От М50Б20 на М50Б25

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335i
Мечтае да кара: CL 63 AMG
Детайли за колата: открадната :)

От М50Б20 на М50Б25

Мнение от valerio1 » 25 Май 2008, 12:23

Колеги, опитах с търсачката, ама нещо нямаше актуални теми, та да си питам, ако има някой да ми отговори, ще ми е от помощ.

Та искам да си сложа на мойта Е36-ца по-голям двигател, иска ми се да е 2.5 или 2.8.

Интересува ме откъде мога да си намеря такъв двигател и как мога да знам, 4е е 4итав (предполагам не мога).

После - горе долу какви пари да приготвя? Какво се сменя - само мотор и ЕКУ или има и още нещо?

И накрая - как става далаверата в КАТ?

Благодаря предварително за вси4ки мнения

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

....

Мнение от shengi » 25 Май 2008, 12:49

Колега как ти е писана колата ? Номер рама номер двигател?Или номер рама, а за двигателя - без номер ? При мен е така без номер. А принципно май между м50б20 и м50б25 външна разлика няма - колегите да кажат с сигурност. Предполагам няма да е по трудно от това да минеш от 4 цилиндров на 6 :) няма да е по голяма разправията.

луд с палатка
Аватар
Кара: Хората да залягат
Детайли за колата: кихащо кабрио

Мнение от ТУРБО » 25 Май 2008, 13:55

Колега,трябва да смениш и диференцияла.Твоя е с предавателно число 3.45,а на 25-цата е 3,15.Иначе скоростите ще са ти много къси.Иначе всичко друго си пасва и мисля,че няма да имаш проблем с трансплантацията.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 320d

Мнение от Жоро 320и » 25 Май 2008, 15:41

ТУРБО написа:Колега,трябва да смениш и диференцияла.Твоя е с предавателно число 3.45,а на 25-цата е 3,15.Иначе скоростите ще са ти много къси.Иначе всичко друго си пасва и мисля,че няма да имаш проблем с трансплантацията.

Е скоростите ще са като на 20-ка!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 25 Май 2008, 18:17

На мойто купе което бе6е 320-ка му сложих 2,5 мотор и си оставих 20-ковите скорости кардан диф и полуоски и близо година нямах грижи след като го турбинирах смених и дифа с 3,15 голямото прасе за целта смених и задната 4аст на кардана от 325 както и полуоските от 325

ина4е с малкия диф 3,45 за атмосферка колата си се нарязва много добре с 3,15 съава малко като тролей :lol: затва турбинката после за компенсация :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitak_88 » 25 Май 2008, 18:24

izvinqvam se za latinicata no na tozi komp nqma kirilica....ta za kolegata kolega smenq se osven mkotora ekoto i edna kutiika ne razbiram kakva e to4no no znam 4e vatre e 4ipa koito otgovarq za zapalvaneto...a kato smeni6 taq kutiika trqbva da smeni6 i samiqt kliu4...ne sam na 100% sig v infoto no edin priqtel si smeni dvigatelq s ot 1.6 na 2.5 i smeni dvigatel eku i tragnaha da palqt...no uvi ne mojaha otidoha vzeha i kliu4a na kolata sas kutiikata za koqto govoreh po gore i vsi4ko tragna!za parite prigotvi ot 3000 do 4000 mn zavisi...i az sam se nato4il na edno 2.8 :P :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valerio1 » 25 Май 2008, 21:30

Мдобрем, ами самия двигател откъде да го търся? По морги ли? Щото тоя филм въобще не ми е ясен.

Ина4е дифренциала не мисля да го сменям - нека си хапе гъза като и дам газ :mhihi:

Колегата, каза 3-4 хиляди, аз не мисля, 4е е толкова много, все пак колко струва един двигател?

Мен по-скоро ме интересува откъде да намеря двигател, ина4е знам, 4е пасва. И поцле кви проблеми ще имам с КАТ?

Потребител
Аватар

Мнение от bmw4099 » 25 Май 2008, 22:07

Здравей колега,значи най добре е ще е да имаш човек който ходи постоянно за коли в чужбина и най добре е от там да си го вземеш,и гледй да е по нова година иначе си е пак на касмет работата ама пак по добре е от вън да си го вземеш.Иначе демонтаж на стария и монтаж на новия двигател ще ти струва не повече от 170/200лв. без да си мръднеш пръста ,поне на мене толкова ми взеха.А и щях да забравя най важното двигателя,излезна ми всичко с докарването 450 евро,от тук на сетне си ти на ход успех.и да ти кажа залужава си

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valerio1 » 27 Май 2008, 17:18

bmw4099 написа:Здравей колега,значи най добре е ще е да имаш човек който ходи постоянно за коли в чужбина и най добре е от там да си го вземеш,и гледй да е по нова година иначе си е пак на касмет работата ама пак по добре е от вън да си го вземеш.Иначе демонтаж на стария и монтаж на новия двигател ще ти струва не повече от 170/200лв. без да си мръднеш пръста ,поне на мене толкова ми взеха.А и щях да забравя най важното двигателя,излезна ми всичко с докарването 450 евро,от тук на сетне си ти на ход успех.и да ти кажа залужава си

Мерси много за отговора.

А ти после как се оправи с КАТ? Направо го сложи и си караш или? А и ти от какъв на какъв двигател си минал? ако е някой голям - дай малко информация как ти се промени разхода. Знам, че всеки фен на БМВ сега ще ме освирка, понеже се интересувам за разход, но като се има предвид, че бензина ще стане 3 лв, хич не ми е неудобно да питам :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: остъклена тераса
Мечтае да кара: open wheeler

Мнение от dobo-is » 27 Май 2008, 18:15

valerio1 написа:Мдобрем, ами самия двигател откъде да го търся? По морги ли? Щото тоя филм въобще не ми е ясен.

Ина4е дифренциала не мисля да го сменям - нека си хапе гъза като и дам газ :mhihi:

Колегата, каза 3-4 хиляди, аз не мисля, 4е е толкова много, все пак колко струва един двигател?

Мен по-скоро ме интересува откъде да намеря двигател, ина4е знам, 4е пасва. И поцле кви проблеми ще имам с КАТ?

ми колега аз до тук съм малко над 2000лв.и съм до никъде,
агрегата е още на "земята" и по груби "кръчмарски" сметки ще ми легне 2500лв.лошото е че почти винаги тези сметки излизат "криви"
пък на тея изедници в КАТ ... съм им оте*ал ма*ата
така че имаш ли желание не прави сметки,ами действай
при това че си имаш всичко независимо от кой модел БМВ ще е М50-то и много по лесно ще е при теб,отколкото при мен.
brillantrot team
Изображение Изображение Изображение Изображение
Изображение

Назад към E36