чип на е34 525тдс

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

чип на е34 525тдс

Мнение от power » 28 Юни 2008, 19:49

здравеите,колеги.интересуваме имате ли наблюдения колко коняв става е34 525тдс с чип,изоб6то каква е разликата с него от 0 до 100 и на 400метра,разхода как е с него и без него,колко коня става с него двигателя,и имали опасност да се прецака двигателя с този чип по бързо и какво може да му се случи на двигателя от него.благодаря предварително.

ентусиаст
Аватар

Re: чип на е34 525тдс

Мнение от Peter Angelov » 29 Юни 2008, 8:40

power написа:здравеите,колеги.интересуваме имате ли наблюдения колко коняв става е34 525тдс с чип,изоб6то каква е разликата с него от 0 до 100 и на 400метра,разхода как е с него и без него,колко коня става с него двигателя,и имали опасност да се прецака двигателя с този чип по бързо и какво може да му се случи на двигателя от него.благодаря предварително.

Здрасти колега, това дет си го евентуално решил го забрави!! Смисъл:
1. 525 TDS е мотор който върви но иска всичко да му е на шест!
2. Това е кола, лимузина не е някой състезателна бракма, опелче или нещо такова, има други качества тоя автомобил!
3. Ще се дигнат коне и т.н. достатачно но ако я караш на макс ще я прецакаш много бързо!
4.Виж ако си спокоен можеш да и сложиш, няма проблем даже ще има икономия на гориво и само в отделни моменти да ползваш тея допънителни коне и сила!

Това е ти си решаваш....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 29 Юни 2008, 9:23

На мен ми определиха ТДС-а с магаре, което е издържливо и носи докато го караш нормално. А като му сложиш чип все едно да го биеш магарето с пръчка непрекъснато докато върви. Колко време мислиш ще изкара? Мотора ти не е нов, ако беше такъв да му сложиш и да не мислиш за следващия който ще го вземе.

Да сега някой ще каже - "Е що аз съм с чип от 1 г. и нищо й няма на колата, върви и т.н." Еми може сега да й няма ама след време (неясно колко - може и утре) може да стане мяу и утиваш на едни 1500 лв. ремонти.

Но решението си е твое колега. Чипа е около 350лв и двг. става 175-180 к.с. и от 320-330 Nm въртящ момент. Доста примамлив скок ама.... :roll:

Успех.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 29 Юни 2008, 11:02

Не се занимавай с глупости! - казах го и на един колега, а той: Знаеш ли как върви сега, като самолет е... а сега: Абе аз ще го сменям за едно Митсубиши, че...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 29 Юни 2008, 12:10

на неподдържана кола само тапицерия моеш да сложиш спокойно
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 30 Юни 2008, 8:33

Ако всичко по колата ти е здраво (приблизителни здраво и приблизителни всичко :mhihi: ) чипа ще ти даде коне, въртящ момент и икономия от порядъка на 0.800гр градско ;) . За жалост обаче е твърде вероятно да се получи инцидента на Ивчо - буталото удря клапана, пука главата и ......... :( или просто няма да ти издържи разпределителния вал , защото е изчислен 143к.с. коня да го дърпат, чувал съм за един човек от Първомай, на който на динографиката колата му показала 166к.с. ама той е луд и без чип се оправя :lol: .......
Та мисълта ми беше, че има много превилегии и много опастност за дъртата ината курабия наречена ТДС ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TDS
Мечтае да кара: M5 с гуми за горене

аз

Мнение от D_U_D_E_ » 01 Юли 2008, 9:28

имам чип на мойто е34 и съм доволен. не знам как е без него щото така го купих. за сега само един проблем ми прави и т'ва е че ми хвърля малко масълце от турбинката ма т'ва смятам е щ'ото ми вдига много компресията(повече отколкото трябва). 180 коня ми казаха че е станал мотора, но чипа е слага в италия. Обаче както каза и колегата зависи от карането. аз лично съм мнооо спокоен и ако не ми събуди конете некой голфче си карам тузарската :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 01 Юли 2008, 19:38

