Няма мощност, глъхне

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Няма мощност, глъхне

Мнение от penio » 04 Апр 2008, 14:29

Напоследък мойта любима се държи много лошо.
Сутрин като запаля, оборотите се дигат до 1500 някаде и след това веднага падат до 100, още малко и ще загасне. Като подам газ нищо не става - глъхне и ако продължа да давам газ почва да пука и върви едвам едвам. Понякога и играят оборотите (не винаги), но като я покарам се оправя.
Даже и да е загряла, колата не ускорява добре, обикновено ме лепи на седалката след 3000 обора, сега нищо подбно, даже на ниските обороти (1500 - 2000) ускорява по-добре отколкото на високи, след 2000 оборота само бръмчи като за световно но иначе не ще да върви :( .
Сменени са ламбда сонда, лули, свещи, масло скоро.
Имам ГИ Бардолини, скоро слаган, който един път изгърмя и един маркуч под колеторите, точно зад дросела, беше изкочил. След това си го намъкнах пак ама не знам дали няма някакво уплътнение което да е паднало. Освен това вчера вечерта по тъмно свалих капака на двигателя и 5 бобини едва забележимо присветваха, това дали е проблем?
Кажете де да ида, да я види някой който разбира, че така не си е работа :(

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 04 Апр 2008, 14:48

Колега проблемите които описваш на газ ли ги прави или на бензин?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 04 Апр 2008, 14:53

И на двете, на газ ако не е добре загряла мени обороти на празен ход (не винага) и двигателя тресе, не много силно но забележимо. Като превключа на бенз, се стабилизира, тоест спира да тресе и оборотите на празния са наред.
Да допълня - сутрин като е студена държи високи обороти 900/1000.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 04 Апр 2008, 16:20

Тъмън затва са сложени тия смукачи на колите - сабахлян в бахъра да джурка с малко по - богата смес, санким и стане хубаво и се постопли
Аз си мисля, че си сложил кофти газ брат .... а ако зареждаш от едно и също място значи са заредили развалена/кофти партида, пък и смотаняците почнаха да хакат много метан в газта - копеленца....
Та развии малко крана на газта да видиш как ще и се отрази - ако не й стане по - хубаво - свалай изпарителя и сменяй мембраните, изобщо цялостна диагностика - мембрани/гумички/ почисти чашката (може да се е посъбрал графит вътре) .....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 04 Апр 2008, 16:28

Мерси за отговорите, ама газовата е инжекция и е на един месец. А на газ и бенз е едно и също. Зареждам само от ОМВ.
Мойте теорий са - дебитомер, смуче въздух, бобини ( присветват на тъмно, слабо но се вижда), ламбдата ( сега съм с универсална на бош, сложих я преди месец).

E34 Маниак
Аватар

Мнение от Georgi » 05 Апр 2008, 15:33

Колеги,дайте мнение ако някой се е сблъсквал с проблема.При мен се получи същото.
Предполага се ,че е от ламбда сондата.Другата седмица ще е сменя и ще кажа дали есе е оправило.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от атоматик » 05 Апр 2008, 17:56

При мен има промяна на мощността от време на време. Когато е по-студено времето колата има мощност, но не винаги е така. Открих спукване на маншона (въздуховода) и го сменихме, сменихме и гарнитурите на всмукателните тръби. Нямаше съществена промяна.
Обвързването с БМВ стана случайно... и явно ще е трайно!

E34 Маниак
Аватар

Мнение от Georgi » 21 Апр 2008, 9:04

Проблема е решен!-ламбда сонда

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 21 Апр 2008, 9:28

атоматик написа:При мен има промяна на мощността от време на време. Когато е по-студено времето колата има мощност, но не винаги е така. Открих спукване на маншона (въздуховода) и го сменихме, сменихме и гарнитурите на всмукателните тръби. Нямаше съществена промяна.

Колега, откъде намери този маншон и на каква цена? И аз си търся, но ако някой има излешен из тях, че нов сигурно ще е ... :roll:

Назад към E34