Проблем със скоростите
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем със скоростите
Привет,
От над 2 месеца насам имам следния проблем- докато не загрее колата, 2ра предавка не иска да влезе..имам 1ва, 3та, 4та, 5та и задна, но 2ра нямам. Интересното е, че като я покарам започва да си влиза и си работи. Но преди да е загряла, само изскърцва като се опитам да дам на 2ра и нищо не става...
Някакви идеи какво може да ми се е случило?
Благодаря!
Поздрави,
Илия
От над 2 месеца насам имам следния проблем- докато не загрее колата, 2ра предавка не иска да влезе..имам 1ва, 3та, 4та, 5та и задна, но 2ра нямам. Интересното е, че като я покарам започва да си влиза и си работи. Но преди да е загряла, само изскърцва като се опитам да дам на 2ра и нищо не става...
Някакви идеи какво може да ми се е случило?
Благодаря!

Поздрави,
Илия
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
на 65% съм сигурен че став въпрос за масло на скорости!
Един господ знае кога е сменено за последно!Имах същия проблем с другата кол-Астра ГСИ на студено 1ва и 2ра не като загрее няма грижи!
Един господ знае кога е сменено за последно!Имах същия проблем с другата кол-Астра ГСИ на студено 1ва и 2ра не като загрее няма грижи!
- Nasic
- Манчестър Юнайтед Фен
-
- Местоположение: София Местожителство: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 0RA
- Кара: E39 525d с много кончета
- Мечтае да кара: GT5
- Детайли за колата: Е39
Така и така има тема за скоростите.
Събота и неделя ходих до Кнежа, и по магистралата 120 140 180
, след 30км. по магистралата пипнах лоста на скоростите (защото кожата е скъснана
) и усетих че лоста е много топъл (горещ да не кажа) . Това в града го няма, сигурно защото няма такова натоварване, но според мен не е редно това, също така съм забелязал че на 5-та с каквато и скорост да съм почва леко виене.
Събота и неделя ходих до Кнежа, и по магистралата 120 140 180

| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
Nasic написа:Така и така има тема за скоростите.
Събота и неделя ходих до Кнежа, и по магистралата 120 140 180, след 30км. по магистралата пипнах лоста на скоростите (защото кожата е скъснана
) и усетих че лоста е много топъл (горещ да не кажа) . Това в града го няма, сигурно защото няма такова натоварване, но според мен не е редно това, също така съм забелязал че на 5-та с каквато и скорост да съм почва леко виене.
И при мен го има това...скоростният лост доста се затопля при извънградско каране.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
на старото ми след ~100км извън града ми омекваше съединителя като масло
така и не разбрах от какво е ама то и колата не остана така че ... минах на автомат

така и не разбрах от какво е ама то и колата не остана така че ... минах на автомат

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
loobian написа:Nasic написа:Така и така има тема за скоростите.
Събота и неделя ходих до Кнежа, и по магистралата 120 140 180, след 30км. по магистралата пипнах лоста на скоростите (защото кожата е скъснана
И при мен го има това...скоростният лост доста се затопля при извънградско каране.
Долей масло в скоростите, колега

- shneider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: към мечтите си..
Преди малко пробвах това което ми казахте...резултатът е че когато колата е спряла, независимо дали двигателят в включен или не- втора предавка си влиза без проблем. Когато я подкарам- не иска да влезе и скърца нещо...като позагрее - влиза.
Масло? Сигурни ли сте? Наскоро го гледаха маслото, отвориха една пробка, текна малко масло и я затвориха...казаха, че щом тече масло от там- значи си имам...но не е сменяно.
Поздрави,
Илия
Масло? Сигурни ли сте? Наскоро го гледаха маслото, отвориха една пробка, текна малко масло и я затвориха...казаха, че щом тече масло от там- значи си имам...но не е сменяно.
Поздрави,
Илия
loobian написа:Преди малко пробвах това което ми казахте...резултатът е че когато колата е спряла, независимо дали двигателят в включен или не- втора предавка си влиза без проблем. Когато я подкарам- не иска да влезе и скърца нещо...като позагрее - влиза....
Моя съвет е да смениш маслото (поне е най-безболезнено) и да видиш резултата.
Това, че включва на място (т.е. изходящия вал не се върти) според мен говори за синхронизатор (може да не е счупен а само клеясал/спекъл), но не мога да съм категоричен.
Опитай докато не е загряла (когато проявява характер) да натиснеш 2 пъти съединителя преди да опиташ да включиш на 2-ра в движение
Ако се получава почти сигурно е синхронизатор
14 мнения
• Страница 1 от 1