Лампа за маслото
Модератор: Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- 200cm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 34
Лампа за маслото
здравейте, карам М20Б25, от близо 7месеца когато ми загрее колата лампата за маслото започваше да свети на ниски обороти някаде до към 1000 , първото което направих още при първото светване беше да сменя маското с минерално, рових из форума и видях че не само аз имам този проблем и до някаде се успокоих преди 2 дни смених датчика за маслото надявайки се да е от него понеже струва само 15лв. качвам се аз след това да карам и ужас
лампата започна да гасне чак след 2000 оборота, зарадваха ме че почти със сигурност съм за биелни лагери, има ли някакъв шанс да е от маслената помпа (четох че тя на практика е вечна) или от нещо друго,че малко ще ми доиде изнанагорно да извадя 1500лв за отваряне на мотора

Обичам Родината, Мразя Държавата
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
- nikol78
-
-
- Кара: Е 39 520I 1998г.
- 200cm
- кандидат ентусиаст
-
не съм специалист ама определено не чувам не характерен шум от маторя и вобще не знам как тракат биелните лагери
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Колега, просто работата натам отива и според мен
това с минералното масло даже още повече влошава нещата ,то не стига ,че е вода ами и като загрее гледай какво става
Ако не искаш да го отваряш мотора ,купи добавка на лики Моли примерно и я сипи в това масло ,би трябвало малко да се оправят нещата за не много време ...
Не знам дали имаш около 1500 лв за ремонт на този етап ,но ако отремонтираш двигателя ще видиш за какво удоволствие говорим
Аз съм на около 200 000 км след основен ремонт и сутрин като паля колата лампата ми загасва за максимум 1 секунда
разхвърляла маслото из двигателя през деня ми гасне докато въртя на стартер
Винаги съм карал със синтетики и то доста яки ...
Георги Пенчев

това с минералното масло даже още повече влошава нещата ,то не стига ,че е вода ами и като загрее гледай какво става

Ако не искаш да го отваряш мотора ,купи добавка на лики Моли примерно и я сипи в това масло ,би трябвало малко да се оправят нещата за не много време ...
Не знам дали имаш около 1500 лв за ремонт на този етап ,но ако отремонтираш двигателя ще видиш за какво удоволствие говорим

Аз съм на около 200 000 км след основен ремонт и сутрин като паля колата лампата ми загасва за максимум 1 секунда

Георги Пенчев
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
хмм синтетиката е доста по рядка от минералното...по средата по гъстота разбираемо е полусинтетиката...0В150 ми е маслото на мотора и е буквално на вода още като ново
- 200cm
- кандидат ентусиаст
-
ако някои успее да ми гарантира че до 1500лв. ще се класирам почти сигурно ще го правя (това е колата в която си заслужавам да инвестирам в границите на нормалното), за момента ми опънаха около 1700-2500лв. което ми идва малко нанагорно, и аз се знам едно нещо почна ли да го правя ще гледам да е качествено , отворя ли го как видя че нещо е затръгвало просто няма да се замисля
ако някои колега е правил подобни операций моля да сподели колко е струвало удоволствието
ако някои колега е правил подобни операций моля да сподели колко е струвало удоволствието
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Колега, събери цени за всички части ,които се сменят по глава ,всичко необходимо по коляно-мотовилковата група и всички гарнитури и семеринги аз ще попитам вдругиден моя майстор за това колко пари ще струва и ще се разбере ....
Георги Пенчев
Георги Пенчев
- 200cm
- кандидат ентусиаст
-
по моите груби и невежи сметки около 500лв. са чаркалъците по цени от realoem.com , само че гаранция пропускам части който ще ми трябват и важни неща като шлайфане и тем подобни
- 200cm
- кандидат ентусиаст
-
когато избирах колата се колебаех между М20Б25 и М50Б20, тогава някои спомена че М20 става много лесно на 3.1л. , така и така мотора ще се отваря и ще се ръсят пари, ако някои има инфо и е правил подобно нещо колко $$$ излиза
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
и защо за да се сменят биелните лагери трябва да се сваля главата че не мога да се сетя....колега ако ще правиш основен ремонт ще ти трябват към 2500 лв.но за смяна на основните и биелните лагери и шлайфане на коляновия вал които вероятно са в основата на загубата на налягане ще ти стигнат към 400-500 лв.
- 200cm
- кандидат ентусиаст
-
Вчера казах на един познат (самоук майстор) и ме попита същото защо да свалям главата, това май е едно от малкото неща което не съм правил никога и хабер си нямам как става , сега остава да намеря някои да извърши операцията, че не искам аз да се уча точно на тази кола, преди на ХЛопела се учех каквото и да станеше сам си го правих и смея да твърдя че се справях, но към БМВ-то се отнасям с уважение
400-500лв. звучи много добре

- 200cm
- кандидат ентусиаст
-
преди малко ми казаха че трябвало да се вдигне мотора за да се свали картера, защото гредата на предния мост пречела да излезне
, до сега съм си сменял 2 пъти сам маслото и нямам спомен нещо да ми е пречило
трябва ли да се вдига мотора???

трябва ли да се вдига мотора???
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2