Масло за скоростната кутия.....
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Масло за скоростната кутия.....
Някой сменял ли си е маслото на скоростната кутия?Мисля да го сменя,щото когато колата работи на място на свободна/и е тихо в купето/,долавям шум,който съответно отсъства на съединител.Още по-добре се чува,ако съм под нея на естакада.
Проблемът ми е,че не знам точно какво трябва да е.Всеки дава различни съвети относно вискозитета-съответно вида.
Благодаря предварително!
Проблемът ми е,че не знам точно какво трябва да е.Всеки дава различни съвети относно вискозитета-съответно вида.
Благодаря предварително!

- remaka
- пияния майстор
-
- Кара: на мастика с айрян
- Мечтае да кара: е30 М3
Смени го а на съветниците им кажи че има каталози за тая работа и в тях пише клас вискозитет работен режим и така нататък не мога да ти кажа точно какво е маслото но в най-простия сервиз с Аутодата и Уъркшоп ведна могат да ти кажат параметрите а марката масло си я избираш ти!!!
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
Което не става с акъл,става с мощност

Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи

Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Има два варианта за твоята кола ми се струва. Така или иначе маслото е ATF (Automatic Transmission Fluid), което ще рече Масло за Автоматични Трансмисии, но БМВ са решили, че трябва да го нашият и при ръчните кутии. Въпросът е, че може да си с ATF Type D, което е общо взето стария модел масло (в хидравликата на Е36 е такова) или с ATF Dexron III/Mercon, което е по-новият вариант. На кутията има един стикер и по цвета му в БМВ сервиз могат да ти кажат какво масло си трябва.
П.П.: Горните неща си важат, но при по-щателна проверка се оказва, че при Е36 в ръчните кутии се слага ATF Type D.
П.П.: Горните неща си важат, но при по-щателна проверка се оказва, че при Е36 в ръчните кутии се слага ATF Type D.
Последна промяна turbo на 23 Юли 2008, 0:14, променена общо 2 пъти
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
///Vasko написа:Всяко масло с вискозитет по SAE 75W-90, за предпочитане е примерно Syntrax Universal на Castrol или на Motul, ама то има много такива теми е това е обсъдено, просто ползвай търсачката.
С този тип масло ще започнат леки проблемчета с включването на първа и втора предавка, а зимата може да се задълбочат доста драстично тези проблемчета...
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Вземи си оригинално БМВ масло за кутията от дилър на БМВ ,заслужава си всяка стотинка
Виж си кутията за течове,ако има смени семерингите.

- agent smit
- младши ентусиаст
-
vld написа:Вземи си оригинално БМВ масло за кутията от дилър на БМВ ,заслужава си всяка стотинка![]()

ATF Dexron 2 ти трябва 1100 милилитра, поради което купуваш 2 литра и си подменяш маслото и в хидравликата с 900-те милилитра.
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
- Totogada
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E36 320 Coupe
Да не пускам излишна тема..едно въпросче.Скоростният ми лост като си покарам малко направо си топли.Това от какво може да е (хич незнам катализатора от къде точно минава може ли да е от него)да не би ск. кутия да е останала с малко масло?
Изинявай колега ned_gm28 ,че ползвам твоята тема.
Изинявай колега ned_gm28 ,че ползвам твоята тема.

R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae
- emes691
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М-43Б-18,318i
Само АТФ-Д3.След като купих колата ми сложиха скъпо масло,няма да казвам марката по обясними причини,но ми се разтрака лагера на първичния вал на ск.кутия,слабо но го има.Веднага почерпих инфо от форума и на канала за да го сменя.Сложих АТФ,но тракането си го има.Затова да нямаш мойте проблеми,питай и сменяй,нищо пари ако се замислиш за след това.Даже сложих добавка,белким спре това тракане,нямаше никакъв резултат от нея,накрая я изхвърлих и сега съм само с чисто АТФ,и нямам проблеми но си потраква,но поне съм спокоен че съм с каквото трябва.
11 мнения
• Страница 1 от 1