Проблем с парното.
Модератор: Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
Проблем с парното.
Здравейте,
На арматурното табло по средата има три врътки за парното, двете крайни са за изключване на потока въздух. Средната би трябвало да регулира съотношението на топъл и студен въздух (поне картината с червено и синьо това ми подсказва ). При мен не е така. Винаги ми духа студено. Сигурен съм че въпросната врътка не работи, защото където и да я поставя сама се връща в почти средно положение. Дори да я задържа в някой от краищата няма ефект.
Моля дайте някакъв съвет от къде да започна.
С климатроник съм, ако това има значение.
Благодаря Ви.
На арматурното табло по средата има три врътки за парното, двете крайни са за изключване на потока въздух. Средната би трябвало да регулира съотношението на топъл и студен въздух (поне картината с червено и синьо това ми подсказва ). При мен не е така. Винаги ми духа студено. Сигурен съм че въпросната врътка не работи, защото където и да я поставя сама се връща в почти средно положение. Дори да я задържа в някой от краищата няма ефект.

Благодаря Ви.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
здравей, от там - това на снимката духа само студен въздух, ще е топъл само ако е топъл външния въздух, а врътката по средата е за колко въздух да минава, защо се връща не се знае. в този дух тия двета ще ги разглабям да чистя вътре. Ако ще го правиш, направиго много внимателно, лесно се чупят. Ще видя във форума на опел /преди имах омега/ как се свалят и ще сложа линк.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Проблем с парното.
xela написа:Здравейте,
Благодаря Ви.
От там никога няма да ти духа топло-това е от въздухопроводите за студен въздух.Средната врътка е дали студеното да е по-студено или по-малко студено ,но общо взето с нея не правиш нищо.
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
NikiNikolov написа:здравей, от там - това на снимката духа само студен въздух, ще е топъл само ако е топъл външния въздух, а врътката по средата е за колко въздух да минава, защо се връща не се знае. в този дух тия двета ще ги разглабям да чистя вътре. Ако ще го правиш, направиго много внимателно, лесно се чупят. Ще видя във форума на опел /преди имах омега/ как се свалят и ще сложа линк.
Явно колегата до сега е карал само ОРЛИ, да не се обижда, ама всички ОРЛИ от средните духалки духат студено. На БМВ духа топло и студено и от там може да регулираш и потока за към двете предни седалки (двузоново).
Колега XELA, от там трябва да ти духа и топло и студено - имаш проблем, но как се решава незнам, сигурно има някаква клапа която е заседнала.... дано да ти пише някой който е имал този проблем...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Да, ама той (колегата) има средната със синьото и червеното...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
И на мен ми духа както си го наместя - топло и студено....щом колегата има опция за топъл и студен въздух значи нещо му се е прецакало.
Най - вероятно врътката се е откачила, докато е била настроена на студено ...
Най - вероятно врътката се е откачила, докато е била настроена на студено ...

- xela
- младши ентусиаст
-
Да, благодаря Ви. Ще чакам някой да ми помогне, не смея на прима виста до бъзикам по колоната без да знам какво да търся.
Поздрави и успешна седмица.
Поздрави и успешна седмица.
- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вече Е38 730д 01
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Колегата е с електрическата клапа за директния въздух в купето
Има вероятност моторчето й да се е скапало или някъде връзка да има прекъсната.няма Е34 или изобщо БМВ ,на което от средата да духа само студено
Ако духа студено само ще е с ел.клапата и ще е дефектирала на отворено
Има в търсачката теми ,по които е писано по този проблем мисля ...
Аз съм с механичната клапа и като дам врътката на трите червени точки и става горещо а като обърна на трите студени точки влиза директно студен въздух през средния ред духалки - в краката и на стъклото обаче както е нагласена температурата така духа,средния ред няма връзка с останалите два
Георги Пенчев

Има в търсачката теми ,по които е писано по този проблем мисля ...
Аз съм с механичната клапа и като дам врътката на трите червени точки и става горещо а като обърна на трите студени точки влиза директно студен въздух през средния ред духалки - в краката и на стъклото обаче както е нагласена температурата така духа,средния ред няма връзка с останалите два

Георги Пенчев
- xela
- младши ентусиаст
-
Дали тази клапа е при другите клапи за парното (тези до предпазителите)?
Тук е илюстрирана по-добре въпросната врътка.
Успешен ден.
Тук е илюстрирана по-добре въпросната врътка.

Успешен ден.
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Баси как искам и аз книжка на английски ...
с тоя немския се изчанчих - нищо не разбирам
www.realom.com
... Провери в тоя сайт, каквото и да ти трябва - има описано всичко за нашите сладурани

с тоя немския се изчанчих - нищо не разбирам

www.realom.com
... Провери в тоя сайт, каквото и да ти трябва - има описано всичко за нашите сладурани

13 мнения
• Страница 1 от 1