Перфорирани дискове за Е34!
Модератор: Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
Перфорирани дискове за Е34!
Здравейте пичове намислил съм да слагам такива дискове -перфорирани та ми е интересно някой може ли да ме ориентира за цена и от къде?
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Здравей, като ще слагаш такива дискове да ли ще си пасне сегашния апарат или трябва да сменяш и него ? Ако не става голъм ъпдейт ще бъде. Има едни теми наречени важни, там има доста посочени магазини, та от тях ще пазарувам съвсем скоро.
- IAV
- младши ентусиаст
-
- dqvola666
- младши ентусиаст
-
- mikluho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Vmax, Е46 330 Convertible, E21 315
Аз съм със същатата 525-ца /автоматик/ и определено имам нужда от някакво подобрение на спирачната система.
Ако някой от вас поръчва дискове и апарати да ме пише и мен
но поне да са на 330 мм
Ако някой от вас поръчва дискове и апарати да ме пише и мен

но поне да са на 330 мм
На ваше място аз бих описал подробно всичките си приключения, като отстраня всичко освен отношенията с хората.
Източник:писмо от Толстой до Миклухо-Маклай. “Човекът от луната”, С., 1986.
Източник:писмо от Толстой до Миклухо-Маклай. “Човекът от луната”, С., 1986.
- kumo82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525тдс
- Мечтае да кара: 730d
Колегата е прав с бормашината и готово прави се шаблон и се дупчи по него също и с фреза става качва се диска на делителния апарат на фрезата и готово
- RS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: скрап
Re: Перфорирани дискове за Е34!
Перфорираните дискове са лека безмислица, тъй като точно от перфорациите тръгват пукнатините.
От моделна гама Е34 само на 540 дисковете са различни, те са по-дебели - 28мм. За предни вентилирани става дума, иначе на всички са 302мм в диаметър(без М5).
Иначе, ако оставим гумите на страна спирането се обуславя главно от накладките.
В България вече има достатъчно приличен избор на марки за всеки джоб - EBC, Ferodo, Brembo и т.н.
Та така, въпрос на лични предпочитания.
От моделна гама Е34 само на 540 дисковете са различни, те са по-дебели - 28мм. За предни вентилирани става дума, иначе на всички са 302мм в диаметър(без М5).
Иначе, ако оставим гумите на страна спирането се обуславя главно от накладките.
В България вече има достатъчно приличен избор на марки за всеки джоб - EBC, Ferodo, Brembo и т.н.
Та така, въпрос на лични предпочитания.
- IAV
- младши ентусиаст
-
Идеята ми за тези дискове идва от там че съм монтирал такива-ЗАВОДСКИ перфорирани и има доста голяма разлика просто температурата на диска спада драстично и доста се променя спирането !А не съм си НАПРАВИЛ такива на фреза тъй като заводските са от поздрав материял за да не се пукат по дупките както споменахте!!
Въпроса ми е някой знае ли от къде да си ги купя -тези който слагах на е39 бяха марка NATIONAL но не разбрах от къде са взети и има ли за е34!
Поздрави!
Въпроса ми е някой знае ли от къде да си ги купя -тези който слагах на е39 бяха марка NATIONAL но не разбрах от къде са взети и има ли за е34!
Поздрави!
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Най-добре е първо тези от вас,които чувствате някакви проблеми със спирането да започнете със смяна на всички О-пръстени,маншони и прочие джунджурии по всичките 4 спирачни апарата ,амяната на спирачна течност с нова и с поне ДОТ5,смяна на спирачни маркучи с нови оригинални или то горе-долу за тези пари някакви спортни с метална оплетка.Колите тук по мое виждане са средно на 16 години и се съмнявам да са им обслужвани спирачките по този ред от на пръв поглед дребни неща ,които съвсем обаче не са дребни ...
Оставете пърформанс дисковете за накрая.Направете си разчет на финансите ,теглете чертата и вижте до къде ще стигнете в двата случая (първия който аз казах и по който съм минал и сега съм много доволен) и втория със смяната на частите наред ,като се свърши с дискове,апарати и т.н.
За спирането знаем ,че са важни и гумите.Много от нас помпаме и караме на 2,5 бара налягане ,което е добре за дупките и за управляемоста на колата ,но така напомпани те не могат да загреят достатъчно и особенно в градски условия вечно студени не могат да предложат добро спиране в случаи когато това е крайно належащо...
Освен налягането е важно и гумите да са в кондиция.
Изобщо много са факторите докато се стигне до превъзходния резултат.
Георги Пенчев
Оставете пърформанс дисковете за накрая.Направете си разчет на финансите ,теглете чертата и вижте до къде ще стигнете в двата случая (първия който аз казах и по който съм минал и сега съм много доволен) и втория със смяната на частите наред ,като се свърши с дискове,апарати и т.н.
За спирането знаем ,че са важни и гумите.Много от нас помпаме и караме на 2,5 бара налягане ,което е добре за дупките и за управляемоста на колата ,но така напомпани те не могат да загреят достатъчно и особенно в градски условия вечно студени не могат да предложат добро спиране в случаи когато това е крайно належащо...
Освен налягането е важно и гумите да са в кондиция.
Изобщо много са факторите докато се стигне до превъзходния резултат.
Георги Пенчев
- RS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: скрап
Дали дисковете са Национал или Брембо, щом са перфорирани общо взето е все тая. Да охаждат се по бързо, но са по нетрайни. В тоя ред на мисли предполагам не си преглеждаш дисковете на 5к км.
Зависи какво търси човек, по рацерски вид на колата или по добро спиране.
Успех
П.П. Маркара National се внася от Хеед91 и да има за Е34
Зависи какво търси човек, по рацерски вид на колата или по добро спиране.
Успех
П.П. Маркара National се внася от Хеед91 и да има за Е34
- IAV
- младши ентусиаст
-
Жорка спомена за спирачни маркучи с метална оплетка дарсними едно лс да ме осветлиш от къде да ги търся и някаква цена ориентировъчно!
А идеята ми за ъпгреид на спирачките ме гони от години насам но последните години смених много коли за краток време и все не успявах да стиган до тази заигравка!
Поздрави!
А идеята ми за ъпгреид на спирачките ме гони от години насам но последните години смених много коли за краток време и все не успявах да стиган до тази заигравка!
Поздрави!
- kumo82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525тдс
- Мечтае да кара: 730d
Колеги да питам
спирачките поне според мен ми спират добре обаче като карам по-бързо над100км/ч и ги натисна по-яко се появява някакво претрисане иначе ако спирам по-плавно няма проблем
кажете дали е от накладките от дисковете или от гумите че да знам какво да сменя

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
имам предни вентилирани+апарати+съпорти....+задни вентилирани/комлект/......+секви вариации
..0887616782 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
за комерсиални обяви се плаща, а ти направо си си комерс щот си като камор ауто
ПС да не се сърдиш, ибаам са

ПС да не се сърдиш, ибаам са

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2