Играе обороти

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TDS
Мечтае да кара: M5 с гуми за горене

Играе обороти

Мнение от D_U_D_E_ » 26 Фев 2008, 8:02

Нормално ли е като е колата на едно място малко да и играят оборотите, не много но стрелката се клати.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 26 Фев 2008, 8:05

Не е нормално-това е един от първите признаци на износени писти на плочката.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от D_U_D_E_ » 26 Фев 2008, 8:57

а може ли да е нещо от чипа, щото имам чип

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 26 Фев 2008, 11:22

еми скии са ако е в рамките на 10 20 обората сие нормално щотоо и на стенд като я сложиш тя си ги менка
муни4ко
ИзображениеИзображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 27 Фев 2008, 19:56

еми скии сега моята стрелка седи като закована, писти бате продавай или търси нова помпа на втора ръка
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 27 Фев 2008, 20:04

Ти не гледай стрелката .... ;)
Аз моята като я закачихме с включена клима работата се развиваше така - 750 - 728 - 750 и си менкаше тия две стойности ;)
Нормално е леко да си подскача.
Провери въздушен и горивен филтър!
Варналийче, не е тежка задачата, но трябва време - за половин ден (от сутринта до обяд) ще можеш да откачиш всички въздухопроводи от турбото до главата и да ги занесеш на някоя автомивка да ги измият ....
... ако не се оправи - значи проблема не е и във въздуха :arrow: вадиш плочката, капваш масло на пистите, движиш за да видиш как контактува, ако се налага леко закривяваш краченцата ........
И ако неще :arrow: "Купува плочка/ел. управление за ГНП на ТДС"
Първо измий всичко ...
Приятен ден

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34 525 TDS

Мнение от Pilgrim » 28 Фев 2008, 17:23

Аз карам същото БМВ и имам същия проблем, но не го прави винаги. Когато включа климатик, нагревател на задното стъкло или нещо подобно и е осезаемо. Утре ще ходя по принцип на диагностика в Юве и се надявах там да ми дадът съвет. Ако оправиш нещата с някоя манипулация пиши.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от D_U_D_E_ » 05 Мар 2008, 11:38

ми по принцип стрелката ми мърда много малко почти не се вижда, а и двигателя не се чува да прави някакви промени в оборотите само стрелката и то с да го кажа 10-20 оборота.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 05 Мар 2008, 11:58

Pilgrim написа:Аз карам същото БМВ и имам същия проблем, но не го прави винаги. Когато включа климатик, нагревател на задното стъкло или нещо подобно и е осезаемо. Утре ще ходя по принцип на диагностика в Юве и се надявах там да ми дадът съвет. Ако оправиш нещата с някоя манипулация пиши.

Там само диагностика и гледай компютъра. Ако всичко е в норми кажи благодаря и не слушай какво ти говорят. На мен там ми изкараха колата пълен боклук и й дадоха 500 км най много още. Още я карам :) Всичко си ми беше в граници, ама помоли Zvetiko да ти прати какви бяха данните на ТДС за момента на впръскване, ако показанията са същите нямаш проблем. За това мърдане на стрелката на оборотите може и да е плочка. Накарай ги там да ти почистят МАП сензора и тръбичката към него. Това поне го могат там.

Ако ги слушаш можеш да влезнеш в голям филм внимавай.
На мен ми казаха 3000+ лв. ремонт, счупено турбо, скапан двг и тн. а няма такова нещо.

Айде и успех. И си запиши показанията от компа им и ги постни тук да ти каже Zvetiko дали са ок (това ако не го намериш нещо да ти ги каже). Хубаво гледай какво ти пипат по колата!!!

Успех
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 M54B30

Мнение от sajonara » 08 Мар 2008, 13:03

Смени моторчето за празния ход и си готов. Но имаш ли газ нищо нема да ти помогне.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 08 Мар 2008, 14:32

Сайонара, погледни първо за какъв агрегат става въпрос :!:
Пък после ако се наложи ще сменяме стъпковото моторче ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 M54B30

Мнение от sajonara » 08 Мар 2008, 15:06

извинявам се, аз понеже друго освен бензин не съм карал и въобще изключих че съществуват диселите.Моя е грешката. 8)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525тдс
Мечтае да кара: 730d

Мнение от kumo82 » 23 Мар 2008, 19:50

колеги споменали сте някаква плочка за тази плочка на ГНП-то ли става въпрос :?: възможно ли е да мени оборотите от некачествено гориво :?: защото като купих колата от Германия си работеши добре до момента докато не и напълних резервоара с нафта от тир :arrow: от този момент нататък мотора почна да мени оборотите и да се клати силно :arrow: а преди това и бях сменил всички консумативи и си помислих че е от филтъра смених го отново ама промяна нямаше :arrow: спомних си че сме чистили ГНП-та със спирачна течност и реших да пробвам купих 2шишета спирачна течност откачих горивопроводите и и пуснах да гори спирачна течност като излишното си го връщаше пак в бутилката :arrow: изненадващо но след около 5 минути двигатиля започна да се успокоява и си заработи нормално :arrow: зарадвах се и си свързах горивопроводите,но не бях минал и 15км.и проблема пак се появи :arrow: тогава вече си помислих ,че е от нафтата източих я направих сущото упражнение със спирачната течност колата пак си заработи нормална сложих 20л нафта от ШЕЛ и нямяше вече проблем :arrow: сега обаче като я паля студена докато излезе от синьото има едно прекъсване абе как бензин прекъсва когато не работи някоя свещ :!: затова ви питам мислите ли че е възможно да е от плочката :?:

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 23 Мар 2008, 21:04

Wenzy написа:Сайонара, погледни първо за какъв агрегат става въпрос :!:
Пък после ако се наложи ще сменяме стъпковото моторче ;)

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

Назад към E34