проблем с м-50

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем с м-50

Мнение от kapsula » 07 Май 2008, 19:06

Искам да споделя проблема си.
Колата пали леко трудно(на 4-5сек. след започване на въртене). Поддържа стабилни обороти но при рязко подаване на газ се чува леко пропукване в смукателите и нестабилност в мотора ако и подам газ при повече от 1500об. този проблем не съществува. А върви добре. Прегледах бензиновата помпа, горивен филтър, свещи и дебитомер. Закачихме я днес на диагностика отчете неизправно реле подгряване ламдсонда, но имам чувството че не е само това а и не знам къде е това реле? :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 07 Май 2008, 20:08

еми виж какво се случва с въздуховодите, клапаните добре ли затварят (компресия) и такива нещица :)
успех
Изображение

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Re: проблем с м-50

Мнение от TheBoss » 07 Май 2008, 21:21

kapsula написа:... Поддържа стабилни обороти но при рязко подаване на газ се чува леко пропукване в смукателите и нестабилност в мотора ако и подам газ при повече от 1500об. този проблем не съществува. А върви добре. ...

Намирисва ми на бобина, ама при М50 са 6 и има само няколко човека в София, които да познаят коя точно. Всъщност аз знам за двама, Сашо от Бош-сервиза при гаража на паяците и инжинера с/у входа на затвора. И моят съвет е да отидеш при един от двамата. Защото майстори много, ама като не разбират ....
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от kapsula » 07 Май 2008, 21:36

Компресията на всички цилиндри е 14.
Бобините като ги вадя една по една докато работи двигателя правят една и съща разлика ако проблема е бобина нямали да има смущения в празния ход? Кажете къде се намира релето нагревател на ламбдата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 07 Май 2008, 21:56

мирише на запушени дюзи-един дезолит 15 литра бензин и караш или 30 литра 2 дезолита и караш-15 или 30 литра общо в резервоара за да има ефект!след една 30 литрова доза ще усетиш сериозна разлика!
На си чисти дюзите на ултразвук че след това можеш да ги хвърлиш!
Една опаковак дезолит в Дару кар струва 12 лева!!!

Успех!

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 08 Май 2008, 8:52

kapsula написа:...
Бобините като ги вадя една по една докато работи двигателя правят една и съща разлика ако проблема е бобина нямали да има смущения в празния ход? ...

Точно това имах предвид като казах, че повечето майстори не могат да хванат коя бобина не работи. Всъщност работи, но не както трябва. За това имаш припукване в изпускателния колектор при рязко подаване на газ. За момент няма изгаряне, и това гориво се пали при напускането на цилиндъра. Това с гърменето става при загрял ДВГ, нали? А Дезолита няма та ти попречи, хубаво е веднъж годишно да се налива. Така че направи го!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ozy » 08 Май 2008, 22:45

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 831#979831

Поздрави.
Красимир Дянков

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 09 Май 2008, 17:40

Залагам една жлъта лимонада на заминала бобина. :D
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gecata73 » 09 Май 2008, 18:26

всяко пук в колата е 99,9 от ток така че ако питаш мен ходи там дето ти казват да не стане като при мен-пук-щрак и основен ремонт с недоглеждане и са нова тема във форума , релето е при компа едно от трите и 15лв ама не е от него

Потребител
Аватар

Мнение от kapsula » 09 Май 2008, 18:53

rado_rf написа:Залагам една жлъта лимонада на заминала бобина. :D

Rado в момента съм малко възпрепятстван и не мога да работя по колата като проверя бобините ако се окажеш прав ще те одавя с лимонада :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ozy » 10 Май 2008, 20:29

Явно не си прегледал линка по горе който ти пуснах, ако си го гледал сори за повторението, но се чувствам длъжен да ти кажа какво знам от личен опит.

Само да уточня, че ако даде грешка на "релето за подгряване на ламбда сонда" това на 99% не е от релето а от това, че не работи самата ламбда сонда. Иначе колата по принцип не мени обороти когато ламбдата не работи, защото компютъра влиза в авариен режим и от опит ви казвам, че в възможно дори да не разберете кога е спряла да работи. Аз лично разбрах когато започна да ми глъхне към 2000 оборота. Друг е въпроса ако работи но не както трябва... но за това вече съм писал няколко теми :-)

ПС: Точно от ламбда сонда BOSH ви говоря че чисто нова не работеше както трябва и ми скъса нервите! Докато не си купих някаква универсална за 60 лв.

Поздрави.
Красимир Дянков

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N57 3.0xd

Мнение от Hellrider » 14 Яну 2009, 22:51

има ли някакво развитие по темата?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 14 Яну 2009, 23:03

какво значи "прегледахме" свещите?
смени ги. огледай за напукване по лулите, стисни ги ако се пропукат ги смени, виж дали има черно отстрани на бобините между метала и заливката, ако има то това е пробив.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 14 Яну 2009, 23:11

Ако пробваш със здрави бобини от друга кола, можеш поне тях да отхвърлиш
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N57 3.0xd

Мнение от Hellrider » 14 Яну 2009, 23:54