Възможно ли е..
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- ///Mpower6967
- кандидат ентусиаст
-
Възможно ли е..
Преди малко напънах Е34-ката на Бояна от макдоналдса надоло и бая преди светофара бях на 180? Или километража не е верен или доста добре си върви? Кажете вие мотора ми е М50. 

Слабите се стремят към порядъка,силните владеят хаоса.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Здравей, скоро четох във форума за завишаване фабрично скоростта да не се убиеш и т.н. Вариант 1. Имаш си приятел полицай, да те засече с радара. Вариант 2. Педала до ламарината където има полицаи с радар. Но това, че ти върви колата евала, само така
, Ти да си в колата, а не под нея. За скороста не мога да помогна.

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
NikiNikolov написа:Здравей, скоро четох във форума за завишаване фабрично скоростта да не се убиеш и т.н. Вариант 1. Имаш си приятел полицай, да те засече с радара. Вариант 2. Педала до ламарината където има полицаи с радар. Но това, че ти върви колата евала, само така, Ти да си в колата, а не под нея. За скороста не мога да помогна.
Представи си полицаите да го засекат и километража да му се окаже верен

NikiNikolov написа:... скоро четох във форума за завишаване фабрично скоростта да не се убиеш и т.н. ...
Като всеки измервателен прибор и спидометъра си има клас на точност (показанията му не са съвсем точни), но по принцип те винаги са в плюс. т.е. показва по-висока скорост от реалната.
Причината за това е, че производителя "се застрахова" от случаи, когато измерената от спидометъра и полицейския радар скорости се различават.
Тогава отпада възможноста да се оспорва засечената от радара скорост например: на мен километража ми показваше 60 км/ч, а не 65 км/ч .......
В противен случай може да се обяснява причината за превишена скорост с грешни показания на уреда, т.е. да се прехвърля вината върху производителя

Pavlinius написа:... Моя километраж при 213км/ч реални ми показваше 220, когато бях с гуми 205/65/15. Ако съм с гуми 195/65/15 се очаква разликата да е около 12км/ч.
Разликата при отчетената на километража и реалната скорост при различни размери джанти/гуми може да се изчисли на он-лайн калкулатора тук:
http://www.avtogumi.com/
- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
Pavlinius написа:Има и по-лесен вариант с GPS . Моя километраж при 213км/ч реални ми показваше 220, когато бях с гуми 205/65/15. Ако съм с гуми 195/65/15 се очаква разликата да е около 12км/ч.

На връщане от Калояново миналата година се гонихме с един приятел и аз с 220, тоя до мен де го возих ей тъй

7 мнения
• Страница 1 от 1