Новата ми придобивка...

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Новата ми придобивка...

Мнение от blacksapphire » 31 Май 2008, 18:18

Здравейте, колеги! Предполагам не се вписвам особено в характерния възрастов диапазон за притежателите на е34 с моите 20 години. Та след нелепа катастрофа навръх Великден, останах без кола. Притиснат от времето ( 2 седмици) бързах доста с избора на кола. Прегледах милион обяви, но някак 5цата си ме влечеше. Предишната ми кола беше Ford Sierra 2.0EFi DOHC 130 коньова красавица, та се влюбих в колите със задно предаване. Чрез човек от форума разгледах 2 е34ки и тази, която в последствие взех, доста ми допадна. Но и при огледа и при покупката беше доста мръсна.Не беше особено коректен човека де, ама много бързах с избора на кола и сам съм си виновен, не е работа да си търсиш кола без да има с какво да идеш да огледаш потенциалната. Поне по окачване и ходова част няма забележки и няма нищо за правене, и това ми хареса.Колата нямаше монтирана газова уредба, сложих от сиерата, обикновена, с клапа на колекторите, преди дебитомера и на кутията на въздушния филтър. Задното гърне беше изтърбушено, та го смених с ново неръждавейка.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Последна промяна blacksapphire на 15 Авг 2008, 19:38, променена общо 3 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 touring

е34

Мнение от e34_monster » 31 Май 2008, 18:38

Колега, направил си правилен избор що става въпрос за марка и модел. Трябвало е да диагностирате автомобила преди да го закупиш, но все пак се надявам да останеш доволен от звяра :).
А за възрастта - аз съм на 19 и откакто имам книжка карам Е34 и съм повече от доволен :)
Пожелавам ти много безаварийни километри :)
И помни Е34 POWER :))

ентусиаст
Аватар

Мнение от go4et0o » 31 Май 2008, 18:41

Честито и много да те радва ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530 xDrive '13

Мнение от piNky » 31 Май 2008, 18:48

Аз съм на 18 :mhihi:
Честито и със здраве да си я караш. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 31 Май 2008, 18:53

и аз съм там някъде ама тия коли ме влекат много :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
иначе виж дали някъде не смуче въздух
как е стъпковия мотор и тн
ламба сондата аз съм се замислил дали не може като цяло да се замени с един резистор който да отговаря на нормата ?
който знае да каже
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57Д30
Мечтае да кара: Е65

Мнение от pantzer3 » 31 Май 2008, 19:20

Честито колега ! Със здраве да си я караш !!! :driving: Голяма красавица е ! Направил си разумна покупка на автомобил :mhihi: Моята я взех преди две седмици и съм много доволен !!! Съвсем случайно отидох да я видя , и като обърнах едно кръгче , някакъв вътрешен глас ми каза : "Това е твоята кола - купувай я !" Аз съм на 27години ама от 20годишен си мечтая за такава ! Иначе няма как - случват се и такива повреди по някой път , ама като си я оправиш много ще те радва ! Относно този автомобил и аз съм новобранец и немога да ти помогна с достоверно мнение (за да не те подведа) , но вярвам че всичко ще се нареди и ще си караш с кеф :driving: В този форум има доста компетентни хора и вярвам че ще получиш информацията която ти трябва и нещата ще се наредят ! Успех и като я оправиш пиши от какво е било !!! :bgflag:
Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 31 Май 2008, 19:57

_65536_kb_sec_ написа:и аз съм там някъде ама тия коли ме влекат много :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
иначе виж дали някъде не смуче въздух
как е стъпковия мотор и тн
ламба сондата аз съм се замислил дали не може като цяло да се замени с един резистор който да отговаря на нормата ?
който знае да каже

не, стойностите не трябва да са статични.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 31 Май 2008, 20:28

ако е с М50 обикновената газова я махай отсега ,макар че вече е късно като гледам ...

Golf killer
Аватар

Мнение от E34Power » 31 Май 2008, 20:30

честито и много безварийни километри ;) този цвят много ме кефи , със здраве да си я караш :!:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 31 Май 2008, 23:02

и вземи си смени десния фар батка ;)

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 31 Май 2008, 23:30

Alexi написа:ако е с М50 обикновената газова я махай отсега ,макар че вече е късно като гледам ...
защо не кажеш на колегата да смени майстора а му даваш ъкъли по хавата си :( :( кво кат е М50 да не е с златни клапани....не дрънкайте глупости да плашите момчето...Колега намери си читав майстор на газовата и си я карай с кеф и и върти много много километри щото с таа цена цена на бензина трее да имаш бензиностанция за да я караш.МНОГО МНОГО БЕЗАВАРИИНИ :!:
Изображение

Аватар
Кара: Е 39 520I 1998г.

Мнение от nikol78 » 31 Май 2008, 23:48

bmwfena написа:
Alexi написа:ако е с М50 обикновената газова я махай отсега ,макар че вече е късно като гледам ...
защо не кажеш на колегата да смени майстора а му даваш ъкъли по хавата си :( :( кво кат е М50 да не е с златни клапани....не дрънкайте глупости да плашите момчето...Колега намери си читав майстор на газовата и си я карай с кеф и и върти много много километри щото с таа цена цена на бензина трее да имаш бензиностанция за да я караш.МНОГО МНОГО БЕЗАВАРИИНИ :!:

Бисере обясни му на човека за кво става въпрос че още като я купи колата му казах че добър майстор трябва да слага газовата щото ще стане много лошо ама няма кои да слуша а между другото ас съм посредника за покупката на този уникален екземпляр но кълна се никога не съм обърнал внимание че има следи от градушка иначе щях да му кажа на момчето 8) иначе честито и от мен и много безаварийни километри и само гуми да късаш :P

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 01 Юни 2008, 1:31

Хич не знам каква е разликата на тея фарове, затова си водих човек от форума с много е34ки да ми казва кое какво :roll: Градушката ми разваля гледката само. :confused:

Кажете добър газаджия в Пловдив за "уникалния екземпляр"?

Благодаря на всички за отзивите и пожеланията !
Последна промяна blacksapphire на 06 Юни 2008, 18:53, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 01 Юни 2008, 2:26

Честито колега да си я караш с здраве, а тез 350.000 км. въобще да не те притесняват щото сите тука у БГ. са на по толкова, е има и на по малко ама те са редки и гаражни :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 01 Юни 2008, 8:45

Бисере той Борко вече не иска да слага обикновенни ... :( Последно едва го измолих за Жиката ...Колега отиди при момчето в Пазарджик и си го помоли ще ти направи колата идеално...
Изображение

Следваща

Назад към E34