някои да ме насочи...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 525D
- Мечтае да кара: M5
- Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....
някои да ме насочи...
здравеите колеги имам един не много конкретен въпрос,ще го предам както беше зададен към мен....,мои приятел си търси кола видял че се продава БМВ 318(2000куб?!) за цена от 3500 евро 2002 год е колата до тук добре,проблема на този автомобил е че след 3200 оборота губил мощност и понеже това било упоменато в обявата това мога да ви кажа и аз и следователно за това е толкова цената на колата...,та въпроса ми към вас ако някой има идея какво би могло да бъде или се сблъсквал с подобен проблем да сподели,колата е бензин...,живея в ирландия колата се намира на около 200 км от мястото където живея и нямаме тази възможност да ходим да я гледаме да караме в сервиз за диагностика а и всичко опира и за допълнителни средства които разбира се са за наша сметка,та за това се обръщам първо към вас за да си преценя дали си заслужава да се погледне по сериозно на тази кола...,благодаря ви предварително,поздрави Smile
пускам си темата и тук понеже съм свикнал да разговарям с вас колеги ,мерси
пускам си темата и тук понеже съм свикнал да разговарям с вас колеги ,мерси
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Търсачка и конкретизираи Е46 под форума.Успех
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
колеги до скоро карах е36 взех си е46 но понеже години наред контактувам с вас и за това пуснах темата тук,също така като двигател дали ще е в е36 или в е46 не мисля че има ква да е разлика...,темата я има и е46 подфорума но там някак си се отнасят с пренебрежение към въпроси от този вид...,и също така цената на колата е 3500евро точно по тази причина защото губела мощност,мисълта ми е да ме насочите какво евнтуално би могло да бъде нищо повече аз мисля че дебитомера може да се е прецакал ако е само това ...нов и готово,мерси
- EDS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3 3.0SD
- Мечтае да кара: Koenigsegg
- Детайли за колата: X3 3.0.SD стокова.. засега ;)
Здравей колега - това с губенето на мощност може да е от няколко датчика - визирам по специално датчик колянов вал ,датчик разпределителен вал ...и още няколко ....По признаците които посочваш си правя извод че колата работи в авариен режим въпреки че не си посочил конкретно дали в обявата е опоменато че колата отказва да набира обороти след посочените от теб 3200 или просто след 3200 продължава да вдига обороти но няма мощност .Ако предположим че е първия вариант има някакъв шанс да минеш по тънко - една диагностика и съответно покупка и монтаж на нов датчик те оправят - но това е АКО а ние няма как да бъдем сигурни на 100 % че е това ! Лично аз бих заложил на 1-вия вариант с проблеми в електрониката и по конкретно дефектирал датчик ...евентуално дебитомер и лошия вариант (за електрониката говоря) макар и минимален - проблем с еку-то .И въпреки всичко написано по горе ти препоръчвам да я закараш на елкон преди покупката - иначе цената си е оферта .В чужбина има доста хора които пропищяват при най малкия проблем по колата понеже е всеизвестно че труда в автосервиз навън е в пъти по скъп от тука му излиза буквално по на сметка да я продаде отколкото да се занимава с сервизи .Това което мога да ви посъветвам е да разберете на 100% дали колата работи в авариен режим - тоест дали не може да вдигне повече от 3200-3500 оборота -или стигайки тези обороти прекъсва ли и отказва ли да вдига повече ! Ако е това значи ДАТЧИК ! Успех и пиши 

Последна промяна EDS на 30 Сеп 2008, 18:59, променена общо 2 пъти

- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
ето от това имах нужда БЛАГОДАРЯ колега ще му обесня на моя приятел за какво става дума и ще решим какво да правим..,още веднъж благодаря
п.с.
за това си пуснах темата в Е36
п.с.
за това си пуснах темата в Е36
9 мнения
• Страница 1 от 1