Да взема и аз да си повдигна малко компресията казвате :mhihi: :mhihi: :mhihi:

с две лица
Аватар

Мнение от Vlados » 01 Юли 2008, 23:00

Та значи има развитие с цитирания по-горе мой колега с чипосания ТДС (дето е като самолет) Първо губеше вода (течове не се виждаха), като си мерехме маркучите, неговите бяха твърди (не винаги е по-добре да ти е твърд... маркуча), а днес бил на доктор и той му казал да си свали... :banghead:
Изображение

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 01 Юли 2008, 23:04

Vlados написа:Та значи има развитие с цитирания по-горе мой колега с чипосания ТДС (дето е като самолет) Първо губеше вода (течове не се виждаха), като си мерехме маркучите, неговите бяха твърди (не винаги е по-добре да ти е твърд... маркуча), а днес бил на доктор и той му казал да си свали... :banghead:
Да си сигурен,4е 4ипа няма вина ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

re

Мнение от slavianko » 02 Юли 2008, 11:47

С чип без чип ТДС-а е най добър като е продаден :mhihi: :mhihi: Не се заблуждавайте. И да не е с чип в един прекрасен момент маркучите му се втвърдяват хвърлята водата и пукате главата :mhihi: :mhihi: Неизбежно е просто е въпрос на време :mhihi: :mhihi:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 02 Юли 2008, 23:22

power написа:здравеите,колеги.интересуваме имате ли наблюдения колко коняв става е34 525тдс с чип,изоб6то каква е разликата с него от 0 до 100 и на 400метра,разхода как е с него и без него,колко коня става с него двигателя,и имали опасност да се прецака двигателя с този чип по бързо и какво може да му се случи на двигателя от него.благодаря предварително.

Колега ,не ти трябва чип-направи нещата от подписа ми и най-вече регулировката на помпата(подаваш малко повече гориво),можеш да направиш и номера с размяната на маркучите(описано е ) и ще се качиш на друга кола.Ако сложиш чип конкретно на този модел ,ще направи това ,което ти можеш да направиш за няколко минути, безплатно.Успех. ;)

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 02 Юли 2008, 23:33

zvetiko написа:

Колега ,не ти трябва чип-направи нещата от подписа ми и най-вече регулировката на помпата(подаваш малко повече гориво),можеш да направиш и номера с размяната на маркучите(описано е ) и ще се качиш на друга кола.Ако сложиш чип конкретно на този модел ,ще направи това ,което ти можеш да направиш за няколко минути, безплатно.Успех. ;)
A каде се губиш? :roll:
Изображение
by ''kompleksa''

с две лица
Аватар

Re: re

Мнение от Vlados » 03 Юли 2008, 22:57

slavianko написа:С чип без чип ТДС-а е най добър като е продаден :mhihi: :mhihi: Не се заблуждавайте. И да не е с чип в един прекрасен момент маркучите му се втвърдяват хвърлята водата и пукате главата :mhihi: :mhihi: Неизбежно е просто е въпрос на време :mhihi: :mhihi:

Колега, ти на колко ТДС-а си втвърдил маркучите, та винаги толкова категорично се изказваш?
Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Re: re

Мнение от dinozab » 04 Юли 2008, 10:17

Vlados написа:
slavianko написа:С чип без чип ТДС-а е най добър като е продаден :mhihi: :mhihi: Не се заблуждавайте. И да не е с чип в един прекрасен момент маркучите му се втвърдяват хвърлята водата и пукате главата :mhihi: :mhihi: Неизбежно е просто е въпрос на време :mhihi: :mhihi:

Колега, ти на колко ТДС-а си втвърдил маркучите, та винаги толкова категорично се изказваш?

Таман на два :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Следваща

Назад към E34