маи потроших мотора ....
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
72 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Plamenavramov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ...
- Мечтае да кара: годзила
Joro_Paveto написа:GOGY написа:е не не това не е истина ако е строшила нещо повече от клапан тия коли са супер захаросани и вобще не са толкова здрави но да не избързваме като отворя главата ще се види какъв то4но и колко е здрав тоя двигател
Колега посочи ми една незахаросана кола дето като и набиеш от 3-та на 2-ра при 6000 оборота няма да се прееебе!
Още повече, че не може да вършиш такива простотий и после да обвиняваш колата...не тя е вкарала скоростния лост на 2-ра, а не на 4-та!
Колко съм обяснявал тоя скоростен лост се мести с 2 пръста...затова инженерите не са спали и са измислили синхронизаторите...Скоростния лост не служи за фитнес уред, че да се вкарват предавките с пълна сила...
Успех и дано се разминеш само с клапани!
Прав си колега! Не е фитнес уред! На скоро се пусках с 318 ис ии при 135 км вместо 4-та 2-ра (съчуствам на колегата) за ГОЛЯМ мой късмет се разминах с ангренажни вериги и успокоители! Та след случея,колата започна да почуква като на повдигач! След разговор с доста компетентен човек в областа на БМВ,разбрах,че съм късметлия! Нито скоростна кутия,нито клапани итн.

- Plamenavramov
- младши ентусиаст
-
GOGY написа:да колега изгуби се компресията на 3ти цилиндър и колата звуче6е като субарурезултата е ясен ве4е 12 изпускателни клапана са криви неска ги сменят в шлаиф базата в княжево напасват клапаните и си я зимам утре и си я сглабям колицата и полека полека щото иначе ФАЛИТ
![]()
Кофти е знам,отиват доста грешни пари за една таква глупост,нооо за друг път по по лека

- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
Колеги понеже си говорите за скорости а на мен защо ми включва много трудно 3-та
тоест не трудно но по скоро докато го налу4кам бутам 2-3 пъти и налу4кам да влезне
Не си го води само и е някакво много гадно на дръпки като испусна 3-та и после ми се смеят 4е за малко само съм им дръпнал
тоест не трудно но по скоро докато го налу4кам бутам 2-3 пъти и налу4кам да влезне
Не си го води само и е някакво много гадно на дръпки като испусна 3-та и после ми се смеят 4е за малко само съм им дръпнал

- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
GOGY написа:да колега изгуби се компресията на 3ти цилиндър и колата звуче6е като субарурезултата е ясен ве4е 12 изпускателни клапана са криви неска ги сменят в шлаиф базата в княжево напасват клапаните и си я зимам утре и си я сглабям колицата и полека полека щото иначе ФАЛИТ
![]()
хм колега абе не бяха ли малко по-малко на брой тези клапани дето са се изпокривили и защо съм останал с впечатлението че само тези на въпросния цилиндър са се изкривили. сега изведнъж половината...???

- EnthusiasT
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 Touring M50
е не не това не е истина ако е строшила нещо повече от клапан тия коли са супер захаросани и вобще не са толкова здрави
?????????????????????WTF???????????
аве ей колега...по здраво от BMW няма!Не е имало,няма и да има!Изобщо факта че пали го прави изключително здраво! + тва ти си бил на секунди от прекъсвача и биеш предавка надолу !?! Сеедно да тичаш със сичка сила и неkои да те бутне за да те засили още повече ...
?????????????????????WTF???????????
аве ей колега...по здраво от BMW няма!Не е имало,няма и да има!Изобщо факта че пали го прави изключително здраво! + тва ти си бил на секунди от прекъсвача и биеш предавка надолу !?! Сеедно да тичаш със сичка сила и неkои да те бутне за да те засили още повече ...
- Plamenavramov
- младши ентусиаст
-
Хах,колеги ако това беше някоя кола с ангренажни ремаци итн. при такова натоварване като на колегата и моето,ще си изплюе всичките карантии по асвалта! А аз разпънах само вериги! 

е като ги завартяха на машината клапаните се оаказаха леко крвиви и аз реших да си ги сменя сичките за по сигорно и си викам са ше си зема 12 некви готини и само при некаф пич в некво магазинче в лагера намерих (мале ) 35лв броиката обаче само 10 поръчах си още два са треа да чакам 20 дена до доставката вобще ебати каръщината на всякъде предлагат предимно некви (осват ) италиански обаче аз не съм фен на техните коли вече и особенно на техните частиtaba4ko написа:GOGY написа:да колега изгуби се компресията на 3ти цилиндър и колата звуче6е като субарурезултата е ясен ве4е 12 изпускателни клапана са криви неска ги сменят в шлаиф базата в княжево напасват клапаните и си я зимам утре и си я сглабям колицата и полека полека щото иначе ФАЛИТ
![]()
хм колега абе не бяха ли малко по-малко на брой тези клапани дето са се изпокривили и защо съм останал с впечатлението че само тези на въпросния цилиндър са се изкривили. сега изведнъж половината...???неприятна ситуация....

jba jbu jbadu jmuc bajuu
момци от каде идва проблема ? защо е ударила клапаните ? некви идеи даите
От свръхвисоките обороти които са се получили в двигателя, пружините не са смогнали да затворят клапаните и буталата са ги настигнали. Затова съществуват двигатели за състезателни автомобили при които не само отварянето на клапаните в определен момент става принудително чрез разпределителен вал, но и затварянето им става принудително с подобен разпределителен вал който е в помощ на пружините затварящи клапаните. Тъй, че ако има проблем то той е във водача на автомобила допуснал непоносимо високи обороти...
72 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5