agr клапан

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

agr клапан

Мнение от bobsi_sf » 29 Юни 2008, 10:49

с риск да стана за посмешище, ви моля да ми кажете това ли е agr клапана и този маркуч ли трябва да се запуши- 524 td
Изображение

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 29 Юни 2008, 11:06

На ТДС-а е по-различно, ама като гледам дебелия маркуч към колекторите, трябва да е това (по-различна форма е при мен). Погледни маркуча, дето си го посочил, дали отива до МАР-сензора. ако отива е това

П.С. Изсветлих ти снимката, за тези с ТД-тата, че на тая трудно се вижда...

Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bobsi_sf » 29 Юни 2008, 11:33

ИзображениеАМИ МАИ НЕ ОТИВА ДО МАР СЕНСОРА

Изображение

Изображение
АКО НЕ СЕ ЛЪЖА МАР СЕНЗОРА Е ТУК НАЛИИзображение
ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ГАДНОТО КАЧЕСТВО НА СНИМКИТЕ

Потребител
Аватар

Мнение от bobsi_sf » 29 Юни 2008, 11:53

ВСЪЩНОСТ ТОЗИ МАРКУЧ ЗА КОИТО ГОВОРЯ Е ПОД НОМЕР 5 -
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=50

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 29 Юни 2008, 13:24

колега този вакум е за разтоварващия клапан на турбото,не го пипаи,4е ще го с4упиш :!:Този мотор маи няма такъв клапан

Потребител
Аватар

Мнение от bobsi_sf » 29 Юни 2008, 13:28

ivan. написа:колега този вакум е за разтоварващия клапан на турбото,не го пипаи,4е ще го с4упиш :!:Този мотор маи няма такъв клапан

в такув случаи, няма да го пипам ...благодаря

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 30 Юни 2008, 8:08

Я да не чупите колите - това е клапана за турбото :D
При теб като гледам снимката нямаш АГР - от тая снимка толкова и все пак виж ако имаш някоя тръба която от изпускателния колектор отива обратно в смукателния - нея запуши ;)

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 01 Юли 2008, 23:07

Vlados написа:На ТДС-а е по-различно, ама като гледам дебелия маркуч към колекторите, трябва да е това (по-различна форма е при мен). Погледни маркуча, дето си го посочил, дали отива до МАР-сензора. ако отива е това

Изображение
Колега спри да пишеш глупости.Моите уважения ама ние на тдс-ите трябва да затапим марку4а на мап-а,върви много да знаиш :twisted:2.4ТД НЯМА агр клапан

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 02 Юли 2008, 7:20

ivan. написа:
Vlados написа:На ТДС-а е по-различно, ама като гледам дебелия маркуч към колекторите, трябва да е това (по-различна форма е при мен). Погледни маркуча, дето си го посочил, дали отива до МАР-сензора. ако отива е това

Колега спри да пишеш глупости.Моите уважения ама ние на тдс-ите трябва да затапим марку4а на мап-а,върви много да знаиш :twisted:2.4ТД НЯМА агр клапан

Това исках да кажа, че на ТДС е друго, а за ТД-то само предположих, защото не съм запознат. Извинявайте, че пиша глупости...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 02 Юли 2008, 8:11

Не знам случайно или умишлено и от какъв език ползвате съкращението AGR (има известна логика на немски да се запише така), но по принцип подозирам, че става дума за EGR (Exhaust Gasses Recirculation) клапан, та е твърде вероятно по тази именно причина дори и TDS-ите да нямат AGR клапан, а EGR вместо това :P .
Та представям си в тази връзка ако някой реши да ползва търсачката за EGR клапан как ще намери тази тема и ако реши да пита, вероятно коментарите ще са закачливи... както обикновено :uups: .
Инак на TD и аз не видях никакъв признак за наличие на EGR система (то не е само клапана към тази система), поне не и на снимката инак такъв двигател на живо не съм виждал.

Назад към E34