VANOS или не ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

VANOS или не ?

Мнение от r3s1s74nc3 » 22 Сеп 2008, 17:09

Може да ви се стори смешно ... ама аз ще бьда смел и ще питам :roll: Ако може някой да ми обясни , какво ще рече двигателя ми е без VANOS или с ... в смисьл за какво е туй животно и за предпочитане ли е да си с ? В смисьл какви са "+" и "-" ? :help:

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 22 Сеп 2008, 18:13

Това животно е една издутина отпред на мотора. Повече инфо - през търсачката.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Re: VANOS или не ?

Мнение от plradev » 22 Сеп 2008, 20:17

r3s1s74nc3 написа:Може да ви се стори смешно ... ама аз ще бьда смел и ще питам :roll: Ако може някой да ми обясни , какво ще рече двигателя ми е без VANOS или с ... в смисьл за какво е туй животно и за предпочитане ли е да си с ? В смисьл какви са "+" и "-" ? :help:

Ваноса е система за променливо газоразпределение и има плюсове като по-голяма еластичност на двигателя и по-малък разход.Минусите мисля че се изразяват в сервизирането му.А това кой мотор като цяло е по-добър и надежден биха могли да ти обяснят колегите,които ги притежават и са ги притежавали.Както и писа колегата по-горе има 864529439 теми по въпроса и с малко търпение ще разбереш АБСОЛЮТНО всичко свързано с "Ваноса"
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 320d

Re: VANOS или не ?

Мнение от Жоро 320и » 23 Сеп 2008, 10:01

r3s1s74nc3 написа:Може да ви се стори смешно ... ама аз ще бьда смел и ще питам :roll: Ако може някой да ми обясни , какво ще рече двигателя ми е без VANOS или с ... в смисьл за какво е туй животно и за предпочитане ли е да си с ? В смисьл какви са "+" и "-" ? :help:

Ти си с Ванус. По добре е повече върви колата и по-икономична!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ...320ка...
Мечтае да кара: M5 e39
Детайли за колата: Bostongreen metallic, M-тех окачване, 17" М Contour (styl.23)

Мнение от ВаНко » 23 Сеп 2008, 11:45

Още един палец нагоре за Вануса :yes:
Power is nothing without control...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от r3s1s74nc3 » 24 Сеп 2008, 8:38

С една дума без VANOS мирише :mhihi: Просто имам някакьв бегьл спомен , че двигател с VANOS не можел да се турбинира ... Незнам дали е вярно и не мога да се аргоментирам защо ... Но като ви гледам отзивите , маи с VANOS е по-добре .

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 24 Сеп 2008, 9:42

Ти накупи вече турбо проекта и сега се чудиш какъв мотор да вземеш ли?
Дишай спокойно,лудия гсм турбинира успешно и ///М40 и си върви до ден днешен...единствения двигател,който няма много полза от турбо конверсия е М52 тъй като има много алуминий по него и бързо ще духне двигателя... ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 320d

Мнение от Жоро 320и » 24 Сеп 2008, 9:45

///MapTo написа:Ти накупи вече турбо проекта и сега се чудиш какъв мотор да вземеш ли?
Дишай спокойно,лудия гсм турбинира успешно и ///М40 и си върви до ден днешен...единствения двигател,който няма много полза от турбо конверсия е М52 тъй като има много алуминий по него и бързо ще духне двигателя... ;)

Ако наистина колата му 95г може и с М52 да е!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

...

Мнение от Изрода » 24 Сеп 2008, 10:53

Абе те тея ГЛУПАВИТЕ инжинери във Мюнхен не ми се вярва да вървят на зад и да правят по скапани мотори ааааа ?Естествено че щом в по -новите години са тея мотори с ванос явно са по добри-говоря за НОРМАЛНА ЕКСПЛОАТАЦИЯ (без турбо и тн.),за конверсии и издевателства над мотора вече има други изисквания и се взимат в предвит други качества. :mhihi:
Изображение Изображение Изображение

Назад към E36