Почистване дебитомер
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Почистване дебитомер
Здравейте колеги, преди време гладам в опел клуба имат едни мероприятия от сорта направихте ли това или онова, първото което направих в големия студ след като купих баварише е да почистя дебитомера. Вземете си един спрей за почистване на карбуратори, за предпочитане български, цена 3 лв., 180 милилитра, DIOR му е заглавието и около него с по-малки червени букви е carburetor отгоре и cleaner отдолу, жълта туба със сини ленти отгоре по средата и отдолу, най-отгоре с червена лента, почиствате датчика на входа който мери въздуха, и разхода ще падне - гарантирам за това, но не го пипайте с ръка !!!, сащо така почистете клапата която е вътре в дебитомера, обикновено и тя е достатъчно мръсна. Отнася се най-вече за колегите на газ - има бум , но има ефект и на бензин.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- TazzMann
- младши ентусиаст
-
Ама само го пръскаш със спрея... ? Да не си прецакам нещо
че съм виждал прецакани дебитомери на приятели и не беще готина гледка... нали се сещаш

Powered By BMW !!!
Sounded By Pioneer & Hertz !!!
Sounded By Pioneer & Hertz !!!
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Само се разглобява и пръска със спрея или? Дайте малко повече информация как точно се прави това почистване.
Re: Почистване дебитомер
NikiNikolov написа:Здравейте колеги, преди време гладам в опел клуба имат едни мероприятия от сорта направихте ли това или онова, първото което направих в големия студ след като купих баварише е да почистя дебитомера. Вземете си един спрей за почистване на карбуратори, за предпочитане български, цена 3 лв., 180 милилитра, DIOR му е заглавието и около него с по-малки червени букви е carburetor отгоре и cleaner отдолу, жълта туба със сини ленти отгоре по средата и отдолу, най-отгоре с червена лента, почиствате датчика на входа който мери въздуха, и разхода ще падне - гарантирам за това, но не го пипайте с ръка !!!, сащо така почистете клапата която е вътре в дебитомера, обикновено и тя е достатъчно мръсна. Отнася се най-вече за колегите на газ - има бум , но има ефект и на бензин.
За кои двигатели говориш, колега? Щот на М50 кво да му чистя? Реотана?
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
rado_rf написа:NikiNikolov написа:Здравейте колеги, преди време гладам в опел клуба имат едни мероприятия от сорта направихте ли това или онова, първото което направих в големия студ след като купих баварише е да почистя дебитомера. Вземете си един спрей за почистване на карбуратори, за предпочитане български, цена 3 лв., 180 милилитра, DIOR му е заглавието и около него с по-малки червени букви е carburetor отгоре и cleaner отдолу, жълта туба със сини ленти отгоре по средата и отдолу, най-отгоре с червена лента, почиствате датчика на входа който мери въздуха, и разхода ще падне - гарантирам за това, но не го пипайте с ръка !!!, сащо така почистете клапата която е вътре в дебитомера, обикновено и тя е достатъчно мръсна. Отнася се най-вече за колегите на газ - има бум , но има ефект и на бензин.
Ето зависи кой от двата вида е...Щото едния е Бошов другия е Сименс ...Не съм отварял ни един ама можеби ще пробвам като ми остане време...
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
За всички които имат дебитомер или карбуратор, само се пръска със спрея реотана както му казвата, но не пипайте с ръка, ако не се навиете сами да направите това ще почистя на някой който му стиска, па да си каже мнението после.
NikiNikolov написа:За всички които имат дебитомер или карбуратор, само се пръска със спрея реотана както му казвата, но не пипайте с ръка, ако не се навиете сами да направите това ще почистя на някой който му стиска, па да си каже мнението после.
Абе, човек, мисълта ми беше че има разлика в дебиломерите. Едните са с клапа, другите - не. Как ще пръскам реотана? Акъла не ми го побира. Въпросния спрей на каква основа е - алкохолна, ацетонова, основа, киселина и т.н. Или мислиш, че това няма значение важното е да изглежда чисто. Нямам идеа какъв е реотана на М50. Може да е волфрам, може да е кадмий, това ще го кажат по-умните от мене.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
NikiNikolov написа:Какво да пиша не знам, моят е с клапа и съм го почистил, нямам проблеми
Не ме разбирай неправилно. Приветствам такива като тебе, които се опитват да помогнат като споделят опит. Браво, имаш моите адмирации. Мисълта ми беше, като даваш съвет, конкретизирай за какво става въпрос. В случая дебитомер на двигател М?? на Бош, Сименс и т.н. Защото ако за един е било полезно, за други може да се окаже доста скъпо удоволствие.
Искрено се надявам да си ме разбрал правилно.

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Утре сутрин ще видя каква марка е, но е с клапа, ще дам номера му, да но върши работа. Чиститела съдържа: петролни дестилати, синтетични материали, пропан, изобутан и др. : това е от опаковката. Имаше само един страниче ефект почистването: първите 100 км. разхода беше 20/100, понеже след почистването го пръснах с ВД-40, в момента е около 12.
- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
NikiNikolov написа:Нямам идеа какъв е реотана на М50. Може да е волфрам, може да е кадмий, това ще го кажат по-умните от мене.
Волфрамова е жичката. Но ако трябва да бъдем честни тази жичка се самопочиства. Когато запалите мотора и вдигнете над 2000 оборота и след това изгасите жичката се нагрява за 1 секунда до 700 градуса. Така даже може да се диагностицира дали е в час - махате филтърната кутия и гледате след като изфорсирате до 2000 оборота и изгасите дали ще светне в червено в следствие високата температура.
Тука изниква въпроса ако разхождате спортни филтри в кутията какво се случва ако масло от филтъра попадне върху жичката. При загряването й за самопочистване маслото може да се спече и да изолира жичката от въздуха, който минава през нея.
Последна промяна Gemar на 29 Фев 2008, 11:46, променена общо 1 път
- dizelboy
- старши ентусиаст
-
SaSo написа:rado_rf написа:NikiNikolov написа:Здравейте колеги, преди време гладам в опел клуба имат едни мероприятия от сорта направихте ли това или онова, първото което направих в големия студ след като купих баварише е да почистя дебитомера. Вземете си един спрей за почистване на карбуратори, за предпочитане български, цена 3 лв., 180 милилитра, DIOR му е заглавието и около него с по-малки червени букви е carburetor отгоре и cleaner отдолу, жълта туба със сини ленти отгоре по средата и отдолу, най-отгоре с червена лента, почиствате датчика на входа който мери въздуха, и разхода ще падне - гарантирам за това, но не го пипайте с ръка !!!, сащо така почистете клапата която е вътре в дебитомера, обикновено и тя е достатъчно мръсна. Отнася се най-вече за колегите на газ - има бум , но има ефект и на бензин.
Ето зависи кой от двата вида е...Щото едния е Бошов другия е Сименс ...Не съм отварял ни един ама можеби ще пробвам като ми остане време...
ти нема кво д апробваш шри първата проба и си си купил нов само при м20 б20 се 4исти при другите не се бара

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Най сетне експертно мнение, това ми е дебитомера http://bmwfans.info/original/E34/Lim/518i-M40/ECE/L/M/1990/01/mg-13/ill-13_0290/ , както обещах.
14 мнения
• Страница 1 от 1