Климатроник - въздух в купето

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
Мечтае да кара: //M Power :)

Климатроник - въздух в купето

Мнение от nelim » 26 Сеп 2008, 0:48

Четох темата ->
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=59986

Въпроса ми е за следното

коментара на турбо

Като включиш "2" е много вероятно да ти тръгва и климатроникът дори и да не си натиснал "1".

Това и при мен така става, ама нормално ли е.. лятото ОК, не вкарва топъл въздух и отвън и охлажда по-добре.. ама зимата ако съм зад някой зле миришещ тир на светофара а искам да ми духа топло, като включа да върти само въздуха в купето, то пуска и компресора на климатроника и почва да охлажда, ок, тя клапата е спряна и ще си духа топло.. ама защо да работи компресора?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nelim » 26 Сеп 2008, 12:44

А и да питам, при всички ли е така, като пуснеш да върти въздуха в купето и пуска климатроника.. или само при някой ?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Мнение от Garribaldi » 26 Сеп 2008, 13:38

Колега и аз забелязах нещо такова на мойта... :dunno:
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nelim » 26 Сеп 2008, 13:55

Garribaldi написа:Колега и аз забелязах нещо такова на мойта... :dunno:

Не бе, то лятото има логика, ама зимата може ли да се пусне да върти въздуха в купето без да пуска компресора по някъв начин?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 26 Сеп 2008, 14:23

мисля че зимата си зима топлото от двигателя компресора въобще не играе,поне при мен си духа топло без да натискам нежинката стига да вдигна градусите на дисплея

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nelim » 26 Сеп 2008, 14:40

kiko написа:мисля че зимата си зима топлото от двигателя компресора въобще не играе,поне при мен си духа топло без да натискам нежинката стига да вдигна градусите на дисплея

Да де, то духа топло, това не е проблема.. ама забелязвал ли си дали като пуснеш да върти в купето включва компресора?

Пък и ти си с дигиталния климатроник.

Може пък да го завърта на функция Dry за да изсушава въздуха и да маха изпотяването на прозореца, знам ли..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 26 Сеп 2008, 16:22

ми не като го пусна да циркулира въздуха само се чува как се затварят нещо като клапи (но компресора не се включва то се усеща оборотите за момент ми падат малко)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nelim » 26 Сеп 2008, 17:50

kiko написа:ми не като го пусна да циркулира въздуха само се чува как се затварят нещо като клапи (но компресора не се включва то се усеща оборотите за момент ми падат малко)

Значи или при дигителните климатроници не е така, или при мен е прецакано, щото като цъкна бутона за циркулация само в купето и се включва и компресора - точно се усеща по оборотите ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

Мнение от PIPERKOV » 26 Сеп 2008, 22:36

на вси4ки е така фабри4но 6том пусне6 да върти въздуха в купето пуска компресора на климатика

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 27 Сеп 2008, 21:04

nelim написа:
kiko написа:ми не като го пусна да циркулира въздуха само се чува как се затварят нещо като клапи (но компресора не се включва то се усеща оборотите за момент ми падат малко)

Значи или при дигителните климатроници не е така, или при мен е прецакано, щото като цъкна бутона за циркулация само в купето и се включва и компресора - точно се усеща по оборотите ;)

Има писано по темата.Нямаш проблем,така е при всички,компресора се включва.Помислете малко и ще видите ,че има логика. ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nelim » 28 Сеп 2008, 13:23

GVT написа:
nelim написа:

Има писано по темата.Нямаш проблем,така е при всички,компресора се включва.Помислете малко и ще видите ,че има логика. ;)

Добре де виждам лятото, ама зимата като карам зад някой тир, колата е топла, прозореца е чист и искам да спре въздуха отвън, каква е идеята да ми пусне компресора аджеба ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d sport

Мнение от Spectral » 28 Сеп 2008, 15:36

Във ръководството точно това пише, че тогава се включва компресора. Хубаво е климатроника да поработва и зимата от време на време заради уплътнения и други чарколаци. Така няма да го мислиш изобщо като се включва заради димящите тирове от време на време. Това е добра профилактика, която ще го запази в добро състояние за по дълго време, така че няма какво да те дразни малко повишения разход на бензина, който и без това зимата скача до небето :mhihi: пързаляш тук, пързаляш там :mhihi:

Назад към E36