за Навигацията - хвалба!!!
Модератор: Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- yuliancho
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 7er E38 740iA 4,4l., '99, 286h.p.
- Мечтае да кара: M5 400h.p.+ / 500 h.p.+
- Детайли за колата: V8, S EDC, ASC, TV/Navi 4:9, 17" 245/55/17...много хубави неща...
за Навигацията - хвалба!!!
Колеги да споделя невероятното си впечатление от навигацията, мисля че има хора на които би им било интересно и които планират да опукат 400 - 600 лева за това сравнително ново приспособление.
Имам я от края на Април, а й направих бойно кръщение на 1 Май,когато бях еди от 30 000 българи заляли Гърция. Пуснах още в София, зададох му маршрут Солун и само дето само не подкара колата
! Много полезна работа върши в непозната земя! навигира точно та точно. извежда където му зададеш и е заредено със сравнително подробни карти на Европа.
За мен марката е Prestigio а модела 430. Няма да сбъркате с избора.
Имам я от края на Април, а й направих бойно кръщение на 1 Май,когато бях еди от 30 000 българи заляли Гърция. Пуснах още в София, зададох му маршрут Солун и само дето само не подкара колата

За мен марката е Prestigio а модела 430. Няма да сбъркате с избора.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Има и по-добри, но според мен е оправдано закупуването на такова устройство само ако се пътува извън страната... за в България няма смисъл, да оставим че и карти няма като хората...
- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
- Мечтае да кара: E90 335d
За IGO 2006 са долу горе прилични картите, а за Европа са прекрасни, но все пак ние май не сме точно Европа 

- E34PSH
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 525 TDSA '95
- Мечтае да кара: X6 M
Колеги, разходете се до сърбия и тогава ги хвалете !!!
Лично съм тествал няколко модела из цяла Европа ... нито един от по-горе изброените не влиза в читавите модели. Просто като ги използвате в градски условия от адрес до адрес и се отклоните от дадения ви предварително маршрут ... почва яко мазане и смятане ... и вече си пропуснал следващата отбивка ... и голям смях пада! Успех!
Лично съм тествал няколко модела из цяла Европа ... нито един от по-горе изброените не влиза в читавите модели. Просто като ги използвате в градски условия от адрес до адрес и се отклоните от дадения ви предварително маршрут ... почва яко мазане и смятане ... и вече си пропуснал следващата отбивка ... и голям смях пада! Успех!
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Аз какво да допълна, като бях в странство за парички /Испания/ ползвах един ТОМ ТОМ, разкош само с една дума, казват ми отиваш едикъде си, давам маршрут и върта геврека, кафенце по бензиностанции, снимки с фотото. С две дума евала на НАВИГАЦИЯТА. Ама докато стане като в белия свят доста километри ще врътнем. Но пък затова има чичко ГУГЪЛ, като ходих до Словения, на хартия - мамка му, стиснати са си.
- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
E34PSH написа:Колеги, разходете се до сърбия и тогава ги хвалете !!!
Колега IGO в Русе съм го пробвал да му задам маршрут и нарочно се отклонявам самото устройство,което ползвам (НТС Р3300) се замисля няколко секунди и веднага ми дава нов адекватен маршрут за да ме закара до крайната ми дестинация. Според мен навигационния софтуер си върши работата, останалото е въпрос на карта
- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
pLaM3N написа:@BAI_DOBRI, при всички е има тази услуга с преизчисляването на маршрута !
Знам, но мисълта ми беше че това преизчисляване става за секунди и пак алтернативния маршрут,който ти дава е добър, а не те забива в разни улички. Но до колкото съм забелязал самия софт . като види че се отклоняваш от маршрута който ти е начертан, първо се мъчи да те върне обратно и ако не го последваш тогава ти прави алтернативен.
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Една голяма хвалба и от мен.
Не мисля, че навигацията е необходима само в чужбина. За мен почти цялата страна е чужбина, като не съм ходил някъде си е чуждо. Та мисълта ми беше, че преди месец си купих Prestigio 350. В края на май тръгнах за Варна (натам и да ме води и да не ме води, общо взето пътя е ясен), обаче на връщане решихме да си направим екскурзия по част от 100-те национални обекта (щерката събира печати и аз покрай нея). Начертах си маршрут Варна-Девня-Плиска-Шумен-Мадара-Велики Преслав-Котел-Жеравна-Нова Загора-Стара Загора-Чирпан-Пловдив-Перущица-Върховръх-Цалапица-София (с две преспивания по пътя) и тръгнах.
На навигацията й задавах град по град, за да не ми търси преки пътища и какво да ви кажа - щях да изгоря два пъти повече нафта без нея и да си скъсам нервите в обикаляне три пъти в повече. Имам в предвид следното: повечето ще кажат - какво толкова, караш си по пътя - има табели. Да, ама - не. Има табели по главния път. Ама като влезеш навътре в града да търсиш някой музей например, после айде намери табела...
