FK фарове на Е36 Компакт - Монтаж на ксенон???

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

FK фарове на Е36 Компакт - Монтаж на ксенон???

Мнение от Znajko » 02 Окт 2008, 22:47

Здравейте,

купих си тези фарове за Е36 на FK, но ми обясниха, че има особеност в монтажа им! На пръв и на по-обстоен поглед са абсолютно еднакви :shock: Ако някой има повече инфо, моля за HELP!

Изображение

Изображение
Последна промяна Znajko на 03 Окт 2008, 22:50, променена общо 1 път
///M Club Member

Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 02 Окт 2008, 23:04

Май не ни обърна внимание като ти говорехме в тая тема
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... highlight=
...а сега решението...сменяш буксите от новите фарове с тези от старите и града спи..другия вариант,намираш от ударено е36 букси за твоите фарове,слагаш и си ти... ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

кандидат ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от Znajko » 02 Окт 2008, 23:14

///MapTo написа:Май не ни обърна внимание като ти говорехме в тая тема
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... highlight=
...а сега решението...сменяш буксите от новите фарове с тези от старите и града спи..другия вариант,намираш от ударено е36 букси за твоите фарове,слагаш и си ти... ;)

Аз за късите светлини съм взел Ксенонов комплект H7 на 4300К! Това променя ли нещо?
///M Club Member

Изображение

Аватар

Мнение от ///MapTo » 02 Окт 2008, 23:16

Значи гледай сега..на теб разликата ти е в буксите отзад,тези които свързват фаровете с ел.инсталацията на колата...единия ти вариант е да си свалиш буксите от старите фарове и с малко побългаряване да ги сложиш на новите,другия вариант е да си намериш букси от ел.инсталация на Е36 различно от компакт и да ги сложиш на мястото на твоите в момента...кое не разбра?ксенона няма никаква връзка в случая
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

кандидат ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от Znajko » 02 Окт 2008, 23:21

///MapTo написа:Значи гледай сега..на теб разликата ти е в буксите отзад,тези които свързват фаровете с ел.инсталацията на колата...единия ти вариант е да си свалиш буксите от старите фарове и с малко побългаряване да ги сложиш на новите,другия вариант е да си намериш букси от ел.инсталация на Е36 различно от компакт и да ги сложиш на мястото на твоите в момента...кое не разбра?ксенона няма никаква връзка в случая

:uups: Не ме бива в техническата час...

Много благодаря за съдействието! Така, както го обясни май ще търся втория вариант, за да няма побългаряване :D

А да можеш да помогнеш с това къде да се монтират планките на баластите на ксенона?
///M Club Member

Изображение

Аватар

Мнение от ///MapTo » 02 Окт 2008, 23:44

аз лично си ги монтирах на гредата на предната броня,тъй като при мен са 3 баласта отляво и три отдясно - къси,дълги и халогени..но всеи сам си преценя :)
а относно ел.частта,дето не си по нея..намери някой от плевен,който може да ти удари едно рамо не е голяма философия...те дори цветовете на кабелите са си същите...демек режеш старите,слагаш новите и така ;)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от Znajko » 03 Окт 2008, 0:05

///MapTo написа:аз лично си ги монтирах на гредата на предната броня,тъй като при мен са 3 баласта отляво и три отдясно - къси,дълги и халогени..но всеи сам си преценя :)
а относно ел.частта,дето не си по нея..намери някой от плевен,който може да ти удари едно рамо не е голяма философия...те дори цветовете на кабелите са си същите...демек режеш старите,слагаш новите и така ;)

Може ли да сложиш една снимка за онагледяване! Аз също съм взел втори комплект ксенон H1 за халогените!
///M Club Member

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

?

Мнение от Znajko » 03 Окт 2008, 22:55

Имам намерение освен въпросните фарове да монтирам ксенон кит на късите светлини (H7 4300K) и на халогенните светлини (H1 4300K), НО отваряйки капака не виждам къде да се захванат 4 бр. планки за баластите. Сигурен съм, че много от Вас са правили това упражнение и имат свежи идеи по темата. Пиша Ви защото днес посетих един "майстор", който ми разправя "нема страшно ше ти боцнем две-три дупки и ша се опрай работата" :evil: А аз искам да стане малко по цивилизован монтажа! Е36 е доста разпространен, дори масов, автомобил и предполагам, че ще има енусиасти, които могат да помогнат. Предварително Ви благодаря!

ПП: Ако е възможно, моля да пуснете снимка къде точно в коша се монтират баластите :)
///M Club Member

Изображение

Аватар

Мнение от ///MapTo » 03 Окт 2008, 22:57

нали ти казах бе човек...на гредата на предната броня ги боцкай...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от Znajko » 03 Окт 2008, 22:58

///MapTo написа:нали ти казах бе човек...на гредата на предната броня ги боцкай...

Идея си нямам какво имаш предвид! Ако може пусни една снимка на ЛС! Или утре като идвам ми обясни, че не искам да ми дупчат автомобилчето...
///M Club Member

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 06 Окт 2008, 3:00

ако си от Плевен дай на лс да се разберем кога и къде да се видим да ти обясна @///MapTo какво има предвид, найстина много цивилизовано го е измислил :)
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 328i
Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)

Мнение от tin » 06 Окт 2008, 11:52

имам същите,

мажинките за регулиране на светлините ще трябва дас е скасят с 2-3 милиметра ама ти това ще го видиш като извадиш старите

иначе са лесни за сваляне:

1. сваляш мигача (леко с отверка буташ палчето като гледаш да не го счупиш)
2. сваляш пласмасовата кора над бъбреците дето стой с 4 болта е захваната
3. Разкачаш буксите на фаровете
4. Сваляш четерите болтова на всеки фар
5. Изваждаш фаровете (малко трудно но ако се помъчиш 3-4 мин ще излязат леко настрани )

за хора с Xenon

6. Пробиваш дупки в капачките така че да може да влезе голямата букса
7. Изваждаш старите фасонги и слагаш + на ксенона в + на васунгата ,същото и с масата , иолираш добре.
8. Слагаш новите плазма фасонги и прекарваш кабелите с тях (гуменото уплатнение влиза в дупката която се пробив т.6)

220V преубразователите шумат леко странно , ама да не се шашкате
:mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от Znajko » 07 Окт 2008, 0:31

EnimEn написа:ако си от Плевен дай на лс да се разберем кога и къде да се видим да ти обясна @///MapTo какво има предвид, найстина много цивилизовано го е измислил :)

Ами събота, неделя ще ми е приятно да се запознаем!
///M Club Member

Изображение

Назад към E36