Дайте съвет колеги

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E53 4,4
Мечтае да кара: Всичко що е М

Дайте съвет колеги

Мнение от cool_ice » 19 Авг 2008, 9:23

Нещо ми тресе предницата гумите са балансирани ходих на преглед казаха ми че имам два шарнира за смяна външните но невярвам да е от тях и преди сам имал разбити шарнири но не е тресло така.Като ускорявам нищо няма като стигна кам 130 140 и вдигна крака от газта като вземе да намаля скороста има някакви вибрации отпредницата и немога да разбера каде е проблема.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 19 Авг 2008, 10:10

Много неща мпже да са брат.Има едни тампони които регулират страничното преместване на гумата.Те се разбиват.По принцип в началото може и да не се усетят но като се разбият стъбилно и става лошо.
Натисни предната гума със крак НАЗАД и НАПРЕД (не на вътре и на вън в калника) и виж дали се мести.По принцип не би трябвало да мърда и грам.Забележи как са страничните разтояния между гумите и калниците.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepy_81 » 19 Авг 2008, 11:31

колега и аз имах вибраций във волана на 80 изправях джанти и нищо шарнирите знаех че са много зле смених ги и за мое учудване вибрацийте ги няма дано съм бил полезен :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E53 4,4
Мечтае да кара: Всичко що е М

Мнение от cool_ice » 19 Авг 2008, 15:57

Благодаря ще взема да ги сменя тези шарнири че да видим дано се оправи пущината че ми отива целия кеф на кино

ентусиаст
Аватар

a

Мнение от pinko_23 » 19 Авг 2008, 16:24

Binev_OuT написа:Много неща мпже да са брат.Има едни тампони които регулират страничното преместване на гумата.Те се разбиват.По принцип в началото може и да не се усетят но като се разбият стъбилно и става лошо.
Натисни предната гума със крак НАЗАД и НАПРЕД (не на вътре и на вън в калника) и виж дали се мести.По принцип не би трябвало да мърда и грам.Забележи как са страничните разтояния между гумите и калниците.

колега аз имам такъв проблем гумата предната се мести наред и назад леко какъв е този тампон
Няма начин да няма начин

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 ТД

Мнение от matros » 19 Авг 2008, 16:33

99% е от късия шарнир.И аз имах същия проблем отначало тресеше волана от 120 нагоре после при 100..90...и така щот шарнира се разбиваше....след смяната всичко е ОК!!!

Назад към E36