Дайте съвет !
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- pantzer3
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57Д30
- Мечтае да кара: Е65
Дайте съвет !
Здравейте на всички . Отдавна си мечтая да карам БМВ и сега ми се отдава такава възможост ! Мисля да купувам БМВ 520инжекция , 88-а година , двигател Е34 - 6 цилиндров , 129 конски сили (май е механична инжекция) ! Не съм запознат и нямам никакви наблюдения относно тези коли и моля за експертен съвет - Добра ли е колата ? Страда ли често от проблеми ? Кои са слабите и места ? Скъпи ли са и частите ? Кой сервиз(в който по възможност да не скъпо) в Русе бихте препоръчали за поддръжката и ? И т.н. Само да вметна , че колата е с много истинска газова оредба(тартарини) до колкото оспях да видя ! Казаха ми да попитам във форума на Е34 , за това пускам темета и тук ! Предварително благодаря за помоща !

- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
- Кара: T-34
По-добре вземи 520-ка след 1990-та и задължително с по-новия
24 клапанов двигател (150 кс) 

R6 - Was sonst?
- dqvola666
- младши ентусиаст
-
rdvr_burgas написа:По-добре вземи 520-ка след 1990-та и задължително с по-новия24 клапанов двигател (150 кс)

Почети малко във форума и ще разбереш що годе за какво иде реч!
Успех!
- pantzer3
- ентусиаст
-
Това имам възможност да взема - за малко пари и от познат , и колата е поддържана ! Пък и ми казаха че този двигател е по издражлив , щото бил по малко напомпан(по малки коне) и бил с механична инжекция !

- pantzer3
- ентусиаст
-
- dqvola666
- младши ентусиаст
-
- pantzer3
- ентусиаст
-
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Колега по-добрия мотор е 24 клапановия
А относно това че е "по-напомпан и се чупи повече" е пълна простотия-всички от подфорума мисля са съгласни. Мотора е по-мощен и "по-икономичен", сравнително лесен за обслужване. Относно цените... еми не е като фолксваген, трябва малко или много да си подготвен за това което взимаш. Разхода си е приличен - градско очаквай 14-20 зависи как я караш, на дълго ако всичко й е перфектно и не я "гониш" много - около 10. Ходовата част й е относително скъпа за поддръжка, но поне е здрава и ако си я пазиш няма да се налага на 3 месеца да ремонтираш. Незнам какво ти е мнението специално за Е34, но трябва да ти кажа че е Голяма кола и не е за всеки! Да се обосновя - ако търсиш "бегачка" или икономия - не е това колата за теб. Аз си мечтах 2 години за Е34, докато успея да си я купя. Невероятен автомобил!
Успех и да не забравиш да се похвалиш после

Успех и да не забравиш да се похвалиш после

- tahsinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E34 /грухчо/
- Мечтае да кара: E34 M5
Инжекцията им не е механична, с ЕКУ/ електронен блок за управление/ е като останалите, само че е по-стар, модел Мотроник 1.1, другите с М50 мотора са 3.1 Има една книга за 5-та серия Е34 мисля, че я има в полезни теми качена.Препоръчвам ти да прочетеш главите за двигателите и да видиш каква е разликата между двата мотора М20 и М50 и тогава да прецениш, за да не се тюхкаш после.Имай в предвид, че стария мотор е с ангренажен ремък а новия с верига, останалите преимущества ще ги прочетеш в книгата.
- pantzer3
- ентусиаст
-
Нещата стоят така : Тази кола ми излезе за малко пари , поддържана и с хубава газова уредба , от познат а не от автокъща - вътре е като нова(никога не се пушело в нея) с два комплекта гуми ! Карах я колата и смея да твърдя че съм доста доволен - бавно набира , но извън града доста върви , харесва ми доста - на мен не ми трябва бегачка или супер икономична кола ! Искам да е здрава и да ми е удобна - да ми върши работа общо взето ! 

- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
pantzer3 написа:...че съм доста доволен - бавно набира , но извън града доста върви , харесва ми доста - на мен не ми трябва бегачка или супер икономична кола ! Искам да е здрава и да ми е удобна - да ми върши работа общо взето !
...ми значи няма какво да се чудиш това е твоята кола

- pantzer3
- ентусиаст
-
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
БРАВО колега! Така е-не е важно колко и как гори а дали ти допада и дали си доволен
Щом автомобила ти е на сърце значи това е твоята кола ! 

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
tahsinov написа:Инжекцията им не е механична, с ЕКУ/ електронен блок за управление/ е като останалите, само че е по-стар, модел Мотроник 1.1, другите с М50 мотора са 3.1 Има една книга за 5-та серия Е34 мисля, че я има в полезни теми качена.Препоръчвам ти да прочетеш главите за двигателите и да видиш каква е разликата между двата мотора М20 и М50 и тогава да прецениш, за да не се тюхкаш после.Имай в предвид, че стария мотор е с ангренажен ремък а новия с верига, останалите преимущества ще ги прочетеш в книгата.
С Мотроник 3.1 ама друг път...

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
pantzer3 написа::D А дано .
Щом си решил да я вземаш защо питаш изобщо, немога да разбера... Взимай я и си я карай... Ако имаш проблеми естествено сме насреща... Мисля че цялата работа е излишна...
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2