Много странен проблем на метан ...

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Много странен проблем на метан ...

Мнение от mafffff » 22 Май 2008, 12:03

Колеги карам M50b20 24v и имам адски странен проблем на метан .... Колата си върви когато си иска а когато каже че неще неще .. тва сичкото се случва на метан ... на бензин нямам никакъв проблем ... а да не говоря че ми гори адски много с 13.5 килограма минавам 120 км градско и около 220 на дълго ... и то с доста мъка ....обиколил съм сички метанаджии в Пловдив и сички сепраат че не знаят за какво става дума .... метановата уредба е обикновенна без таим аванс .... Помагаите че се пиштисах вече

Аватар
Кара: E34

Re: Много странен проблем на метан ...

Мнение от ivan. » 22 Май 2008, 12:18

mafffff написа:Колеги карам M50b20 24v и имам адски странен проблем на метан .... Колата си върви когато си иска а когато каже че неще неще .. тва сичкото се случва на метан ... на бензин нямам никакъв проблем ... а да не говоря че ми гори адски много с 13.5 килограма минавам 120 км градско и около 220 на дълго ... и то с доста мъка ....обиколил съм сички метанаджии в Пловдив и сички сепраат че не знаят за какво става дума .... метановата уредба е обикновенна без таим аванс .... Помагаите че се пиштисах вече
колега монтираи си аванс процесор,ще усетиш голяма разлика в ниските.За разхода мога да ти дам сравнение с е36 1.8 м40 с 40литрова бутилка (незнам колко кг. идва)с едно пълнене 80 до 100 км.градско и 140 извън града.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Asmatika » 22 Май 2008, 14:28

Значи...уточни какъв е точно проблема за да можем да помогнем.
По принцип ако губи обороти или не са постоянни проблема ти е от испаритела...понеже слагат масло във метана и се запушва филтара и се получава такова нещто.това го казвам защото е наи често срещан проблем....
Само гадаем опиши подробно държанието на колата сега и преди за да знаем как да отговорим..
Изображение Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

re

Мнение от mafffff » 22 Май 2008, 14:45

няма губене или игра на обороти ... само колата става доста тромава .... губи се динамиката и ... и това го завеляввам когато започне да загрява или загрее .. тоест като е карана доста .....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Asmatika » 23 Май 2008, 9:11

Че то на метан нищо неварви като хората :mhihi: :mhihi:
Пробваи да я продухаш с бензин на дълго растоияние във високи обороти.
Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 23 Май 2008, 10:36

Не, че ги разбирам ама провери си маншона да не е нацепен и да смуче топъл въздух, провери и въздушния филтър, защото ако е запушен без тва минава малко въздух , а като е топъл и на метан .......
Катализатори, ламбди ....... то нормално с обикновена метановица да ти дава голям харч, ама си мисля, че е е от тия гореописаните неща, провери и гарнитурата на изпускателния колектор

Назад към E34