мени обороти
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
мени обороти
Значи колеги, имам следния проблем-колата е е34 525и 24клапана,когато е студена работи що годе добре,но загрее ли почва да менка оборотите
смених дебитомера ама пак не се оправи,вп един момент спре и после пак го прави
смених дебитомера ама пак не се оправи,вп един момент спре и после пак го прави
- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
- Кара: T-34
Свещи, ламбда сонда, бубини, лули......от много неща може да е. При мен беше от свещи и от ламбда 

R6 - Was sonst?
- mx13
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 1992 520i touring
малко се съмнявам да е от лабдата,
ако не е наред тя или ще харчи повече или по-малко ама само в градски условия!!!
ако не е наред тя или ще харчи повече или по-малко ама само в градски условия!!!
- mx13
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 1992 520i touring
може,може с БМВ не съм имал подобен проблем,на една зафира излезе от мръсна клапа(дросел),а преди това сменяха моторчета сонди и още 100 неща в КаргоЕкспрес-а
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
какво стана изнамери ли го проблема? А оборотите как ги мени както беше при мен или? Бях чел някъде, че мененето на оборотите можело да бъде от изгнили гърнета или нещо подобно ама колко е достоверно............
- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
почисти моторчето на празния ход и ако не стане клапата
ако и тогава не стане каквото са казали колегите направи
ако и тогава не стане каквото са казали колегите направи

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
[quote="gecata73"]моторчето на празния ход работи, сложих и спортен филтър и оборотите сех оправиха, изчистиха грешките щото беше натрупала бая, сега работи равномерно имного тихо, чак не се чува, обаче като я изгася и центровката се мести в посока на часовниковата стрелка??????????
А леле
Колега какво имаше впредвид с това ?
Аз изпосмених всички маркучета по картерни газове,въздуси,масло - прочистена бе и дроселната клапа и моторчето за празен ход и колата ми заспа
Имах един сцепен малък маркуч въздушен, минава под маншона за дроселната клапа и с новия колата заспа
Преди това зимата смених всички лули ,че студена работеше ,но топла прекъсваше в ниските обороти
Георги Пенчев
А леле

Аз изпосмених всички маркучета по картерни газове,въздуси,масло - прочистена бе и дроселната клапа и моторчето за празен ход и колата ми заспа

Преди това зимата смених всички лули ,че студена работеше ,но топла прекъсваше в ниските обороти
Георги Пенчев
Последна промяна Penchev на 09 Май 2008, 7:07, променена общо 1 път
gecata73 написа:Днес я закачихме на комп идаде, че не работи релето за подгряване на ламбда сондата,някой знае ли каде се намира тая гад?
Само да уточня, че ако даде грешка на "релето за подгряване на ламбда сонда" това на 99% не е от релето а от това, че не работи самата ламбда сонда. Иначе колата по принцип не мени обороти когато ламбдата не работи, защото компютъра влиза в авариен режим и от опит ви казвам, че в възможно дори да не разберете кога е спяла да работи. Друг е въпроса ако работи но не както трябва... но за това вече съм писал няколко теми :-)
ПС: Точно от ламбда сонда BOSH ви говоря че чисто нова не работеше както трябва и ми скъса нервите! Докато не си купих някаква универсална за 60 лв.
Поздрави.
Красимир Дянков
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2