Климатроник - въздух в купето
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
Климатроник - въздух в купето
Четох темата ->
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=59986
Въпроса ми е за следното
коментара на турбо
Това и при мен така става, ама нормално ли е.. лятото ОК, не вкарва топъл въздух и отвън и охлажда по-добре.. ама зимата ако съм зад някой зле миришещ тир на светофара а искам да ми духа топло, като включа да върти само въздуха в купето, то пуска и компресора на климатроника и почва да охлажда, ок, тя клапата е спряна и ще си духа топло.. ама защо да работи компресора?
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=59986
Въпроса ми е за следното
коментара на турбо
Като включиш "2" е много вероятно да ти тръгва и климатроникът дори и да не си натиснал "1".
Това и при мен така става, ама нормално ли е.. лятото ОК, не вкарва топъл въздух и отвън и охлажда по-добре.. ама зимата ако съм зад някой зле миришещ тир на светофара а искам да ми духа топло, като включа да върти само въздуха в купето, то пуска и компресора на климатроника и почва да охлажда, ок, тя клапата е спряна и ще си духа топло.. ама защо да работи компресора?

- nelim
- младши ентусиаст
-
А и да питам, при всички ли е така, като пуснеш да върти въздуха в купето и пуска климатроника.. или само при някой ?

- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
- nelim
- младши ентусиаст
-
Garribaldi написа:Колега и аз забелязах нещо такова на мойта...
Не бе, то лятото има логика, ама зимата може ли да се пусне да върти въздуха в купето без да пуска компресора по някъв начин?

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
мисля че зимата си зима топлото от двигателя компресора въобще не играе,поне при мен си духа топло без да натискам нежинката стига да вдигна градусите на дисплея
- nelim
- младши ентусиаст
-
kiko написа:мисля че зимата си зима топлото от двигателя компресора въобще не играе,поне при мен си духа топло без да натискам нежинката стига да вдигна градусите на дисплея
Да де, то духа топло, това не е проблема.. ама забелязвал ли си дали като пуснеш да върти в купето включва компресора?
Пък и ти си с дигиталния климатроник.
Може пък да го завърта на функция Dry за да изсушава въздуха и да маха изпотяването на прозореца, знам ли..

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
ми не като го пусна да циркулира въздуха само се чува как се затварят нещо като клапи (но компресора не се включва то се усеща оборотите за момент ми падат малко)
- nelim
- младши ентусиаст
-
kiko написа:ми не като го пусна да циркулира въздуха само се чува как се затварят нещо като клапи (но компресора не се включва то се усеща оборотите за момент ми падат малко)
Значи или при дигителните климатроници не е така, или при мен е прецакано, щото като цъкна бутона за циркулация само в купето и се включва и компресора - точно се усеща по оборотите

- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
nelim написа:kiko написа:ми не като го пусна да циркулира въздуха само се чува как се затварят нещо като клапи (но компресора не се включва то се усеща оборотите за момент ми падат малко)
Значи или при дигителните климатроници не е така, или при мен е прецакано, щото като цъкна бутона за циркулация само в купето и се включва и компресора - точно се усеща по оборотите
Има писано по темата.Нямаш проблем,така е при всички,компресора се включва.Помислете малко и ще видите ,че има логика.

- nelim
- младши ентусиаст
-
GVT написа:nelim написа:kiko написа:ми не като го пусна да циркулира въздуха само се чува как се затварят нещо като клапи (но компресора не се включва то се усеща оборотите за момент ми падат малко)
Има писано по темата.Нямаш проблем,така е при всички,компресора се включва.Помислете малко и ще видите ,че има логика.
Добре де виждам лятото, ама зимата като карам зад някой тир, колата е топла, прозореца е чист и искам да спре въздуха отвън, каква е идеята да ми пусне компресора аджеба ?

- Spectral
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530d sport
Във ръководството точно това пише, че тогава се включва компресора. Хубаво е климатроника да поработва и зимата от време на време заради уплътнения и други чарколаци. Така няма да го мислиш изобщо като се включва заради димящите тирове от време на време. Това е добра профилактика, която ще го запази в добро състояние за по дълго време, така че няма какво да те дразни малко повишения разход на бензина, който и без това зимата скача до небето
пързаляш тук, пързаляш там 

12 мнения
• Страница 1 от 1