Проверете си позицията на Дросела спрямо педала на газта!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 03 Окт 2008, 12:05

Zaho написа:Много смях има по тоя форум вече (Разбирам защо на Иво не му се пише тук вече ) :help:

Дали е само на Иво ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 03 Окт 2008, 12:12

///MapTo написа:
Zaho написа:Много смях има по тоя форум вече (Разбирам защо на Иво не му се пише тук вече ) :help:

Дали е само на Иво ;)

Дамм много жалко форума не е това което беше :confused:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 03 Окт 2008, 12:58

zBoost написа:
Zaho написа:...

Янвно не карам така, ама не карам и кола дето са и разместени болтовете на педалите :mhihi:

Дебитомера мери дебита на въздуха и не прави нищо повече, незнам откъде го намесихте пък него. ЕКУ-то пък се грижи за съотношението и момента на възпламеняване за да върви гладко мотора. Но това, че не използва цялото гориво което даваш от педала не означава, че това гориво седи в резервоара поне според мене щом разходомера го показва би трябвало да изразходва толкова моментно.

Ама това не е важно в случая, тоя болт единственото което прави е да регулира позицията на педала като е натиснат докрай. А мене ме съмнява като се кара всеки ден в града някой да натиска докрай и даже да усеща, че невърви нещо...освен ако неиска да бъде в кутия скоро :roll:

P.S: Твоя мотор сменян ли е или колата от завода е с него ?

Точно в дебитомера и ЕКУ-то е цялата кирия разбираш ли :) а дросела е само клапан за въздуха :) по тая логика дето ще ограничаваш тоя клапан ми недей си сменя въздушния филтър хубаво да се запуши и ето ти икономия от там => не влиза въздух не влиза гориво :lol:
наистина е забавно тук! преди това имах опел и в тяхния форум такива смешки нямаше :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Мнение от Garribaldi » 03 Окт 2008, 13:05

Еми ходи пак в Опел ;)
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 03 Окт 2008, 13:12

Garribaldi написа:Еми ходи пак в Опел ;)

:mhihi: :mhihi:
Beautiful Mechanical Wonder

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 03 Окт 2008, 14:30

mihal написа:...

Въздрържай се да ми обесняваш на мене кое какво прави и кога да си сменям филтрите и как да карам икономично, ами бегай в http://ryjda.com/ обратно. Напоследък много станахте от там тука.

Zaho според мене е станало така при тебе, защото е сменян мотора, затова и те питах :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от mihal » 03 Окт 2008, 21:41

zBoost написа:
mihal написа:...

Въздрържай се да ми обесняваш на мене кое какво прави и кога да си сменям филтрите и как да карам икономично, ами бегай в http://ryjda.com/ обратно. Напоследък много станахте от там тука.

Zaho според мене е станало така при тебе, защото е сменян мотора, затова и те питах :roll:

:mhihi: "ryjda" ама са мноо здрави се пак съм си зел БМВ явно има защо :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пил

Мнение от EcLipSeR » 04 Окт 2008, 14:59

Айде малко по темата.Та проверих си аз дросела и се оказа че имам доста до края.Естествено го фиксирах и мога да кажа ,че разлика има.. Колата доста повече се стряска особено като сам на ниски обороти като смачкам газта веднага се изрязва.
Благодарности за колегата Zaho :) :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rever » 04 Окт 2008, 15:12

Абе и аз... ония ден с един авер проверих моята. :mhihi: Само дето оставаше не 1 сантиметър, а ... не повече от 5 мм. Иначе не съм го барал, но утре мисля че е време да изчезнат тези 5 мм, пък каквото стане. 8)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bbekov » 05 Окт 2008, 1:50

При натиснат до край педал (Wide open throttle) дроселовата клапа трябва да е крайна позиция която да създава минимално съпротивление на въздуха. Просто викате приятел , казвате му да даде газ до долу (на загасен двигател) и гледате до къде отваря дросела. Ако отваря до край се качвате и карате , ако остава в позиция която не е на 90* от затворено положение нанасяте корекции и карате :) . Няма нищо общо с разхода ( за разхода земете си сменете първо свещите :mhihi: ). Жилото за газта е според предпочитанията - има хора които не обичат да им се стряска педала , други пък не обичат да си движат излишно краката.
Една кола колкото повече я спъваш , толкова по-неефективна става(демек се качва разхода).
Човека написа тема за да ви помогне , а от завода как са го мислили ... няма никакво значение при положение че тая кола не е видяла истински сервиз последните 10 години.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 05 Окт 2008, 14:25

Те хората сменят дросела с по-голям, че и по 6 слагат. А ние тука с по един малък, дет не се и отваря докрай спориме :mhihi:

///MapTo написа: ...тука от ентусиаст нагоре сме се събрали все пак :lol:

Я разкажи за виско шпера, как ти зацепва перката :mhihi: да си зема ли и аз спрайт и пуканки :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от mihal » 05 Окт 2008, 20:38

bbekov написа:При натиснат до край педал (Wide open throttle) дроселовата клапа трябва да е крайна позиция която да създава минимално съпротивление на въздуха. Просто викате приятел , казвате му да даде газ до долу (на загасен двигател) и гледате до къде отваря дросела. Ако отваря до край се качвате и карате , ако остава в позиция която не е на 90* от затворено положение нанасяте корекции и карате :) . Няма нищо общо с разхода ( за разхода земете си сменете първо свещите :mhihi: ). Жилото за газта е според предпочитанията - има хора които не обичат да им се стряска педала , други пък не обичат да си движат излишно краката.
Една кола колкото повече я спъваш , толкова по-неефективна става(демек се качва разхода).
Човека написа тема за да ви помогне , а от завода как са го мислили ... няма никакво значение при положение че тая кола не е видяла истински сервиз последните 10 години.

:clap:
Изображение

Предишна

Назад към E36