Смяна на устройство

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Смяна на устройство

Мнение от bobbyblabby » 06 Юни 2008, 21:16

Здравейте, съжалявам за некомпетентността ми към проблема, който имам, но за това ви пиша и имам нужда от помоща ви.

Устройството чрез което с ключа включвам на контакт и стартирам двигателя на колата ми е развалено. Интересувам се как се нарича, къде бих могъл да го намеря и ориентировъчната му цена каква е.

Благодаря ви!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 06 Юни 2008, 21:29

сигорно имаш предвид контактния ключ :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobbyblabby » 06 Юни 2008, 21:35

Ами да, дочух от някъде, че се нарича БОШ...? Смисъл знам, че има Производител на части BOSCH, но явно и това така се нарича...?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3

Мнение от astoinov » 06 Юни 2008, 21:41

Здравей,

и аз съм малко непросветен, но мисля, че се нарича клеморед. Все пак колегите да кажат. Ти как разбра, че е развалено. Какво точно ти се случва, защото и аз имам съмнения дали моя не ми прави проблем. Понякога като се мъча да зяпаля се чува само "чат", без да върти или пък нищо не се чува. Не мога да разбера дали е стартер или въпросното устройство, а не съм имал време да отида на майстор.
Ако планината не отиде при Мохамед, Мохамед ще отиде до тоалетната!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobbyblabby » 06 Юни 2008, 21:48

Ха-ха-ха! Повярвай ми развалено е! Ключът се върти на където си иска, а за стартиране на двигателя е сложено още едно такова устройство, което виси под волана ми. Туку що си взех колата и това си е сложено по този начин и сега разрешавам проблемите по нея както с всеки стар автомобил...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 06 Юни 2008, 21:54

bobbyblabby написа:Ха-ха-ха! Повярвай ми развалено е! Ключът се върти на където си иска, а за стартиране на двигателя е сложено още едно такова устройство, което виси под волана ми. Туку що си взех колата и това си е сложено по този начин и сега разрешавам проблемите по нея както с всеки стар автомобил...

Според мен е целият стартер...не може самият клеморед...не би ли следвало ако той е нещо сгърчен- да не може да се върти ключа?
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobbyblabby » 06 Юни 2008, 22:12

незнам колега, не ми е въобще ясно точно за тази част на автомобила абсолютно нищо...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 07 Юни 2008, 1:42

Извинявайте ама какво е "клеморед"???

Я дайте една снимка за какво говорите, че хвърлихте половината академична и инжинерна общност в детската градина?!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от agent smit » 07 Юни 2008, 1:50

Доколкото разбрах става въпрос за ключалката за запалване на двигателя. Не е добре така да виси от долу втора, понеже някой може да свърже жичките и да изчезне с колата без да му е нужен ключ.
Така, че на сервиз да я оправят.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobbyblabby » 07 Юни 2008, 2:03

Определено точно това е нещото, което ще направя веднага след като стана от сън!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 07 Юни 2008, 3:22

Клеморед няма въобще нищо общо със случая...викам си тази ли беше думата...то това било нещо хиляди пъти по различно. Това което аз имам предвид(а може би и колегите) е ключалката в самия стартер, която задейства имобилайзера. Следователно- пластините, които ключа избутва с издутините/вдлъбнатините си(т.нар. четворки), за да отключи стартера и да отчита движението - контакт 1, 2 и запалване.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Потребител
Аватар

контактен ключ

Мнение от mpz » 07 Юни 2008, 9:58

колега не се чуди а отиди на ключар че и мен ми беше така и стана по сложно има едни пласмаси и те се износват и почва да се4 варти на пред и на зад свободно :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 1,8 97g

Мнение от maksim_uk » 07 Юни 2008, 10:47

предполагам че колата ти е след 95г. и ти сее счупил превартащия механизам в момента колата ти е останала с отключен волан и за това са сложили друг клеморед от кадето да палиш с отверка.
мога да го оправя ....
подробности на ЛС.

Назад към E36