Установих, че на по-малките градове няма подробни карти, но не беше проблем да ме изкара от града. В по-големите градове (Стара Загора например) му задавах адреса, на който се намира музея и ме водеше до него. После му задавам следващия град и ме извежда от този, като ме кара до следващия.
Общо взето като минус мога да посоча, че само на два пъти се опита да ме вкара в някакви третостепенни пътища (явно беше по-пряко по тях), но като ги подминех веднага ми преизчисляваше маршрута и в градовете се опитваше да ме вкара в еднопосочни улици (все пак няма как да има знаците в картата), но всичко това не е голям проблем, тъй като маршрута се преизчислява за 1-2 сек. Също така по пътя само ми повтаряше: "Вие се движите с превишена скорост"... но само докато намеря откъде се изключва предупреждението.
Намирането на неасфалтирани пътища в същност се оказа и плюс, тъй като карайки към Мадара видях един път под планината, който ми се стори по-пряк, а навигацията ми даваше друг. Свих в едно отклонение по него и стигнах до едно мостче, пред което асфалта свърши. Навигацията обаче ми показваше път под моста и нататък. Реших да я послушам и тръгнах по един камънаци, като след 500 м. ме изведе на пътя, който бях видял. На още едно място пак ме прекара по един черен път и за 100 м. си спестих няколко километра обиколки.
Като обобщение мога да кажа, че това не би трябвало да се приема като екстра, а за хора, които пътуват (дори и на екскурзия) си е необходимост. Навъртях 1800 км. в БГ, воден от машинката и не съжалявам въобще за парите, които дадох
Не мисля, че навигацията е необходима само в чужбина. За мен почти цялата страна е чужбина, като не съм ходил някъде си е чуждо. Та мисълта ми беше, че преди месец си купих Prestigio 350. В края на май тръгнах за Варна (натам и да ме води и да не ме води, общо взето пътя е ясен), обаче на връщане решихме да си направим екскурзия по част от 100-те национални обекта (щерката събира печати и аз покрай нея). Начертах си маршрут Варна-Девня-Плиска-Шумен-Мадара-Велики Преслав-Котел-Жеравна-Нова Загора-Стара Загора-Чирпан-Пловдив-Перущица-Върховръх-Цалапица-София (с две преспивания по пътя) и тръгнах.
На навигацията й задавах град по град, за да не ми търси преки пътища и какво да ви кажа - щях да изгоря два пъти повече нафта без нея и да си скъсам нервите в обикаляне три пъти в повече. Имам в предвид следното: повечето ще кажат - какво толкова, караш си по пътя - има табели. Да, ама - не. Има табели по главния път. Ама като влезеш навътре в града да търсиш някой музей например, после айде намери табела...
Установих, че на по-малките градове няма подробни карти, но не беше проблем да ме изкара от града. В по-големите градове (Стара Загора например) му задавах адреса, на който се намира музея и ме водеше до него. После му задавам следващия град и ме извежда от този, като ме кара до следващия.
Общо взето като минус мога да посоча, че само на два пъти се опита да ме вкара в някакви третостепенни пътища (явно беше по-пряко по тях), но като ги подминех веднага ми преизчисляваше маршрута и в градовете се опитваше да ме вкара в еднопосочни улици (все пак няма как да има знаците в картата), но всичко това не е голям проблем, тъй като маршрута се преизчислява за 1-2 сек. Също така по пътя само ми повтаряше: "Вие се движите с превишена скорост"... но само докато намеря откъде се изключва предупреждението.
Намирането на неасфалтирани пътища в същност се оказа и плюс, тъй като карайки към Мадара видях един път под планината, който ми се стори по-пряк, а навигацията ми даваше друг. Свих в едно отклонение по него и стигнах до едно мостче, пред което асфалта свърши. Навигацията обаче ми показваше път под моста и нататък. Реших да я послушам и тръгнах по един камънаци, като след 500 м. ме изведе на пътя, който бях видял. На още едно място пак ме прекара по един черен път и за 100 м. си спестих няколко километра обиколки.
Като обобщение мога да кажа, че това не би трябвало да се приема като екстра, а за хора, които пътуват (дори и на екскурзия) си е необходимост. Навъртях 1800 км. в БГ, воден от машинката и не съжалявам въобще за парите, които дадох
- TazzMann
- младши ентусиаст
-
Здравейте колеги, не съм запознат много,много с този вид апаратура (навигация и GPS) и затова питам компетентните от вас да ми кажат какво се гледа (като параметри и екстри) при избора за покупка на тъкова "съоръжение" ??? Аз съм си харесал един Garmin Street Pilot C550 но не знам дали не греша в избора си понеже имам желание да го ползвам и на мотор.