи въпроси които се повтарят до безкрай.Никой не е казал да не се пише тук,то и за това е този форум да разискваме проблемите и да си помагаме един на друг,но пак казвам,че е дразнещо да се пита всеки ден за едно и също нещо.Успех със смяната. ;)
Изображение

Назад към E36