Проблем с централното заключване, алармата и тоците...

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с централното заключване, алармата и тоците...

Мнение от JP » 11 Юни 2008, 16:56

Колеги, помагайте! :help:

Днес следобед паркирах, излязох от колата и като натиснах бутона на дистанционното заключване, алармата започна да пищи, а вратите не се заключиха. Престанаха да работят елекрическите стъкла и CD-то. С ключа мога за заключа само една врата, а не четирите автоматично, както беше преди.

Явно централното заключване се е прецакало нещо. Алармата е останала без ток и е започнала да свири.

Голяма чуденка...

Ходих на два сервиза за аларми, но и в двата ми казаха, че не могат да се занимават с това и че проблемът бил електрически. Да съм ходел на жичкаджия.

Някой имал ли е подобна случка? И къде да го търся този жичкаджия?

От София съм.

Благодаря предварително за съветите! :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 11 Юни 2008, 16:58

виж си бушоните при комфорт модула ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JP » 11 Юни 2008, 17:06

Този комфорт модул къде се намира? Гледах бушоните под предния капак. Бяха здрави... Тъкмо сега чета в сервизната книга, че имало и други бушони под задната седалка... Май там е управлението на централното заключване... Ще ходя да ги видя след малко. Дано да имат резервни... Въобще не съм го отварял там, откакто имам колата... :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JP » 11 Юни 2008, 17:59

Не знам как, но това нещо се оправи само... :shock:

Преди да се кача в къщи и да пусна темата, разкачих акумулатора за 2 минути и пак го закачих... Тогава не се оправи, но сега като слязох пак и се опитах да отключа, централното сработи и отключи и четирите врати... И дистанционното бачка... И касетофона свири... И алармата и ОК... :D

Явно нещо се беше бъгнало... :confused:

Странна работа... :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 11 Юни 2008, 19:30

там бушоните един път и аз забелязах че като ги разместя и джамове огледала и централно спират
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JP » 05 Юли 2008, 12:54

Уви, моите премеждия с централното заключване продължават... :confused:

Вече няколко пъти ми отказва да работи... Едновременно с него спират да работят стъклата, чистачките и радиото.

Вчера както си карах, радиото изведнъж просто спря... Нищо не съм правил или натискал... Онова спря от само себе си в движение... Едновремнно с него отказаха стъклата, чистачките и заключването, както вече казах.

Проверих няколко пъти бушоните и отпред и отзад. Здрави са.

Ако откача акумулатора за 15-20 минути, проблемът се оправя. Ако заключа вратите механично от чопчетата и оставя колата да стои няколко часа, без да откачам акумулатора, пак се оправя...

Възможно ли е алармата да дава някъде на късо?
Възможно ли е CD плейъра да е причината, примерно някакво съпротивление да загрява и да изключва, а после като изстине, да сработва наново?

Не знам къде да хода... Един двама алармаджии отказаха да се занимават с това... :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 05 Юли 2008, 13:14

отново провери бушоните около комфорт модула под задната седалка дали не се вадят, и изобщо нещо там дали се движи своеволно
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 07 Юли 2008, 7:28

Ще ти откажат като знаят каква жица има по колата. Преди време четох, че при неправилно свързване на СД-то се бъквало това всичко което описваш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JP » 07 Юли 2008, 9:13

Последния път като се бъгна, панела на CD-то не беше поставен... Ще взема да извадя цялото CD и да видя дали ще продължи да се прецаква...

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 07 Юли 2008, 14:04

Колега, направо звънни на 0888803427 Станимир ,той е един от много малкото ,да не кажа единствен жичкаджия в София ,който е уникално честен човек, не взима много пари и няма тайни в автомобилната електроника за него :!:

Намирта се на Редута на ул.Попова шапка,като му звъннеш той ще ти каже номера, влизаш в БГмапс ,ориентираш се и отиваш когато той ти каже :!: Не се мъчи с неща , за които няма да ти струва почти нищо а без да усетиш ще се реши проблема :D

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JP » 07 Юли 2008, 15:21

Мерси на всички за мненията и съветите. Ще се обадя на този майстор в Редута... ;)

Назад към E34