Защо парното не умее.... ???

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Защо парното не умее.... ???

Мнение от RAM-FR » 20 Сеп 2008, 2:15

Да духа топло към мен ? До сега не ми беше проблем и не го бях забелязал, но тия дни взе да ми става хладничко и какво ... от годе духа топло от долу топло по средата СТУД ..... а даже и на врътките си е показано синьо .... защо така ?!
Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 20 Сеп 2008, 2:54

Защото при първите е36-ти е така...направено е с идеята да духа свеж въздух към шофьора,тъй като от топлия е възможно след дълго пътуване да ти се доспи...едва ли не за да не успива шофьора ;)
споко,не ти е развалено парното
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

....

Мнение от shengi » 20 Сеп 2008, 20:58

Колега и при мен е така явно са ни дърти бимите :mhihi: Можеш ако искаш да ти духа по топло от средните духалки гласиш да ти е между крака/средните или стъкло/средните между двете деления и усилваш повече да духа така поне ръцете ти ще топли. Аз какво ли не правих тия дни неможах и така го оставих и сега съм го нагласил да духа на прозореца и от среша ми точно по средата между двете деления и ми е топлинко :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от agent smit » 20 Сеп 2008, 23:43

По-подробно е обяснено в книжката с упътването. Наистина не е приятно да духа топло в очите на човек. За да не ти духа студено от средните въздуховоди си ги затвори от индивидуалните врътки за всяко (0 - 1) и няма проблем. Щом духа топло в краката и суши предното стъкло ако е запотено всичко е наред.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW след BMW
Мечтае да кара: Само служебни 730-ки IS-ки
Детайли за колата: Гориво+нафта=тракторче

Re: ....

Мнение от kinazo2000 » 30 Сеп 2008, 2:19

shengi написа:Колега и при мен е така явно са ни дърти бимите :mhihi: Можеш ако искаш да ти духа по топло от средните духалки гласиш да ти е между крака/средните или стъкло/средните между двете деления и усилваш повече да духа така поне ръцете ти ще топли. Аз какво ли не правих тия дни неможах и така го оставих и сега съм го нагласил да духа на прозореца и от среша ми точно по средата между двете деления и ми е топлинко :)

Не са ви дърти колите и мойта е така
Еее нее кой знае колко млада ама е така по средата е хладно хем е с двузонов климатроник и от време на врем поти стъклата ама това е друга тема
В Света има само три букви за автомобил: B M W

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 30 Сеп 2008, 8:31

пък при мен не духа въобще.Духа в краката,на прозорците но при средните духалки(и тези на жапката)не духа.
въздоховодите са си там аз съ разглабял и ги видях.Някой знаели каква е причината.
Аз съм с климатроника с врътките(термотроник ли как е точно).
Извинявам се че питам тук наистина,но няма смисъл да пускам друга тема,а в търсачката просто не срещнах такава аномалия.
Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 30 Сеп 2008, 8:52

^
Блокирали ел.клапи на управлението на климатроника... ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11

Мнение от valeto » 30 Сеп 2008, 18:23

Слушам ви и немога да повярвам на очите си :mhihi: Според мен на всички колите са ви развалени :) :) :) и всички имате проблем с електромагнитните или вътрешните клапи :)
Сега сериозно,мойта система работи на 100% защото са и подменени частите.Накъдето врътна-натам си духа съответно топло или студено.Няма позиция надолу топло а в средата студено и т.н.Е36 седан 318i
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от agent smit » 30 Сеп 2008, 23:08

valeto написа:Слушам ви и немога да повярвам на очите си :mhihi: Според мен на всички колите са ви развалени :) :) :) и всички имате проблем с електромагнитните или вътрешните клапи :)
Сега сериозно,мойта система работи на 100% защото са и подменени частите.Накъдето врътна-натам си духа съответно топло или студено.Няма позиция надолу топло а в средата студено и т.н.Е36 седан 318i

Колега, май твоята кола не е както трябва :mhihi: Ето снимка от книжката с упътването, става въпрос точно за климатроника с врътките, страница 50:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 30 Сеп 2008, 23:15

И моята духа където си поискам само ако е на Auto поведението е това от което се оплаквате :)

Назад към E36