Нивомата ми фред ли е как да разбера
Модератор: Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Нивомата ми фред ли е как да разбера
как да разбера нивомата ми фред ли е
значи имам на комбито едно страшно блъскане на задницата като мина през легнал полицаи и направо излашва. По неравни пътища поцкача много помощ! Rolling Eyes
Отзад е отврат за возене!
Може би от сферите е проблема но несъм сигурен!
значи имам на комбито едно страшно блъскане на задницата като мина през легнал полицаи и направо излашва. По неравни пътища поцкача много помощ! Rolling Eyes
Отзад е отврат за возене!
Може би от сферите е проблема но несъм сигурен!
- piNky
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530 xDrive '13
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
nip , ако си сигурен че колата ти е с нивомат ,кажи това блъскане какво е :
1. сякаш нямаш окачване отзад
2.имаш омекотяване при преминаване на неравноста , но звука който се чува е пронизващ
Георги Пенчев
2.имаш омекотяване при преминаване на неравноста , но звука който се чува е пронизващ
Георги Пенчев
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
сменял ли си маслото на нивомата някога?
и при мен се забелязва едно подскачане по дупки и паваж, все едно е много натегнат, но иначе всичко си бачка. леко по-твърдо е отзад, отколкото отпред. аз си мисля, че е от маслото
и при мен се забелязва едно подскачане по дупки и паваж, все едно е много натегнат, но иначе всичко си бачка. леко по-твърдо е отзад, отколкото отпред. аз си мисля, че е от маслото

- Penchev
- Сватбаря
-
Иво ,виж от важната тема за комбитата в една от темите вътре има норматива за нормално ниво на задницата с номинален товар
Натовари комбито ,следвай инструкциите и напиши какво ти е нивото
п.с. 'айде бе ,дай някоя снимка насам да видим комбито
Георги Пенчев
Натовари комбито ,следвай инструкциите и напиши какво ти е нивото
п.с. 'айде бе ,дай някоя снимка насам да видим комбито
Георги Пенчев
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
Penchev написа:nip , ако си сигурен че колата ти е с нивомат ,кажи това блъскане какво е :
Георги Пенчев
Жоре усещането е, че амортисьорите не се свиват при применаване през легнал полицай все едно са заварени!
При мен е същото нещо като при колегата nip , моето комби е с 3см повдигнато, и не ми остава време да я смъкна малко да видя да ли ще има промяна!?
ПП В галерията може да видите каква е височината на задницата пр мен!
Good Luck
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
И при мен се забелязва същото явление много е вдървена отзад и преди да я повдигна малко пак същото беше май не е от нивото.Чувал съм че тоя проблем идва от сферите отзад има едно мембрана вътре която дели маслото от някакъв газ вътре в самата сфера.С годините като се скъса и така почва да става нивомата си работи държи нивото ама возията отива подяволите 
- Penchev
- Сватбаря
-
Тоше, ти казваш в случай на едната крайност.
Когато ми се пръсна маркуча между сферата и амортисьора без капчица масло в ситемата колата ми падна долу отзад и започна да татрузи много лошо - ясно е ,че в двете крайности е лошо ,но дали колата му е "надървена" или "свлечена"
Дино , във важната тема за "подобряването на окачването на комби" Явор Postman е дал линк към един мануал за тези активни окачвания на БМВ
Виж там,разгледай всичко в началото - там е за втото поколение ниворегулатори описано всичко ,сферата е пълна с азот от едната страна на мембраната
Георги Пенчев
Когато ми се пръсна маркуча между сферата и амортисьора без капчица масло в ситемата колата ми падна долу отзад и започна да татрузи много лошо - ясно е ,че в двете крайности е лошо ,но дали колата му е "надървена" или "свлечена"
Дино , във важната тема за "подобряването на окачването на комби" Явор Postman е дал линк към един мануал за тези активни окачвания на БМВ
Георги Пенчев
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
Penchev написа:Иво ,виж от важната тема за комбитата в една от темите вътре има норматива за нормално ниво на задницата с номинален товар![]()
Натовари комбито ,следвай инструкциите и напиши какво ти е нивото![]()
п.с. 'айде бе ,дай някоя снимка насам да видим комбито![]()
Георги Пенчев
Жорка, мисля си нивото е нормално, даже никак не е "вирната" задницата. Още повече проблема идва след известно време каране, т.е. маслото явно става на чорба/боза
трябва да намеря трима доброволци за багажника и ще измеря височината на купето отзад
п.п. още нито една снимка не съм й направил откак съм я взел, само тия от автовоза

Tod написа:Penchev написа:nip , ако си сигурен че колата ти е с нивомат ,кажи това блъскане какво е :
Георги Пенчев
Жоре усещането е, че амортисьорите не се свиват при применаване през легнал полицай все едно са заварени!
При мен е същото нещо като при колегата nip , моето комби е с 3см повдигнато, и не ми остава време да я смъкна малко да видя да ли ще има промяна!?
ПП В галерията може да видите каква е височината на задницата пр мен!
точно и при мен е така
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
nip написа:Значи по проследеното което чета стигам до заключение че требва да сменя маслото.
И пак въпросче кое е казанчето и общо ли е с хидравликата на волана
Да, казанчето е в двигателния отсек
Аз съм го сменял, с надежда да подобря стабилноста в завой, но ефект имаше след като повдигнах задницатас 3см!
Успех
Good Luck
- Penchev
- Сватбаря
-
nip ,снимай си колата в профил от поне 10 метра на равно за да видиме нивото как е
На Тошко Тод колата седи висока отзад ,иска ми се да видим всички тук с комбита и седани с нивомати как стои колата
Казанчето е едно - общо за волана и окачването отзад
Георги Пенчев
Казанчето е едно - общо за волана и окачването отзад
Георги Пенчев
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
имам един комплект чисто нови 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2