Охладителна система въпрос.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Охладителна система въпрос.
Здравейте колеги. По принцип нямам проблеми с охладителната система стрелката си кове на 12 без 1 и не мърда. Обаче днес запалих колата оставих я да поработи докато дойде до средно положение стрелката пипах маркучите просто от любопитство
горния който влиза в разширителния съд си беше горещ /не надува/ но като бутнах тоя най долния в левия ъгъл си беше хладничък 5 мин след като е загряла до средно положение. Преди ми се беше наложило да я оставя за около 1 час да работи на място, че с една девойка..... и стрелката отиде на следващото деление и като тръгнах си дойде на мястото.Това за след 1 час на мястото виня виското, но проблем ли е тоя долния мъкруч да не е топъл при положение, че колата цялата е стоплила ? Парно имам не загрява на място /ако работи повече от 1 час позагрява/ .... не бута антифриз не го меши не надува маркучи. 

- stef4o_BMW
- ентусиаст
-
- Кара: настрани
- Мечтае да кара: M3 Power
- Детайли за колата: BMW E36 320 coupe
- Изрода
- младши ентусиаст
-
- Кара: На криво
- Мечтае да кара: Още по-на криво
...
Колега не е нормално това,охладителната система е изчислена така че да работи и 24 часа на място да не загрява.Според мен проблема не ти е от виското,щото то се включва след доста ръчкане на колата-последна защита против прегряване(ако всичко друго е наред де),и то има ефект на средни и високи обороти.Още повече твоята кола е работила на място без мотора да е под товар,ами нали се сещаш че ако забуксуваш(закъсаш) някъде и на място я изръчкаш няколко пъти,къде отиваш.Наи вероятно термостата ти не отваря докраи.По добре си го смени профилактично(не е скъп-20-25 лева е хубав)щото тези коли прегряват за секунди,също така ако не си сменявал водна помпа и виско-направо сменяи сичко и да не я мислиш повече,При БМВ това е консуматив.
ПС. Трябва да я подготвиш да издържа на място поне 3 часа,все пак сме с БМВ-та няма да се излагаме я,трябва където пипнемееее...,да е пипнато
ПС. Трябва да я подготвиш да издържа на място поне 3 часа,все пак сме с БМВ-та няма да се излагаме я,трябва където пипнемееее...,да е пипнато

да издържа на място поне 3 часа,
еее.. много бре.. 7 мин. стигат.. макс 30.

http://sex.tialoto.bg/article.php?id=6124

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
При мен, а и при други Е36 които съм обезвъздушавал, термостата отваря около 5 минути( на празни обороти) след като стрелката достигне 12. Т.е. не виждам при теб нещо нередно.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
....
Благодаря ви колеги. Ще ходя да купувам термостат тъкмо да сменя антифриза, че от миналата зима профилактично и него.За водна помпа и виско тях още малко ще ги забавя. 

Re: ....
shengi написа:...За водна помпа и виско тях още малко ще ги забавя.
абе за виското може,че сега е хладно, ама с водната помпа не се ебавай, че после ще има тема "прегря"

7 мнения
• Страница 1 от 1