320и.ванос 94г. смяна антифриз

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 3.0 Д
Мечтае да кара: X5 M 5.0D

320и.ванос 94г. смяна антифриз

Мнение от ivailo » 24 Сеп 2008, 22:02

някой да го е правил вече,внос ми е от италия и има мн гадости в системата,и мисля събота,неделя да я сменя,как става номера има ли пропка на блока или само каквото изтече от радиатора и маркучите?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N57 3.0xd

Мнение от Hellrider » 24 Сеп 2008, 22:57

има пробка и на блока-над/зад изходящите колектори ще я видиш

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 25 Сеп 2008, 14:49

Hellrider написа:има пробка и на блока-над/зад изходящите колектори ще я видиш

къде,къде?? нещо не разбрах.... :roll:
колега,колекторите са на главата, а пък блока е под нея...как се оказва,че пробката е над колекторите и същевременно на блока? :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го шано
Мечтае да кара: още по-шано
Детайли за колата: Излъскан сток

ок

Мнение от emiche » 25 Сеп 2008, 14:53

zazomazo написа:
Hellrider написа:има пробка и на блока-над/зад изходящите колектори ще я видиш

къде,къде?? нещо не разбрах.... :roll:
колега,колекторите са на главата, а пък блока е под нея...как се оказва,че пробката е над колекторите и същевременно на блока? :roll:

Колега, автомобилите имат всмукателни и изпускателни колектори. Колегата ти казва че проБката е над изпускателните колектори през които излизад изгорелите газове от двг. :winky:
Изображение
Дизелите са мъртви души.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NetWar » 25 Сеп 2008, 14:58

Аз сменях на моята , нее трудно но после трябва да го обезвъздушиш от малката тапичка на радиатор-а и то след като загрее за да отвори термостата, отвиваш докато не потече вода .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: ок

Мнение от zazomazo » 25 Сеп 2008, 15:10

emiche написа:
zazomazo написа:........

Колега, автомобилите имат всмукателни и изпускателни колектори. Колегата ти казва че проБката е над изпускателните колектори през които излизад изгорелите газове от двг. :winky:

така де, т.е. на главата а не на блока ;) или искаш да ме убедиш,че изпускателните се намират на блока.... :P

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N57 3.0xd

Мнение от Hellrider » 25 Сеп 2008, 15:58

приемам критиката, но съм писал така защото ще му е по-лесно да намери пробката.
"над" съм го сложил не че е над мястото от където излизат тръбите, а над самите тръби като се сгънат надолу
oще по-лесно казано поглеждаш двигателя отдолу докато е на подемник и в дясната му част ще я видиш пробката
надявам се знаете, че колата има само една дясна част :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jk » 26 Сеп 2008, 10:19

NetWar написа:Аз сменях на моята , нее трудно но после трябва да го обезвъздушиш от малката тапичка на радиатор-а и то след като загрее за да отвори термостата, отвиваш докато не потече вода .

И аз така бях слушал от разни умници и се оказа, че всъщност се прави на студена изгасена кола. Развиваш пробката на радиатора и доливаш докато не почне да изтича вода от пробката - това значи че по системата не е останал никъде въздух.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от moniglow » 09 Окт 2008, 14:12

jk написа:се прави на студена изгасена кола. Развиваш пробкаа на радиатора и доливаш докато не почне да изтича вода от пробката - това значи че по системата не е останал никъде въздух.

Абсолютно точно.Само да допълня,че на моята след като се напълни казанчето,майстора наду бузи в отвора и затегна отвора за обезвъздушаване,когато през него започна да излиза антифриз.След това допълни до средатната мярка и каза "готово"

ентусиаст
Аватар
Кара: настрани
Мечтае да кара: M3 Power
Детайли за колата: BMW E36 320 coupe

Мнение от stef4o_BMW » 09 Окт 2008, 18:06

:mhihi: твоя маистор е като компресор бил,само незнам как е вкарал през термостата те4ност след като е затворен та да излезе през пробката на радятора,и как е отишла същата те4ност до парното горе.Колега изто4ваш си4ката те4ност,после при изгасен двигател наливаш колко събере радиатора,после палиш колата и тя запо4ва да си дърпа през тва време наливаш пак(това става при отворена пробка на радятора)След като излезне те4ност от нея,без въздух затваряш пробката и казан4ето (при ве4е пълно до където трябва)и и се ка4и да я поразкараш малко.През времето къде я поразкарваш слезни да пуснеш пак от пробката малко да видиш дали си изгонил си4кия въздух от нея,ако е само те4ност си готов.(това се прави при пуснато парно на ТОПЛО) Успех ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Re: 320и.ванос 94г. смяна антифриз

Мнение от batvlady79 » 09 Окт 2008, 18:31

ivailo написа:някой да го е правил вече,внос ми е от италия и има мн гадости в системата,и мисля събота,неделя да я сменя,как става номера има ли пропка на блока или само каквото изтече от радиатора и маркучите?

Не забравяй, че МОТОРА ТРЯБВА ДА Е СТУДЕН, тъй като и течността е студена. Представи си топла чаша, в която наливаш студена вода :) Бъди много внимателен да не изметнеш нещо от разликите в температурата. След като налееш новата течност и след като термостата отвори напълно, (това става обикновено когато стрелката за охл течност е по средата ) следва същинското обезвъздушаване. На въпросната пробка на радиатора пише ENTLUFTUNG. Успех !
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

Каобой
Аватар
Кара: 318

Мнение от МРЪСНИЯТ_ХАРИ » 09 Окт 2008, 18:31

NetWar написа:........но после трябва да го обезвъздушиш от малката тапичка на радиатор-а и...

Моята тапа се счупи незнам от къв зор :mhihi: ,но ги има по магазините редно е да се знае
Изображение

Назад към E36