Странен резонанс при определни обороти?!?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Странен резонанс при определни обороти?!?

Мнение от boris_dy » 02 Юни 2008, 9:40

От едно извстно време при 2200-2300 об./мин. се чува странен резонанс който ме притеснява с течение на времето да не направи някой проблем.Чува се само при тези обороти и на всяка предавка.Ходих в един сервиз почти всички майстори се изредиха да я карат и никой не успя да даде смислено обяснение.Всеки вика: карай така пък то ще си покаже.....Имам някакви съмнение за изпускателната система,но..... :roll: Ако някой е имал подобен случай да сподели нещо!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sabi1984 » 02 Юни 2008, 10:12

най-вероятно е от изпускателната система ако имаш катализатор,който вече си е заминал или ако са ти сменили катализатора с някое менте гърне.
според мен е от това че и при мен има едно такова дразнещо дрънколене :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 02 Юни 2008, 11:06

Има една скоба на генерацията,провери да не е хлабава...Хваната е на СК с тампони...
Има и едни кори,алуминиеви,около тръбите,виж дали не опират някъде...Абе качи я на канал,някой да дава газ и ти отдолу ще слухтиш :lol: :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: E36 320 coupe

Мнение от Konov » 02 Юни 2008, 13:33

здрасти "boris_dy". Аз имах същият проблем до миналата седмица. Вече близо година откакто си купих колата и имах същото странно звънтене малко след 2100-2200 оборота при всяка предавка. Аз почти бях убеден, че е успокоител или обтегач на веригата или нещо подобно. ... както и да е ... Отидох на майстор... смених катализатора с резонаторно гърне и колата утихна, и звънтенето изчезна, .... така че мисля че и твоя проблем е същият.....ДАНО!

...м-у другото моя катализатор беше просто кухо гърне :) всичко от него беше махнато и може би затова е имало такъв резонанс в него. Иначе в моя случай катализатора и гърнето са отделени и гърнето ми си е наред.
Венци!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boris_dy » 03 Юни 2008, 20:27

Благодаря ,колеги! Тези дни ще отида да го оправя този проблем. :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sabi1984 » 03 Юни 2008, 20:31

и аз да допълня темата с един въпрос :uups:
понеже и при мен има един гаден резонанс си мисля да сложа резонаторно гърненце добра ли е идеята ми при положение че имам едно средно гърне и едно крайно?това ме интересува да не би пък да се спъни нещо колата с три гърнета :mhihi: :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 06 Юни 2008, 9:12

Ако сложиш резонатор, няма да се спънИ. Ако измушат ката и го оставят кух, тогава вече ще се спънИ сериозно.

Та последно, някой успя ли да се докопа до резонатор на читава марка като Bosal & Walker? Явно са спрели да ги предлагат на пазара и вече има само Аспо-та и подобни...

Търсихме за едно лъвче под вол и теле.. няма. Навсякъде само БГ ментета... Много неприятно...

старши ентусиаст
Аватар
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 06 Юни 2008, 10:14

Я ми обясни защо ще се спънИ ако се изтърбуши катализатора :?: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 06 Юни 2008, 10:34

Движение на флуиди. Физика 9ти клас.

Не можеш да сложиш един куб с дупка някъде и да чакаш тези газове да излизат свободно през тази дупка... те как да знаят газовете откъде да излязат... то не е задник това...

Особено при високи обороти, когато се движат с доста голяма скорост. Затова се слагат резонатори. Те не са кухи гърнета от пожарогасители, а тръба надупчена, за да ги насочва към изхода.

Имаш вариант да запазиш тялото на кат-а и да прекараш през него надупчена тръба. Това няма да е много зле като вариант и при нашите коли вероятно няма да се усети разлика. Друг вариант е да вземеш надупчена тръба от Аспо, но не просто надупчена, а онези спираловидните с издатините.

Ако не си съгласен с това, което съм писал. Твоя работа, не ми се спори ;) Не налагам мнение, карай както искаш!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...
Мечтае да кара: годзила

Мнение от Plamenavramov » 06 Юни 2008, 16:57

Извинявам се за НЕ компетентния въпрос в тази област,но съм чувал,че на БМВ не е хубаво да се търбуши кат. докато не стане прекалено неприятно да се кара с него защото при липсата му колата започва да пуши :(

старши ентусиаст
Аватар
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 07 Юни 2008, 12:15

liloff написа:Движение на флуиди. Физика 9ти клас.

Не можеш да сложиш един куб с дупка някъде и да чакаш тези газове да излизат свободно през тази дупка... те как да знаят газовете откъде да излязат... то не е задник това...
Прав си,не е задник това :mhihi: ,ама те явно са по-умни от тебе,щото си намират пътя... :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Touring M50

Мнение от EnthusiasT » 07 Юни 2008, 12:37

изпускателна система най вероятно - мека връзка,катализатор(ако си още със оригиналния и мислиш че е запушен в никакъв случай не вкарвай във високи убороти) ако не си а са ти сложили тръба на негово място бягай да ти сложат един резонатор!Има един сервиз на булевард сливница 102- мн sam dovolen,mn свесни хора и си разбират от работата (сервиза се казва 'ъПАЛМА'' in се пада срещу shell

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 07 Юни 2008, 17:06

vladiverm написа:
liloff написа:Движение на флуиди. Физика 9ти клас.

Прав си,не е задник това :mhihi: ,ама те явно са по-умни от тебе,щото си намират пътя... :winky:

Пич, опитвам се да ти обясня по разбираем начин защо не трябва просто да се избие пълнежа на катализатора и да се кара така, без да се постави тръба през средата. Виждам не си докарал до 9ти клас и написаното е силно неразбираемо за теб.

Както и да е, дрифтвай си по дупките покрай Дунава, кефи се на "аромата" на "Свилоза" и бъди щастлив.

Назад към E36