Инжекцион Е36 помощ!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 20 Май 2008, 22:44

:cop:
Авторът на следващото мнение,което не е по темата ще бъде санкциониран.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

младши ентусиаст
Аватар

хахах

Мнение от 6efovete » 26 Май 2008, 22:23

Колеги аз до сега такава тема не съм виждал. Вие се избихте тук. Аз съм с беззина в маслото за тези които са ме забравили от началото на темата. Та.... Ходих до един сервиз и за сега мислим да чистим дюзите, като най вериятен проблем на машината ми...
САмо да ви попитам при проблемни сегменти .. н няма ли да има добра мощност колата??? Тя си е Ок и върви доста бързичко , пали много лесно и работи много спокоино дори и като е студена. Пушеци черни няма никакви. По скоро изобщо не пуши цветно като я гледам та дори и студена. Малко потриса като тръгвам но само за 1 мин и то на 1 ва или задна само.
Ако все пак излезе механичен проблем мисля да сменя целия мотор. Изобщо не ми се занимава да отварям такова нещо......
Пак благодаря за полоезните коментари ...
ако някой се сети нещо ще ми е полезно

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 26 Май 2008, 22:38

Ако при даване на газ попретриса, има опция за сегменти.
По принцип има загуа на мощност, детонации... Уж е рядко срещано при Е36, ма де да знам....

А аз се радвам, че възобнови темата.
Днеска бях на майстор. Разглоби целия инжекцион.
Кисна го в некви вани.... Няколко часа.
Изкара сума глеч. Сега колата върви повече.
Но пак работи неравномерно на место... Пак претриса. Дали вкарва бензин в маслото, не знаеме, до няколко стотин км. шса разбере.
Ауспуха е кат обърсано бебешко дупе с памперс.... Чист та се не трае.
Маркучите са здрави...
А проблема с тресенето е откак установих проблема с бенза. В началото го нямаше, появи се някъде след като смених свещите... Уж им гледаха кабелите...
Изолираха там некв иклапани и мембрани да видят да не е от тях. Е па не е от тях.
И вискчи в един глас реват "колата т ие супер, луд ли си да се съмняваш за сегменти"...

Ха сега деца кажете, де са му ръцете???????????????
Вече не знам какво да си мисля и кво да предприемам....

младши ентусиаст
Аватар

..

Мнение от 6efovete » 26 Май 2008, 22:55

Добре де, но ако са сегменти какви други симптоми може да има?? Трябва да пуши доста нали... Ако се окаже това е доста разправията и мисля нов двигател да и сложа :) той е по евтин от отварянето
При мен това доиде от няколко зареждания на една бензиностанциика скапана

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 26 Май 2008, 23:53

Тампони на двигателя, Шеф. Първо не ми дойде на акъла, но сега като се замисля е много вероятно. Казваш тресе на първа и задна, т.е. при потегляне. Виж си тампоните.

А на мен някой да ми даде идеи? И елкон съм минал, писаха ми 6... Помощ....

младши ентусиаст
Аватар

..

Мнение от 6efovete » 27 Май 2008, 0:40

е то тресенето е много малко .а пробема с бензина в маслото си е отделен нали?? Аз мисля да почистим първо системата за гориво. Ако не затваря дюза ( ако си пикае :) ) постоянно обаче при запален двигател как ще се отрази на работата на този цилиндър? Може ли да му прецаква смазването ? Или то изгаря преди да е прецакало нещо?????

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 27 Май 2008, 8:09

Ако проблемът ти е тампон - много верроятен при такова тресене, естествено, няма нищо общо с бензина в маслото...

Предполагам, че чак да му прецака смазването на цилиндъра - едва ли, той теча си е основно при изключване, в останалото време бенза изгаря... Той ако пълни при работа, ще ти напълни двигателя, няма да е 100 грама бензин, а ще е много повече! Може да попрецака смазочните качества на маслото. Ще работи неравномерно при неправилно пръскване на дюза по време на работа, ама чак да спре този цилиндър... Не ми се вярва...

Ама проблемът е кво правим като я почистим и продължи да тресе :) Имаше тука един колега, дето обясни колко съм глупав(профан) дето давам алтернативни варианти на дюзите... На, сега да се изкаже, да видим... Щото при мен проблемът явно не е от дюзите.

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от 6efovete » 27 Май 2008, 10:35

.
Аз не говоря многоо че разбирам но то както е трънало ще се изуча :) около тези ремонти.
А ти теча на гориво поне ограничи ли след почистването?? Като извадиш пръчката на маслото мирише ли много на бензин? При мен за 30 паления и изгасания на мотора някъде започва да расте нивото на маслото. .. ако мина само с дюзи ще е ок. ДАно да не трябва да се отваря че тогава....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 27 Май 2008, 10:59

Добре де, но ако са сегменти какви други симптоми може да има??

При работещ двигател като отвориш капачката за наливане на масло, каво се получава ( духа ли и колко ) ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 27 Май 2008, 12:48

Духането по - си личи по пробката за масло в картера.

Още е рано да казвам дали сме изчистили маслото... Ама не ме кефи поведението - па си тресе. Само върви повече колата.

младши ентусиаст
Аватар

..

Мнение от 6efovete » 27 Май 2008, 17:26

аз преди имах дебитомер за смяна и колата летеше с него. от както сложих нов нещо не е така рязка но пак си върви де. А за маллото не съм отварял капачките за сега .. ще опитам

Предишна

Назад към E36