Няма мощност, глъхне
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Няма мощност, глъхне
Напоследък мойта любима се държи много лошо.
Сутрин като запаля, оборотите се дигат до 1500 някаде и след това веднага падат до 100, още малко и ще загасне. Като подам газ нищо не става - глъхне и ако продължа да давам газ почва да пука и върви едвам едвам. Понякога и играят оборотите (не винаги), но като я покарам се оправя.
Даже и да е загряла, колата не ускорява добре, обикновено ме лепи на седалката след 3000 обора, сега нищо подбно, даже на ниските обороти (1500 - 2000) ускорява по-добре отколкото на високи, след 2000 оборота само бръмчи като за световно но иначе не ще да върви
.
Сменени са ламбда сонда, лули, свещи, масло скоро.
Имам ГИ Бардолини, скоро слаган, който един път изгърмя и един маркуч под колеторите, точно зад дросела, беше изкочил. След това си го намъкнах пак ама не знам дали няма някакво уплътнение което да е паднало. Освен това вчера вечерта по тъмно свалих капака на двигателя и 5 бобини едва забележимо присветваха, това дали е проблем?
Кажете де да ида, да я види някой който разбира, че така не си е работа
Сутрин като запаля, оборотите се дигат до 1500 някаде и след това веднага падат до 100, още малко и ще загасне. Като подам газ нищо не става - глъхне и ако продължа да давам газ почва да пука и върви едвам едвам. Понякога и играят оборотите (не винаги), но като я покарам се оправя.
Даже и да е загряла, колата не ускорява добре, обикновено ме лепи на седалката след 3000 обора, сега нищо подбно, даже на ниските обороти (1500 - 2000) ускорява по-добре отколкото на високи, след 2000 оборота само бръмчи като за световно но иначе не ще да върви

Сменени са ламбда сонда, лули, свещи, масло скоро.
Имам ГИ Бардолини, скоро слаган, който един път изгърмя и един маркуч под колеторите, точно зад дросела, беше изкочил. След това си го намъкнах пак ама не знам дали няма някакво уплътнение което да е паднало. Освен това вчера вечерта по тъмно свалих капака на двигателя и 5 бобини едва забележимо присветваха, това дали е проблем?
Кажете де да ида, да я види някой който разбира, че така не си е работа

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Тъмън затва са сложени тия смукачи на колите - сабахлян в бахъра да джурка с малко по - богата смес, санким и стане хубаво и се постопли
Аз си мисля, че си сложил кофти газ брат .... а ако зареждаш от едно и също място значи са заредили развалена/кофти партида, пък и смотаняците почнаха да хакат много метан в газта - копеленца....
Та развии малко крана на газта да видиш как ще и се отрази - ако не й стане по - хубаво - свалай изпарителя и сменяй мембраните, изобщо цялостна диагностика - мембрани/гумички/ почисти чашката (може да се е посъбрал графит вътре) .....
Аз си мисля, че си сложил кофти газ брат .... а ако зареждаш от едно и също място значи са заредили развалена/кофти партида, пък и смотаняците почнаха да хакат много метан в газта - копеленца....
Та развии малко крана на газта да видиш как ще и се отрази - ако не й стане по - хубаво - свалай изпарителя и сменяй мембраните, изобщо цялостна диагностика - мембрани/гумички/ почисти чашката (може да се е посъбрал графит вътре) .....
При мен има промяна на мощността от време на време. Когато е по-студено времето колата има мощност, но не винаги е така. Открих спукване на маншона (въздуховода) и го сменихме, сменихме и гарнитурите на всмукателните тръби. Нямаше съществена промяна.
Обвързването с БМВ стана случайно... и явно ще е трайно!
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
атоматик написа:При мен има промяна на мощността от време на време. Когато е по-студено времето колата има мощност, но не винаги е така. Открих спукване на маншона (въздуховода) и го сменихме, сменихме и гарнитурите на всмукателните тръби. Нямаше съществена промяна.
Колега, откъде намери този маншон и на каква цена? И аз си търся, но ако някой има излешен из тях, че нов сигурно ще е ...

9 мнения
• Страница 1 от 1