Предница- проблем- причината, истинската
Модератор: Технически модератори
47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Предница- проблем- причината, истинската
Имаше тема, но пускам моята, щото има една малка подробност. Ако някой знае- да каже. И сега за проблема: като натисна спирачка, предницата и воланът се разтрисат. Забелязах обаче, че това се случва когато натискам леко педала на спирачката. Ако го натисна силно и задържа спирането си е съвсем нормално. Някой, ако знае, да сподели. Благодаря предварително!
Последна промяна ktv на 01 Сеп 2008, 21:44, променена общо 2 пъти
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
- ktv
- оптимист-неверник
-
Може, ама нема лоп- нема троп по предницата. Със 17-ки съм, обаче това мисля, че няма отношение към проблема. Да не е нещо от спирачната система. Често борда ми изписва съобщение за доливане на спирачн течност, ама нивото си е нормално.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
- ktv
- оптимист-неверник
-
Виж тампончета по ми се види възможно. Предницата ми сее мъничко.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Щом като носачите са здрави (отиди в сервиз дето някой със щанга и здрави ръце като на Кинг Конг ще хване и напъне всичко наред за луфтове) значи си тръгват тампоните ,проблемните ,за които съм писал важната тема
Отиди и провери ходовата част наред
Тампони няма как да се диагностицират в положение на "тръгнали".Ако ходовата част от към накрайници и шарнирни болтове е здрава ,купуваш яките тампони ...
Георги Пенчев

Отиди и провери ходовата част наред

Тампони няма как да се диагностицират в положение на "тръгнали".Ако ходовата част от към накрайници и шарнирни болтове е здрава ,купуваш яките тампони ...
Георги Пенчев
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
аз пък си мисля че е носач-не задруго а съм го патил тоя проблем-при леко натискане на педала имах чуството че ще хвръкне колелото

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
имах същия проблем с Е 36-цата до преди 10 дена-леко натискам-претриса-силно натисна-не тресе-всичко се оправи с едни нови хубави дискове и накладки
там е проблема колега
а сеенето и при моята Е 34-ка го имаше-от големите валяци е!-сменяш ги и не сее!
ако ти трябват подсилени тампони за горните носачи свиркаи
там е проблема колега

а сеенето и при моята Е 34-ка го имаше-от големите валяци е!-сменяш ги и не сее!
ако ти трябват подсилени тампони за горните носачи свиркаи

- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
bmwfena написа:аз пък си мисля че е носач-не задруго а съм го патил тоя проблем-при леко натискане на педала имах чуството че ще хвръкне колелото
Колегата, Фен е прав, но също толкова вероятно е да е от тампон, а и криви дискове не изключвай, щом го прави само при натискане на спирачката!
Успех!
Good Luck
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
- ktv
- оптимист-неверник
-
Дисковете съм ги сменял преди година и не ми се вярва да са сдали багажа толко бързо. Накладките са ми от по- дълго време. От тях може ли да е?
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Бих казал не... а за дисковете- може и да са сдали багажа... зависи колко са били качествени и дали по една или друга причина не са прегрявали.
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
и аз го имах тоя проблем и беше от шарнирите на долните алуминиеви носачи , вчера го смених с тия на Febi , 400 лв. двата сега предницата стана бетон само 1 стенд. Поръчал съм и горните тампони от Германия 100 лж двата за 7-ма серия и като ги сложа и тях ще видим за ко става на въпрос. Но както вика Пенчев после ще гоним вятъра щем не щем

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Sesko написа:и аз го имах тоя проблем и беше от шарнирите на долните алуминиеви носачи , вчера го смених с тия на Febi , 400 лв. двата сега предницата стана бетон само 1 стенд...
Колега, много бе

- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
ktv написа:Дисковете съм ги сменял преди година и не ми се вярва да са сдали багажа толко бързо. Накладките са ми от по- дълго време. От тях може ли да е?
Принципно се препоръчва със смяна на дисковете да се подменят и накладките с нови!
Good Luck
47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4