Бензинова помпа за Е34
Модератор: Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Бензинова помпа за Е34
Здравейте, след като няколко пъти запалваше след доста опити, най-накрая се наложи да изтегля колата до майстора. Твърдението е бензинова помпа. Попрочетох из форума, но не мога да преценя кое е най-оптималното решение. Той ми предлага някаква рециклирана, при положение, че върна старата за около 150 лв. От къде да разбера какви са цените на BOSH или на прилични италянки примерно. И не си ли струва дирекно втора ръка да се пробвам. Мерси предварително за съветите
.
Аз си купих BOSH за 150 лв - нова,с малко отстъпка.Май са около 200 иначе,а лично помпа втора употреба не бих си взел,защото нама гаранция колко ще изкара -може години,но може и месец
- Nasic
- Манчестър Юнайтед Фен
-
- Местоположение: София Местожителство: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 0RA
- Кара: E39 525d с много кончета
- Мечтае да кара: GT5
- Детайли за колата: Е39
Пич и мойта не искаше да пали, но я откарах на диагностика и срещу 35лв. (София) ми изчистиха грешките, сега пали само като и покажа ключа ! Пробвай първо с компа.
| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
- pepo_520i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 520i
- Мечтае да кара: кара това, за което мечтаеше...
- Детайли за колата: Simply the best
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
И аз съм фен на лозунга на Бисер "Бензина е за палене, не за каране" и взех помпа втора ръка, оригиналдъ и съм доволен 

По-евтиното ВИНАГИ излиза по-скъпо!
Така, здравейте отново.
Реших да споделя опита поне да не се прецакват други хора. На мен помпата ми излезна към 750 лв. Отначало говорих с майстора да сложи оригинална рециклирана, нямали обаче рециклирани и сложил китайска - с 3 месеца гаранция според него. Отначало му казах да я слага после размислих и исках да сложи оригинална, но той се размрънка и аз си викам айде здраве да е не може да е толкова скапана. МОЖЕ!!! Преди 2 седмици по безкрайните празници бях до морето и на връщане малко след отколонението за Айтос колата спря. Добре че имах телефона на Митко - Бургаския професор по БМВта, който също добре че беше на работа. Удоволствието с пътна помощ беше 300 кинта, защото между Карнобат и Айтос новата магистрала няма възможност за обръщане, оригиналната помпа с труда още толкова. Моят съвет на вече препатила глава е:
НЕ СИ КУПУВАЙТЕ КИТАЙСКИ ПОМПИ ЗА НИЩО НА СВЕТА!!!
Или оригинална или втора ръка пак оригинална, другото по-добре дайте парите на някой на улицата, иначе са изхвърчали на вятъра.
Реших да споделя опита поне да не се прецакват други хора. На мен помпата ми излезна към 750 лв. Отначало говорих с майстора да сложи оригинална рециклирана, нямали обаче рециклирани и сложил китайска - с 3 месеца гаранция според него. Отначало му казах да я слага после размислих и исках да сложи оригинална, но той се размрънка и аз си викам айде здраве да е не може да е толкова скапана. МОЖЕ!!! Преди 2 седмици по безкрайните празници бях до морето и на връщане малко след отколонението за Айтос колата спря. Добре че имах телефона на Митко - Бургаския професор по БМВта, който също добре че беше на работа. Удоволствието с пътна помощ беше 300 кинта, защото между Карнобат и Айтос новата магистрала няма възможност за обръщане, оригиналната помпа с труда още толкова. Моят съвет на вече препатила глава е:
Или оригинална или втора ръка пак оригинална, другото по-добре дайте парите на някой на улицата, иначе са изхвърчали на вятъра.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Колега, много хубаво направи ,че сподели опита си - за щастие горчив
Помпа Бош за 150 лв е толкова Бош колкото аз съм Иван Димитров
Питал съм на няколко пъти за цена на такава помпа ориентировъчно и цените варират между 290 и 320 лв окомплектована
С тази част не бива никакъв компромис ,защото колата остава уместо и ако това се случи както каза колегата някъде си работата става дебела
Вярно сега ,че няма 100% гаранция ,ако помпата е скъпа и фирмена - закъсахме с една Е30-ска в Унгария и понеже там хората незнаят какво е част втора употреба ,колегата купи от зор нова VDO за 200 EUR и после се оказа ,че и тя не прави дебита ,който е нужен и колата пак не можа да запали ...
Ако един ден аз лично се сблъскам с този проблем ще си купя Бошовска ,поне няколко души знам ,че карат с такива и няма проблем засега
Георги Пенчев

Помпа Бош за 150 лв е толкова Бош колкото аз съм Иван Димитров

С тази част не бива никакъв компромис ,защото колата остава уместо и ако това се случи както каза колегата някъде си работата става дебела

Ако един ден аз лично се сблъскам с този проблем ще си купя Бошовска ,поне няколко души знам ,че карат с такива и няма проблем засега
Георги Пенчев
Само BOSH, първата Бошовска изкара "само" 320000 км. Ако новата изкара поне наполовина толкова всичко ще е ОК. Китайската изкара точно 1000 пъти по-малко, смятайте колко по-скъпа излиза. А, и пропуснах да споделя че трябва да промивам резервоара сега защото има стружки от качественото изделие вътре.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
тия китайци тряя се изчистят от лицето на земята,мамка им евтина
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Re: По-евтиното ВИНАГИ излиза по-скъпо!
не приказвайте глупости-от една година съм с китайска и да ви кажа че не се чува как работи-иска да има минимум 10литра бензин в резервоара и да ви видя как ще я изгорите..XXL525 написа:Така, здравейте отново.

- Nasic
- Манчестър Юнайтед Фен
-
- Местоположение: София Местожителство: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 0RA
- Кара: E39 525d с много кончета
- Мечтае да кара: GT5
- Детайли за колата: Е39

| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
ти гледай да не спрат Ментата от продажбаpavlin_e30 написа:тия китайци тряя се изчистят от лицето на земята,мамка им евтина

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
На мен пък затова резервоара винаги ми е до горе и само доливам
Сега стрелката е на 60, ама утре ще й капна за 20лв и ще си иде на мястото
Само дето като купих колата, момичето на което беше ми каза че все свети резервата когато я кара...
дано да не ме предаде, въпреки че сега се грижа за нея доволно добре 

15 мнения
• Страница 1 от 1