Проблем с централното заключване, алармата и тоците...
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с централното заключване, алармата и тоците...
Колеги, помагайте!
Днес следобед паркирах, излязох от колата и като натиснах бутона на дистанционното заключване, алармата започна да пищи, а вратите не се заключиха. Престанаха да работят елекрическите стъкла и CD-то. С ключа мога за заключа само една врата, а не четирите автоматично, както беше преди.
Явно централното заключване се е прецакало нещо. Алармата е останала без ток и е започнала да свири.
Голяма чуденка...
Ходих на два сервиза за аларми, но и в двата ми казаха, че не могат да се занимават с това и че проблемът бил електрически. Да съм ходел на жичкаджия.
Някой имал ли е подобна случка? И къде да го търся този жичкаджия?
От София съм.
Благодаря предварително за съветите!

Днес следобед паркирах, излязох от колата и като натиснах бутона на дистанционното заключване, алармата започна да пищи, а вратите не се заключиха. Престанаха да работят елекрическите стъкла и CD-то. С ключа мога за заключа само една врата, а не четирите автоматично, както беше преди.
Явно централното заключване се е прецакало нещо. Алармата е останала без ток и е започнала да свири.
Голяма чуденка...
Ходих на два сервиза за аларми, но и в двата ми казаха, че не могат да се занимават с това и че проблемът бил електрически. Да съм ходел на жичкаджия.
Някой имал ли е подобна случка? И къде да го търся този жичкаджия?
От София съм.
Благодаря предварително за съветите!

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Този комфорт модул къде се намира? Гледах бушоните под предния капак. Бяха здрави... Тъкмо сега чета в сервизната книга, че имало и други бушони под задната седалка... Май там е управлението на централното заключване... Ще ходя да ги видя след малко. Дано да имат резервни... Въобще не съм го отварял там, откакто имам колата... 

Не знам как, но това нещо се оправи само...
Преди да се кача в къщи и да пусна темата, разкачих акумулатора за 2 минути и пак го закачих... Тогава не се оправи, но сега като слязох пак и се опитах да отключа, централното сработи и отключи и четирите врати... И дистанционното бачка... И касетофона свири... И алармата и ОК...
Явно нещо се беше бъгнало...
Странна работа...

Преди да се кача в къщи и да пусна темата, разкачих акумулатора за 2 минути и пак го закачих... Тогава не се оправи, но сега като слязох пак и се опитах да отключа, централното сработи и отключи и четирите врати... И дистанционното бачка... И касетофона свири... И алармата и ОК...

Явно нещо се беше бъгнало...

Странна работа...

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Уви, моите премеждия с централното заключване продължават...
Вече няколко пъти ми отказва да работи... Едновременно с него спират да работят стъклата, чистачките и радиото.
Вчера както си карах, радиото изведнъж просто спря... Нищо не съм правил или натискал... Онова спря от само себе си в движение... Едновремнно с него отказаха стъклата, чистачките и заключването, както вече казах.
Проверих няколко пъти бушоните и отпред и отзад. Здрави са.
Ако откача акумулатора за 15-20 минути, проблемът се оправя. Ако заключа вратите механично от чопчетата и оставя колата да стои няколко часа, без да откачам акумулатора, пак се оправя...
Възможно ли е алармата да дава някъде на късо?
Възможно ли е CD плейъра да е причината, примерно някакво съпротивление да загрява и да изключва, а после като изстине, да сработва наново?
Не знам къде да хода... Един двама алармаджии отказаха да се занимават с това...

Вече няколко пъти ми отказва да работи... Едновременно с него спират да работят стъклата, чистачките и радиото.
Вчера както си карах, радиото изведнъж просто спря... Нищо не съм правил или натискал... Онова спря от само себе си в движение... Едновремнно с него отказаха стъклата, чистачките и заключването, както вече казах.
Проверих няколко пъти бушоните и отпред и отзад. Здрави са.
Ако откача акумулатора за 15-20 минути, проблемът се оправя. Ако заключа вратите механично от чопчетата и оставя колата да стои няколко часа, без да откачам акумулатора, пак се оправя...
Възможно ли е алармата да дава някъде на късо?
Възможно ли е CD плейъра да е причината, примерно някакво съпротивление да загрява и да изключва, а после като изстине, да сработва наново?
Не знам къде да хода... Един двама алармаджии отказаха да се занимават с това...

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
отново провери бушоните около комфорт модула под задната седалка дали не се вадят, и изобщо нещо там дали се движи своеволно

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Ще ти откажат като знаят каква жица има по колата. Преди време четох, че при неправилно свързване на СД-то се бъквало това всичко което описваш.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Колега, направо звънни на 0888803427 Станимир ,той е един от много малкото ,да не кажа единствен жичкаджия в София ,който е уникално честен човек, не взима много пари и няма тайни в автомобилната електроника за него
Намирта се на Редута на ул.Попова шапка,като му звъннеш той ще ти каже номера, влизаш в БГмапс ,ориентираш се и отиваш когато той ти каже
Не се мъчи с неща , за които няма да ти струва почти нищо а без да усетиш ще се реши проблема
Георги Пенчев

Намирта се на Редута на ул.Попова шапка,като му звъннеш той ще ти каже номера, влизаш в БГмапс ,ориентираш се и отиваш когато той ти каже

Георги Пенчев
11 мнения
• Страница 1 от 1