Проблеми с дисплея на борд компютъра
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Проблеми с дисплея на борд компютъра
Здравейте,
първо моля да ме извините, че може би като всяка жена ще изложа проблем, който може да Ви се стори "глупав" или по него вече да е писано, но тъй като сама полагам грижи за колата си и няма някой, който да ми дава ценни наставления реших да потърся мнение от всички Вас.
Преди около седмица, дисплея на ВС ми угасна (надявам се да не е безвъзвратно). Когато натисна копчето под него, което е за сверяване на часовника, той се появява, но за кратко, след което отново угасва. През малкото време което свети, обаче отказва да покаже другите показатели които отчита (разход гориво, разстояние което можеш да изминеш с оставащо гориво, външна температура), т.е. остава да свети само часовника, макар че натискам нужното лостче (прочетох че някои са имали проблем да установят от къде се извлича тази информация
) но уви свети си само часовника и то за кратко. Все още не съм карала колата на преглед, но проведох вече две консултации по телефона (с потенциални майстори) и двамата ми потвърдиха че това си е фабричен дефект на БМВ, проблема се проявявал рано или късно при всички и не си заслужава поправка, по добре да се лиша от няколкото цифрички информация и да си гледам угасналото "око" на моето дисплейче, отколкото да се вкарвам в "приключения" с ремонти, чиито резултат е неясен от самото начало. Та това е в общи линии, ще съм благодарна на всеки, който напише нещо по въпроса.
първо моля да ме извините, че може би като всяка жена ще изложа проблем, който може да Ви се стори "глупав" или по него вече да е писано, но тъй като сама полагам грижи за колата си и няма някой, който да ми дава ценни наставления реших да потърся мнение от всички Вас.
Преди около седмица, дисплея на ВС ми угасна (надявам се да не е безвъзвратно). Когато натисна копчето под него, което е за сверяване на часовника, той се появява, но за кратко, след което отново угасва. През малкото време което свети, обаче отказва да покаже другите показатели които отчита (разход гориво, разстояние което можеш да изминеш с оставащо гориво, външна температура), т.е. остава да свети само часовника, макар че натискам нужното лостче (прочетох че някои са имали проблем да установят от къде се извлича тази информация

Последна промяна diane на 18 Юли 2008, 14:31, променена общо 1 път
- betona
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320 96g.
И при мен се случи същото...свети ми само дисплея на часовника. Говорих с Лъчо и ми каза че няма смисъл да се прави - били някакви крачета на копчето които и да се направят няма да изкарат повече от няколко натискания на копчето...та няма как да се оправи - или ново или се примиряваш без борд 

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Здравей и добре дошла. Моят съвет е да ти направят един преглед в ДаруКар и да ти кажат какъв е проблема, ако този вариант ти се вижда скъп, потърси Lacho от форума, той може да го погледне и да се види какъв е проблема, защото причината може да е както в нещо сложно за ремонт, така и в нещо като недобър контакт на клеми, рахлабени връзки, счупена спойка илл нещо такова.
Във всеки случай ти препоръчвам едно, НЕ слушай съвета на псевдо майтори които ти казват по добре го остави така, това е едно изключително глупаво обяснение според мен. Или могат или не да ти го оправят, но не и да ти говорят глупости от рода на "по-добре да се лишиш от някакви си цифри".
Телефон на Lacho мога дфа ти дам на ЛС, ако искаш драсни ми
П.С. Евала! Малко са жените които се справят сами с всичко по колите си. Шапка ти свалям!
Във всеки случай ти препоръчвам едно, НЕ слушай съвета на псевдо майтори които ти казват по добре го остави така, това е едно изключително глупаво обяснение според мен. Или могат или не да ти го оправят, но не и да ти говорят глупости от рода на "по-добре да се лишиш от някакви си цифри".
Телефон на Lacho мога дфа ти дам на ЛС, ако искаш драсни ми

П.С. Евала! Малко са жените които се справят сами с всичко по колите си. Шапка ти свалям!

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
betona написа:И при мен се случи същото...свети ми само дисплея на часовника. Говорих с Лъчо и ми каза че няма смисъл да се прави - били някакви крачета на копчето които и да се направят няма да изкарат повече от няколко натискания на копчето...та няма как да се оправи - или ново или се примиряваш без борд
Мислиш ли че проблема е същия? Според мен става въпрос Е46

- betona
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320 96g.
7 мнения
• Страница 1 от 1