Сензор колянов вал М51
Модератор: Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- bat Jeko
- младши ентусиаст
-
Сензор колянов вал М51
Здраве да е
Колеги къде се намира сензора на коляновия вал на този мотор.
Good luck
Колеги къде се намира сензора на коляновия вал на този мотор.
Good luck
Здравеи
Ако става въпрос за същия за които и аз си мисля се намира под стартера, на тоси двигател (М51) датчика се намира в другия краи на коляновия вал и този датчик следи маховика, а на бензиновия този датчик се намира от пред и при бензиновия следи шаибата на плоския ремак, при М51, тази шаиба е друга и затова е сложен от другата страна на двигателя. Търси някаде под стартера и ще видиш датчика и кабелите които влизат в него. Надявам се че не греша, но ако всв пак греша нека някои ме поправи 

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Мерси много бат Жеко
Тоя датчик е проверяван многократно - изолираме и тази възможност.
Така момчета - проблема с така нареченото "нямане" при ТДС-а (от време навреме натискаш газта, а не ускорява) остава да е от недостиг на гориво (подкачаща помпа) или ел управление на помпата.
Дерзайте

Тоя датчик е проверяван многократно - изолираме и тази възможност.
Така момчета - проблема с така нареченото "нямане" при ТДС-а (от време навреме натискаш газта, а не ускорява) остава да е от недостиг на гориво (подкачаща помпа) или ел управление на помпата.
Дерзайте

относно подкачващата помпа
Относно подкачващата помпа имам един познат, които е с ТДС 98г. и при него не рабореше подкачващата помпа, при което когато колата останеше с около 20 литра нафта, загасваше и докато не заредиш нафта не палеше, но нямаше проблеми с вървенето
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Дино го имаше същия проблем с подкачащата помпа,ако не се бъркам
Значи - плочката е виновник за "нямането", трудното палене, предърпването, тресенето ........ с две думи стане ли нещо от горепосочениете - преглеждата филтрите и се мятате върху плочката.

Значи - плочката е виновник за "нямането", трудното палене, предърпването, тресенето ........ с две думи стане ли нещо от горепосочениете - преглеждата филтрите и се мятате върху плочката.
6 мнения
• Страница 1 от 1