ремонт на хидравличен обтегач

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е32 730

ремонт на хидравличен обтегач

Мнение от super_bojo » 27 Сеп 2008, 16:38

колеги споделям най новия тунинг.как от стар износен обтегач да направим нов .значи мойта иска работеше като дизелче и това направо ме побаркваше след редица смени по мотора шибания звук си остана и се разрових вав форума и се насиочих кам веригата,понеже на м42 веригата е кована (поне така разправят) реших че си е здрава останаха успокоителите и хидр. обтегач,след като поразглобих днес мотора видях че успокоителите са като нови ,остана скапания обтегач ,свалих го разглобих го и си личеше че е износен ма на око не може да се прецени реших да го побалгаря .та след доста проби и нерви взех една гайка 11 от колетора те тия гайки имат леко уширение в единия край ,та сложих гайката в задната част на цилидара на обтегача след това пружината и след това сглобих обтегача ,така един вид се получава едно ниво на обтегача при което веригата е доста опаната и няма ход назад а ако има налягане на маслото може само я доопане ако има нужда сглобих запалих и стана чудо за прав пат чух тоя мотор да работи без да чука .аз сам доста доволен за надеждност сега не мога да говоря но смятам яе няма да има ядове :D :D :D :D :D

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 27 Сеп 2008, 16:42

Браво бе, значи въпреки всичко стана :) Дано да нямаш проблеми, това ти пожелавам аз!
BMW only!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е32 730

Мнение от super_bojo » 27 Сеп 2008, 16:46

ако блокира матора ше се чуе

Назад към E36