Смяна на гумено оплатнение
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
Смяна на гумено оплатнение
Въпроса ми е как може да се смени гуменото оплатнение на разшерителното казанче на радиатора за Е36? Ако някой знае да пиши. Мерси Предварително
- Mitack
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 M43B18'97
- Мечтае да кара: ново BMW
имах го и аз този проблем с теча от казанчето, но не съм го решил на 100% - трябва да се сменят и двата опръстника - този отдолу - 77мм и този отгоре - 14мм мисле че беше. Прави се следното: източва се антифриза от радиатора (хубаво е и от блока, че се събират разни утайки) маха се капачлата на казанчето и скобата дето държи радиатора ( с една по-широка отверка се натиска - тя е на зъбци подобно на свинските опашки) развоват се двата винта, които са близо до капачката -(с еврейска звезда не знам кой номер беше); маха се пластмасовия черен капак и с помощта на две по големи отверки, които се ползват като лост се изважда внимателно казанчето нагоре (внимателно да не счупиш пластмасата на радиатора) излиза бавно. Сменят се о-пристените и се сглобява по обратния ред. Ако имаш късмет да не ти се е раздула черната пластмаса на радиатора теча ще спре, ако не - незнам - силикон не помага - пробвах. Успех колега.
2 мнения
• Страница 1 от 1