относно добавките към маслото за скорости на 318is
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
относно добавките към маслото за скорости на 318is
Здравейте колеги,какво ви е мнението за добавките към маслото за скорости, говоря специално за 318is защото го дават ATF D2 по каталога.Препоръчайте някаква марка, аз примерно видях на АЦ ДЕЛКО,НА ЕЛФ,ТОТАЛ.Мисля да го сменя и да сложа STP за скорости защото някой път ми изключва от първа,верно много рядко но го прави,забелязах че това се получава при по-високи обороти при потегляне иначе скоростите влизат нормално не се затормозяват.
Дайте съвет че в събота мисля да гоправя това с смяната.
Дайте съвет че в събота мисля да гоправя това с смяната.
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
- insane_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
- Мечтае да кара: Всичко що започва с М
Аз ползвам присадки на Ресурс. Руски са. Намират се все по-трудно, има някакви проблеми с доставките. Но са много добри. Старата кола я бях карал близо половин месец без масло в ск. кутия. Скоростите взеха да хъркат много и накрая взеха да не влизат изобщо. Като смених семерингата и налях масло сложих тая присадка и за около 500 км всичко се оправи. Хъркането и всички шумове изчезнаха, скоростите влизак като че ли съм с нова кутия. От тогава съм заклет фен на тая марка присадки и ги ползвам и за двигателя. Препоръчвам ги на всички. Струват 10-12 лв.
Не знам обаче дали ще помогнат в твоя случай. Щом ти изключва почти сигурно е че ще трябва да я правиш.
Не знам обаче дали ще помогнат в твоя случай. Щом ти изключва почти сигурно е че ще трябва да я правиш.
- insane_v
- младши ентусиаст
-
Сега се сетих че при някой коли това че изключва е заради съединителя. Когато той не отделя напълно, скоростите не влизат докрай и почват да изключват. Затова пробвай да си натегнеш малко съединителя (ако не е самонатягащ се, не знам как е в твоя случай).
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
- insane_v
- младши ентусиаст
-
Kambe написа:тази тема ще я следя, и при мен 1-вата излиза някой път при потеглянето, доста неприятно...
Ако някой от вас разбере от къде точно е проблема и колко струва ремонта - да пише. Предполагам че това е едно от слабите места на ск. кутия и ще е добре да се знае.
insane_v написа:Kambe написа:тази тема ще я следя, и при мен 1-вата излиза някой път при потеглянето, доста неприятно...
Ако някой от вас разбере от къде точно е проблема и колко струва ремонта - да пише. Предполагам че това е едно от слабите места на ск. кутия и ще е добре да се знае.
Здавейте пак,в събота смених маслото в скоростите -незнам ама беше някаква чернилка а и беше много малко.Сипах му "петро канада"АТФ декстрон vi съдържа всички формули на декстрон 2,3,4,5.Карам го два дена и не ми е правило проблеми.Пробвах я и с по високи обороти на потегляне засега е добре.Ако се появи пак ще ви пиша!
Предупредиха ме за добавките да не слагам бях взел STP но маслото ставало по гъсто и щяло да има проблем особенно зимата.
- insane_v
- младши ентусиаст
-
srd написа:Предупредиха ме за добавките да не слагам бях взел STP но маслото ставало по гъсто и щяло да има проблем особенно зимата.
Зависи от добавката, макар че според мен каквато и да сложиш няма да имаш никакви проблеми. Тази руската съдържа дребни частици олово, мед, калай, тефлон и други, но по никакъв начин не повишават гъстотата на маслото. Самата присадка е по-рядка от маслото! Тези частици полепват по повърхността на детайлите и намаляват триенето. Наричат се модификатори, защото модифицират структурата на повърхностния слой на стоманените зъбни колела. Те се трият едно в друго като се притискат с голяма сила. Когато тези частици попаднат между зъбите, те се пресоват и се включват в структурата на повърхностния слой и подобряват антифрикционните (противоизносните) му свойства. Получената сртуктура е подобна на тази на лагерните сплави (бабитите).
insane_v написа:srd написа:Предупредиха ме за добавките да не слагам бях взел STP но маслото ставало по гъсто и щяло да има проблем особенно зимата.
Зависи от добавката, макар че според мен каквато и да сложиш няма да имаш никакви проблеми. Тази руската съдържа дребни частици олово, мед, калай, тефлон и други, но по никакъв начин не повишават гъстотата на маслото. Самата присадка е по-рядка от маслото! Тези частици полепват по повърхността на детайлите и намаляват триенето. Наричат се модификатори, защото модифицират структурата на повърхностния слой на стоманените зъбни колела. Те се трият едно в друго като се притискат с голяма сила. Когато тези частици попаднат между зъбите, те се пресоват и се включват в структурата на повърхностния слой и подобряват антифрикционните (противоизносните) му свойства. Получената сртуктура е подобна на тази на лагерните сплави (бабитите).
Точно такава добака ми сипаха в един сервиз зад шела на сливница на ОМЕГАта на времето бил върха на сладоледа с някакви медни примеси и щяла да спре да вие от към диференциала-трънки спря като смених големия ,малкия,лагер,разпорна втулка,семеринги-та такива ми работи.Просто не останаха майстори на дифа.нещат много работа било,а пък аз знам че там си е тънкост.
Благодаря на всички.
- insane_v
- младши ентусиаст
-
Щом при теб въпросните части са били прекалено износени, нормално е присадката да не помогне много. Все пак тя само намаля триенето до минимум, но не може да възстанови износения слой метал.
Затова се опитвам да убедя всичките ми приятели да ползват присадки, за да си предпазят двигателите от износване, а не да слагат чак когато вече е късно. Проблема е че всички майстори убеждават хората да не ползват присадки. Нямало смисъл. А цялата работа е там, че те нямат файда
колите ни да не се чупят. Ще фалират ако всички ползват присадки
Иначе знаеш ли каква усмивка грейва на лицето им като им кажеш, че искаш да сменяш сегменти !?! Все пак кой бяга от 1000 лв ?!?;)
Затова се опитвам да убедя всичките ми приятели да ползват присадки, за да си предпазят двигателите от износване, а не да слагат чак когато вече е късно. Проблема е че всички майстори убеждават хората да не ползват присадки. Нямало смисъл. А цялата работа е там, че те нямат файда

Иначе знаеш ли каква усмивка грейва на лицето им като им кажеш, че искаш да сменяш сегменти !?! Все пак кой бяга от 1000 лв ?!?;)
11 мнения
• Страница 1 от 1