Климатроник???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Климатроник???
Проблема ми е следния:
Когато купих колата ,човека от който я купих ми каза че е напълнил климатроника със фреон и си духа студено (тогава на място не го пробвах дали духа студено). Два дни след това реших да пробвам и климатика не духаше студено а хладно (по скоро даже леко топло). Отидох на да ми напълнят климатика и човека ,който го напълни каза че е почти празен (и аз реших че продавача ме е излъгал че е пълнил). След като го напълниха климатика си задуха студено ,всичко беше точно духаше си от всякъде студено ...и аз доволен си тръгнах от сервиза .След това съм го пускал най много 2-3 пъти и то за кратко (а при палене усещах една миризма като от развалени яйца или нещо от сорта). И вчера ми се наложи да тръгна на дълъг път и реших да пусна климатика и той духаше точно така ,както преди да го напълня!!!!!!!!!! Какъв може да е проблема?От къде може тоя климатик да изпуска ... ?Сменил съм филтъра. А фреон съм заредил преди около 1месец.... За това време възможно ли е всичкия да се изпари?Търсих с търсачката но не намерих подобен проблем на моя.Ако някой колега от Враца знае добър сервиз или майстор ...да ме насочи ?
Когато купих колата ,човека от който я купих ми каза че е напълнил климатроника със фреон и си духа студено (тогава на място не го пробвах дали духа студено). Два дни след това реших да пробвам и климатика не духаше студено а хладно (по скоро даже леко топло). Отидох на да ми напълнят климатика и човека ,който го напълни каза че е почти празен (и аз реших че продавача ме е излъгал че е пълнил). След като го напълниха климатика си задуха студено ,всичко беше точно духаше си от всякъде студено ...и аз доволен си тръгнах от сервиза .След това съм го пускал най много 2-3 пъти и то за кратко (а при палене усещах една миризма като от развалени яйца или нещо от сорта). И вчера ми се наложи да тръгна на дълъг път и реших да пусна климатика и той духаше точно така ,както преди да го напълня!!!!!!!!!! Какъв може да е проблема?От къде може тоя климатик да изпуска ... ?Сменил съм филтъра. А фреон съм заредил преди около 1месец.... За това време възможно ли е всичкия да се изпари?Търсих с търсачката но не намерих подобен проблем на моя.Ако някой колега от Враца знае добър сервиз или майстор ...да ме насочи ?
Последна промяна metodi80 на 04 Авг 2008, 1:49, променена общо 1 път
И при мен е същото положението напълних го преди месец и духаше даже настинах но човекът които ми пълни климатика ми сложи някакъв оцветител да се види откъде има теч ако евентуално има трябвало е твоят маистор да направи същото иначе щом не духа явно то има проблем някакъв отиди някъде където разбират и ще открият повредата 

Beautiful Mechanical Wonder
- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
Иди в Боби Бар аз ходих преди 3-4мес.(в Рено също може но ще ти одерат кожата то не че в Боби бар е по друго) за същия проблем,там имат некви цветни фреони и могат да хванат от къде изпуска мисля че проверката е към 60тина лева.Само че ако изпуска някаде в купето трудно ще се хване от къде точно е,мен така ме мотаха 1седмица уж всичко е точно но и изпускаше и ми казаха че сигорно е рабяторчето в купето но да е сигурно какво е точно трябва да се свали таблото(а там искаха 250лв за сваляне на табло.
П.С. къде си пълни климатика,тоя не е ли го надул за да види дали издиша преди да го напълнн?
П.С. къде си пълни климатика,тоя не е ли го надул за да види дали издиша преди да го напълнн?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- tin
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 328i
- Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)
- metodi80
- старши ентусиаст
-
MOGY , пълних го в тоя новия сервиз дето е между 18 и 23 блок- ЕсДжи. Там доиде някаквъ (в смисъл той не беше от сервиза) и с една бутилка и некаква джаджа до бутилката уж пробва нещо, но какво точно пробва не съм сигурен. Каза ми само че климатика е напълно празен в смисъл че няма никакъв фреон.Ама ще взема да ида в Боби бар ....Аз първо там ходих когато исках да го пълня и Стефан като ми каза че 160 лв струва диагностика с пълнене (а аз бях чувал тогава че не е повече от 50 лв) и си рекох че тоя ме будалка нещо и за това не пълних там .... ама те ....евтино уж да ми излезе сега пак ще ида там ....Интересното е че като палех колата се усещаше отвън една миризма на развалено ... та си мисля че е някъде от вън теча ...Щото никак не ми се ще да свалям табло.
- iasen_h
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 530D
- Мечтае да кара: M6 , X6
- Детайли за колата: 530D - чип - 240hp
Отиваш на свестен майстор и винаги да го проверя преди да го пълни ако има теч някаде трябва да се огледа внимателно
BMW FOREVER
- ///M3-E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: Third E36 :)
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: За тез пари...
При мен духаше 14-15 градуса, когато ми липсваха 350 грама фреон. Донапълни го и така температурата падна на 8 градуса. Човека ми каза, че ако сменя и филтъра на купето ще падне с още 2-3 градуса, но не пречело и така да я карам, просто по-трудно ще охлажда 

Не знам какви са тези майстори...
Аз като си пълнех моя, го закачихме на един голям стенд с много датчици и пича седна да ми обяснява кое, какво, как, колко... абе всичко, което ме интересуваше.
Тества системата човека, каза че не изпуска и си я напълни догоре. Културна работа. Защо си давате парите на някакви безподобни охлюви с основно образование, които един лист документация и упътване не са прочели през живота си, а само пари взимат и се блъскат в гърдите какви велики майстори са. Баси...
Аз като си пълнех моя, го закачихме на един голям стенд с много датчици и пича седна да ми обяснява кое, какво, как, колко... абе всичко, което ме интересуваше.
Тества системата човека, каза че не изпуска и си я напълни догоре. Културна работа. Защо си давате парите на някакви безподобни охлюви с основно образование, които един лист документация и упътване не са прочели през живота си, а само пари взимат и се блъскат в гърдите какви велики майстори са. Баси...
- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
На мен за диагностика и пълнене преди 3-4мес. на 318кат в Боби Бар ми взеха точно 100лв.Като аз отидох само за диагностика(каза ми към 50лв че е +,-10лв.)тия казаха че ми е здраво всичко и даже са го напълнили.
Преди тва бях ходил на Стария пазар зад тото-то има хладилен сервис там пълнят за 60лв.,аз отидох в 17.00 в петък тия тамън си тръгваха питаха ме работил ли е преди това ,казах им че не знам.Напълниха системата с някакъв газ на манометъра показваше някакво налягане(не помня колко)тоя ми каза да запомня стойноста ми и да доида в понеделник ако всичко е тояно стоиноста трябва да е същата.Да ама в понеделник нямаше никой и за това отодох в Боби Бар
Преди тва бях ходил на Стария пазар зад тото-то има хладилен сервис там пълнят за 60лв.,аз отидох в 17.00 в петък тия тамън си тръгваха питаха ме работил ли е преди това ,казах им че не знам.Напълниха системата с някакъв газ на манометъра показваше някакво налягане(не помня колко)тоя ми каза да запомня стойноста ми и да доида в понеделник ако всичко е тояно стоиноста трябва да е същата.Да ама в понеделник нямаше никой и за това отодох в Боби Бар

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
9 мнения
• Страница 1 от 1