Ск. Кутия
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
- issey
- Потребител
-
- Кара: Е46 328i
- Мечтае да кара: E60 M5V10
Ск. Кутия
Масло в диф и скорости се сменя на 60 000 км, освен ако не е Lifetime, но то е много рядко и мисля, че сe слага само след `97. Аз моето го смених сложих ATF Dextron 3, повечето са с такова, но може и да е MTF. Споделям тази информация, защото тя е от Варна Карс. Така че сменяйте маслото за да ви е мирна главата, не слушайте "разбирачите" с GolfIII-ки
. BTW трябва да си има етикет на кутията отдолу като я вдигнеш се вижда там пише дали е ATF, MTF или LIfeTime, но моята нямаше затова ходих в BMW и там по шаси ...

Re: Ск. Кутия
issey написа:Масло в диф и скорости се сменя на 60 000 км, освен ако не е Lifetime, но то е много рядко и мисля, че сe слага само след `97. Аз моето го смених сложих ATF Dextron 3, повечето са с такова, но може и да е MTF. Споделям тази информация, защото тя е от Варна Карс. Така че сменяйте маслото за да ви е мирна главата, не слушайте "разбирачите" с GolfIII-ки. BTW трябва да си има етикет на кутията отдолу като я вдигнеш се вижда там пише дали е ATF, MTF или LIfeTime, но моята нямаше затова ходих в BMW и там по шаси ...
И аз смених маслото на скоростите и дифа там и съм много доволен. Преди тая операция обаче около две седмици се рових в интернет и общо взето от десет различни местта десет различни "акъла" за маслото. Накрая отидох във Варна карс, нищо не съм питал, направо дадох колата за смяна на масло в скоростите и дифа. Чиста работа и най-вече професионална. Ами то не напразно във всяко ръководство на BMW пише - "във всеки сервиз на BMW знаят какви масла са необходими" (или поне аз така си го превеждам, доколкото разбирам немски)!
2 мнения
• Страница 1 от 1