индикатора за гориво или както там се казва

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

индикатора за гориво или както там се казва

Мнение от bobsi_sf » 23 Фев 2008, 13:52

става въпрос за този индикатор дето показва колко нафта имам в резервоара ( ми не му знам името :uups: )
въобще не ми е верен показва ми 20 литра а нема никой, интересува ме може ли да се оправи или нещо трябва да се смени?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 23 Фев 2008, 14:18

Ползвай търсачката .....
Сигурно ще може да се оправи - в багажника, под кичето, има една ламаринка с видии, развиваш, откачаш буксата, отвиваш капачката за бидона, откачаш помпата - сателит, който се държи на две щипки (щипките са успоредно на задна лява и задна дясна гума) и я изкарваш заедно с бялата тръба ....
... във въпросната бяла тръба ти е поплавъка, който показва количеството.На дъното на тръбата излиза едно като пишка - виж да не се е запушило или просто обърни тръбата с главата надолу, за да видиш дали се движи поплавъка ... или поплавъка се е закеркенечил или дупката може да е запушена
... другия вариант - буксата ти да не е щракната както трябва или кабелите да се бъзикат (слаба спойка, пречупен ....)
Преди всякакви усложнения на живота си - просто напръскай куплонга и буксата с ВД - 40 .... остави да изтече мизерията и щракни ако покаже нещо интересно - недей да разглобяваш

Успех
Последна промяна Wenzy на 23 Фев 2008, 14:22, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от bobsi_sf » 23 Фев 2008, 14:20

благодаря за изчерпателния отговор, по-късно ще пробвам да го направя

Назад към E34