Гасне по време на движение и гасне таблото
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Гасне по време на движение и гасне таблото
Карам си спокойно колата(е36 316) и в един момент осветлението на таблота бавно почва да намалява яркоста си докъто в един момент всички уреди загасват и колата тръгва да гасне и не може да си държи ниските обороти.Преди да угасне съвсем ми светва лампата за АБС-а.След като угасне по този начин единствения начин да я запалиш е с бутане.След като я форсираш добре таблото си светва отново както трябва и няма проблем с паленето.Какво може да прави тая мизерия???
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
- nikolai_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 & E39
- slep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бангия
- Мечтае да кара: много кончета под капака
Възможно е и акумулатора да е здал
За да провериш динамото както казва колегата вземи читав акумулатор от някой, и след като я запалиш откачи минуса и ако тръгва да гасне е динамо
За да провериш динамото както казва колегата вземи читав акумулатор от някой, и след като я запалиш откачи минуса и ако тръгва да гасне е динамо
Не всичко което лети се яде
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
- insane_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
- Мечтае да кара: Всичко що започва с М
И аз имам (по-точно имах преди да я блъснат) подобен проблем, но при мен само таблото с уредите гасне, а колата продължава да си върви и след секунда-две таблото тръгва отново. Ако някой има идея къде да търся проблема да пише.
- Бибо
- Emotionally Unstable
-
- Кара: Convertible
Предполагам че реле-регулатора(четкодържател) ти е за смяна.Ще ти трябва жичкаджия да свали алтернатора и да го смени.Реле-регулатора струва 20-30лв а за труда зависи от майстора 

Значи аз преди няколко дни си правих един експеримент с мултицеда и акумулатора.Когато е изгасена колата акумулатора ми показва стойност от 11.8 волта ,което е нормално.След като запаля двигателя напрежението си остава същото ,а според мен трябва да се вдигне с поне 1 волт ,за да покаже ,че има зареждане.Поне на мотора ми като го запаля напрежението се повдига поне с 1 волт.
KUM4o написа:Значи аз преди няколко дни си правих един експеримент с мултицеда и акумулатора.Когато е изгасена колата акумулатора ми показва стойност от 11.8 волта ,което е нормално.След като запаля двигателя напрежението си остава същото ,а според мен трябва да се вдигне с поне 1 волт ,за да покаже ,че има зареждане.Поне на мотора ми като го запаля напрежението се повдига поне с 1 волт.
aaaa виж сега

11.8 не е нормално,напрежението на акумулатора е около 12.60 в покой ,при завъртане трябва да падне на 10.00 волта след това диапазона в тойто трябва да са волтовете е между 13.80 и 14.40 с консуматори фарове +парно

11 мнения
• Страница 1 от 1