Датчика на климатика ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- astoinov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3
Датчика на климатика ?
Здравейте,
някой може ли да ми каже за какво точно сужи датчика, който е от ляво на вофния радиатор. Мисля, че би трябвало да е за климата, но не знам за какво точно служи. Проблемът е там, че си оправих климатика преди 2 седмици някаде, но от една не съм го пускал. Свалях въпросният радиатор и вчера пуснах климатика и ваобще не включва. Оборотите не се променят и не духа студено. Някаква идея какъв може да е проблем, че дадох 400 лв. да си оправя климатика и за 2 седмици и пак е аут. Ударете едно рамо ако имате някаква идея.
Мерси.
някой може ли да ми каже за какво точно сужи датчика, който е от ляво на вофния радиатор. Мисля, че би трябвало да е за климата, но не знам за какво точно служи. Проблемът е там, че си оправих климатика преди 2 седмици някаде, но от една не съм го пускал. Свалях въпросният радиатор и вчера пуснах климатика и ваобще не включва. Оборотите не се променят и не духа студено. Някаква идея какъв може да е проблем, че дадох 400 лв. да си оправя климатика и за 2 седмици и пак е аут. Ударете едно рамо ако имате някаква идея.
Мерси.
Ако планината не отиде при Мохамед, Мохамед ще отиде до тоалетната!
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
включват първа и втора степен на перката 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
- astoinov
- кандидат ентусиаст
-
Еми явно не ми е там проблема
Озни ден разбрах всъщност, че перката на климата ми е аут. Но по интересното е, че си работеше климатика и съм го оправял преди 2 седмици и сега спря и ваобще не включва и не ми се променят оборотите и т.н. Та това се опитвам да разбера от какво се е случило. Лампичката иначе си свети ама няма никой
Някакви предположения ?

Някакви предположения ?
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Виж кабелите на тая перка, като е с 2 степени е с 3 кабела, особено внимание на кафевия цвят - минуса, при буксата. Провери с мустицета първо, после директно на акумулатора.
- saphir
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 36/ 318iS '94
- astoinov
- кандидат ентусиаст
-
Водния радиатор свалях. Иначе днес погледнах бушоните и единия не ми се вижда много ок, но и не се вижда хубаво дали е здрав. Ще пробвам да го сменя да видя дали е от него.
Иначе тъпото в цялата случка е, че преди 2 седмици дадох цифра пари за компресор, за ремонт на цялата система и за пълнене, а сега пак не работи.
Дано е тъпия бушон. Просто сега нямах под ръка, за да го сменя и да видя дали е от него. Другия вариант предполагам е да е имало някакъв теч и да ми е изтекъл фреона, но уж майстора гледа и нямаше течове.
Иначе тъпото в цялата случка е, че преди 2 седмици дадох цифра пари за компресор, за ремонт на цялата система и за пълнене, а сега пак не работи.
Дано е тъпия бушон. Просто сега нямах под ръка, за да го сменя и да видя дали е от него. Другия вариант предполагам е да е имало някакъв теч и да ми е изтекъл фреона, но уж майстора гледа и нямаше течове.
- astoinov
- кандидат ентусиаст
-
А някой може ли да ми каже кое реле е за климата и как да разбера дали е здраво или не ?
- astoinov
- кандидат ентусиаст
-
Мерси колега, днес ще го погледна.
въпросния датчик се казва пресостат следи наляганито както ниското така и високото в единия случай на ниското кат падне под грубо казано 3 атмосфери не пуска компресора а в другия случаи като качи налягане пуска втора скорост на перката , за да си сигурен че бубината на самият компресор е здрава и подай един плюс на кабела ако компресора тругне не е от нея самия пресостат може да го даде' ка късо с мосче на буксата да си сигурен и в него и от там нататък тръгваш по ел инсталацията 

BMW POWER
14 мнения
• Страница 1 от 1