Просто случайност или...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с усмивка.

Просто случайност или...

Мнение от Axis » 02 Окт 2008, 19:18

Здравейте. Случаят е следния. Първите 9500км откакто съм собственик на Бимата всичко беше идеално. Като казвам идеално, наистина просто перфектна отвсякъде, до момента в който реших, че след тези 9500км е време да сменя маслата за втори път, откакто съм я взел. Смених ги в един уж препоръчан сервиз. Сложих Castrol Magnetic 10W40, което разпечатаха пред мен и смениха пред мен. Поне знам, че не са ме метнали с менте. Смених и свещи. И до тук добре. Два дни по късно спирам пред нас и си изхвърли антифриза, без видима причина. Преди това никога не ми е загрявало. Долях колкото да стигна до сервиза, оня ми обясни, че е така понеже не е обезвъздушена системата, както и да е обезваздуши я, в последствие се оказа, че и капачката изобщо не става, сменихме я. НО в следствие на това загряване, макар че даже не стигна до червеното, просто мина малко в дясно и изхвърли водите, та резултата е надути маркучи, работи неравномерно, прекъсва и определено прилича все е едно гори вода. Ясно ми е, че е за смяна на гарнитура, но защо по дяволите оня майстор настоява да не я вкарвам веднага в сервиз, а да карам така докато прегрее и тогава. И кога да очаквам да прегрее, защото не мога да спра да пътувам извън града, а неискам да ме остави насред пътя.??? До колко време да очаквам да роди и какво ще стане: ще прегрее, ще гръмне маркуч, ще спука глава.
Вярно е, че след като смени капачката вече 50км. си загрява нормално, но маркучите ме притесняват, а и това че гори вода..
Последна промяна Axis на 02 Окт 2008, 21:09, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 02 Окт 2008, 19:29

Аз също не виждам причина да чакаш да спука главата :dunno: Бих те посъветвал да смеиниш майстора и дано не е заминала гарнитурата. Успех!
Последна промяна BFM на 03 Окт 2008, 9:56, променена общо 1 път
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
Мечтае да кара: //M Power :)

Мнение от nelim » 02 Окт 2008, 22:53

Смени майстора, виж си водната помпа.

Тоя явно е решил че няма да изкяри само от смяна на гарнитура а чака да се почупи колата, как ще се кара така?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 02 Окт 2008, 22:58

кога ти надува марку4ите,малко след като я запалиш или като стигне до средата тогава по4ва?има ли вода в маслото ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр

Мнение от zaharin3 » 02 Окт 2008, 22:59

и на мен фьрляше вода
смених термостата сьщото
шлаифах кривата кратуна и нова гарнитура и спи иииии

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 02 Окт 2008, 23:14

Бързо я прави, че аз така карах много километри и ризата на цилиндъра, над който беше спукана главата стана на нищо, наложи се основен ремонт.
We love you Ronnie!

Назад към E36