проблем при смяна на масло

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 18 Мар 2008, 18:46

Здравейте отново. Каква е разликата м/у БМВ и Опел или Нисан, рейката е на един и същ принцип, бах ги тъпите майстори, както каквате поне си го признават.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 320 купе , 94

Мнение от Батька Махно » 23 Май 2008, 20:08

Ники,сигурно не е голяма философия да си смениш сам маслото,ама трябва канал!И аз искам сам да си го сменя,ама като нямам такъв :( ? Дай някаква идея,че и аз не обичам никак така наречените майстори.
Бог създаде ВМW, а хората-всичко останало!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от to6i_Racing » 23 Май 2008, 20:44

некадърни маистори колкото искате има!на бус Пежо бяха сменили маслото ама масления филтър не са го сменвали сами преценете колко са маистори :kuku: и да допълня още като ходите при маистори да ви правят нещо по двигателя преди да си отворите капака на колата ги питаите знаят ли кфо е четритактов двигател ако ви кажат че незнаят бегаите от тех! :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от roki77 » 23 Май 2008, 21:11

Добре че работя в сервиз! Не съм монтйор! И частите ги взех на промоция, и без пари ми оправят колата. Иначе и аз съм им ял лайната на разни Баш Майстори... :bcry:
Ум умува, Ум царува, Ум патки пасе

ентусиаст
Аватар
Кара: e60ka

sa

Мнение от krasi_bmw » 23 Май 2008, 22:22

кой беше с реглажа на рейката .По принцип се саморегулира с бутало и пружина ,но клеясва и неможе да обере луфта .Намира се отгоре до червяка с 15 гидор ,и има тапа за смазване в средата .НО НИКОЙ НЕ СЕ СЕЩА ДА СМАЗВА .

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 23 Май 2008, 22:57

Намираш си читави маистори, ходи при тях за 5лв няма смисъл да се цапаш и да търсиш канали,пък масло да си копуваш и филтри
(маслен,въздушен)пък и после да си играеш и компа да зануляваш.Плащай и изчезваи,това е решението според мен.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Батька Махно » 24 Май 2008, 4:35

Кой майстор ще ти вземе колата да я качи на канала за 1 час,докато изтече и последната капка от старото масло,което си разредил с добавка за миене или по друг начин? Кой майстор ще ти събере твоето масло-отработеното-в чист съд,за да можеш да го оставиш една седмица да се утаи и след като го филтрираш,да видиш има ли нещо нередно в него?Кой майстор ще измери точно колко е изтекло и ще ти сложи същото количество,ще изчака 10 мин и едва тогава ще гледа щеката? И то говорим за добросъветни майстори,които разбират и не гледат да те изгонят по най-бързия начин!За тия,дето не разбират-а и не искат да правят нищо-просто не говорим! А за тия,дето гледат само каква гадост да ти направят на колата-щото е БМВ-какво да кажем? Аз съм готов да загубя 2 часа,но да си направя всичко като хората-не че като отидеш в сервиза няма да чакаш пак толкова-а и като видиш накрая как ти хлопва капака ти иде да го хлопнеш него по главата :evil:

Потребител
Аватар
Кара: Е36 Компакт

Мнение от hugh » 26 Май 2008, 1:07

Евала колега!!!
Тия майстори за нищо не стават. Последния път като ми сменяха маслото ми бяха налели с половин литър масло повече, та после ходих на канал да си я източа малко. Вече като видя майстор гледам да бягам далеч.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Батька Махно » 26 Май 2008, 22:38

Благодаря,колега!Обаче докато не ги накараме те да бягат по нас-като огладнеят-оправия няма да има!Затова ако се организираме и вкараме една тема кой от нас какво може и какво знае,както и с какво разполага-кой с канал,кой с гараж,кой с литеретура или инструменти,особено от саморъчно направените-и започнем сами да си оправяме някои неща по колите ще си спестим много нерви,време а и пари-а и ще се опознаем по-добре. Както се казва-това може да бъде и начало на едно много красиво приятелство! Предлагам тема като -НАПРАВИ СИ САМ-в която да опишем някои неща,които не изискват специална инженерна подготовка-смяна на ремък,водна или горивна помпа,антифриз,масла,филтри,може дори и гума :lol: -да сме в помощ и на нежния пол.Тъпо е да отидеш на сервиз да ти сменят въздушния филтър-дори едно дете на 12 год. ще се справи,след като веднъж му се покаже как става.Какво мислите,колеги? Ако мястото на това предложение не е за тук,моля темата да бъде преместена където трябва.Благодаря!

Предишна

Назад към E36