Свършил бензин или?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
Мечтае да кара: //M Power :)

Мнение от nelim » 01 Авг 2008, 11:00

cucko написа:Проблемът не трявбва ли да е в поплавъка бе хора?
А относно темата би трябвало да е от филтъра ти...понеже си карал с малко количество гориво и точно там са утайките при което запушват филтъра
направи така че да го смениш и ако трябва източи преди филтъра да видиш ко ти излиза...като подадеш контакт за да подкачва помпата..при изваден маркуч..
Е не съм го правил но ще пробвам на моята като реша да го сменя..

Недей прави глупости че ще се улееш в бензин а мирише, смених филтъра скоро , той има доста бензин в него - беше ОК.

Аз карам колата така от години вече, проблема е в десния поплавък(прав си че е от поплавъка) дето е и помпата, там при пълен резервоар измервам 40, при левия е около 204, което е и нормалното. Вече съм поръчал поплавъче от колега в форума и днес го чакам за да го подменя, иначе си стои на 30л при пълен резервоар

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 01 Авг 2008, 13:18

Не бе,вкарай маркуча в едно прозрачно шише за да може после да видиш плува ли нещо в бензина?!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
Мечтае да кара: //M Power :)

Мнение от nelim » 01 Авг 2008, 20:05

cucko написа:Не бе,вкарай маркуча в едно прозрачно шише за да може после да видиш плува ли нещо в бензина?!

Днес разглобих отзад поплавъка и го смених, вече са ОК нещата, самата бензинова помпа също има филтър (цедка) за боклуци, макар и доста по-груба от тази на бензиновия филтър, така че боклуци е мн малко вероятно да видиш :)

А в самия резервоар - един господ знае, аз доколкото го гледах моя - бистро, няма проблеми, ама то се вижда само едно пластмасово отделение под помпата.

А иначе - препоръка от мен, ако разглобявате отзад при помпата, по-добре да не е пълен резервоара, че мн се олива, после като тръгнете да слагате помпата и почва да изплисква бензин навън.. така че ако правите нещо отзад, по-добре с по-празен резервоар

Другата седмица може да пусна в темата и малко снимки за цялата интервенция, щото ще отварям пак.. ама като се поизхаби малко бензина - при пълен резервоар както казах е гадно:)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N57 3.0xd

Мнение от Hellrider » 01 Авг 2008, 20:50

да вметна, че при 30-35 литра бензин в отделението където е помпата пак е пълно до горе-не са идеално скачени съдове, а в левия се прехвърля колкото се може повече!
ако искате да ви е по-лесно изчакай когато имаш 15-тина литра

Предишна

Назад към E36