Проблем с компакт

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с компакт

Мнение от madcop » 04 Авг 2008, 23:35

Здравейте, да се оплача и да поискам съвет, жена ми кара 316 компакт с М43 двигател 1995г. От известно време (около месец) се оплаква че като стои в задръствания или кара по-бавно из града температурата на двигателя се качва като стрелката се мести с поне едно деление след средата. Жената сподели че като я подкара по-бързо температурата спада и си идва на средата като след няколко минути пак се вдига и отново от самосебе си спада като това се случва при равномерно поддържане на скоростта през около 20-30 секунди. Качих се на компакта оня ден и както си карах из София ми се появи проблема, и аз просто продължих да си карам докато не видях че температурата не спада а се покачва още. Спрях и отваряйки капака установих че ми е изтекла доста от водата като капеше в долния десен ъгъл на радиатора при разширителя. Долях и обезвъздуших на място системата като ми направи впечатление че доста въздух излезе. Продължих да карам и след около 30 км. проверих водата и всичко беше ОК. Да ама не, на другия ден водата пак беше намаляла и отново долях. Проверих на пръчката маслото как е и не видях да се е пресякло или да има вода. И само да кажа че от радиатора капе само при загрят двигател. ПОМОЩ дайте акъл какво би могло да е. :?: :idea: :roll:
Живей бързо, живей на скорост, бъди красив труп!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 04 Авг 2008, 23:42

Радятор,ако е сух навсякъде ,може да е около водната помпа теча, 100% има теч някъде и трябва да го намериш.
Аз по тая причина утре ще сменям радятора и термостата,мамка му и ментета,термостат за 80лв. искара едина зима и вчера заби в затворено положение :twisted: :twisted: :twisted:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 05 Авг 2008, 0:24

Кога е забил вчера?
Ще правим ДаруКар двамата с теб, ама се чудя кое да е първо при мен... Виското, свещите или термостата... май виското.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 05 Авг 2008, 1:09

liloff написа:Кога е забил вчера?
Ще правим ДаруКар двамата с теб, ама се чудя кое да е първо при мен... Виското, свещите или термостата... май виското.

Новия радятор дойде преди малко ,утре ше монтирам :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

проблем

Мнение от madcop » 06 Авг 2008, 14:23

Пичове, не съм сигурен че ще се размина са мо с радиатор, щото имам чувството че нещо надува налягане в охадителната с-ма :( да и е-а маменцето, май ще се ходи при Колето в Люлин.
Живей бързо, живей на скорост, бъди красив труп!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 06 Авг 2008, 18:32

пич смени радиатора ... не капе когато двигателя е студен защото когато температурата е висока водните пари разширяват радиатора и ако тои има някаква миниатюрна пукнатина тя се разширява ...не знам може и водна помпа да е...аз не съм имал такива проблеми

Назад към E36